Rosdet Tomyam, Kampung Baru, Kuala Lumpur

Lepas pergi jalan2 cuci mata kat pasar malam Jalan TAR kami balik `dinner` kat area Hotel Danisha je. selepas isyak, baru keluar isi perut. Ke mana tu? jom tengok  destinansi pilihan jalan-jalan cari makan kami kali ni ;)

semestinya kami pilih Rosdet Tomyam yang sememangnya sangat lah dekat dengan hotel penginapan kami tu. senang !! 

Sebelum tu, meh sesama cuci mata nengok menu menu yang ada di Restoran Rosdet TomYam, Kampung Baru, Kuala Lumpur nih. kot2 ade yang terkena dengan selera korang  boleh la ke mari & cuba sendiri, kan !!
Menu.. 

Ikan/ udang/ sotong/ yang dipilih tadi boleh dimasak ikut suka yang uols nak.. cakap je apa yang uols nak makan.. ada chef tolong masakkan. ekekekeke

menu goreng2 pon ada..

Ada nasi bubur.. aneka pilihan.. versi Thai, lah. kalau sape pernah try, tahu ler camno kan.. macam2 lauk ada..

Macam2 ada.. pandai2 ler pilih ikut selera tekak memasing ye.. harga pon boleh tahan..


Ini menu saya.. nasi paprik.. ini pon pedas jugak.. haissshhh.. pedas pedas pon suka gak menu ni. 

Menu pilihan cik abe.. Sup ekor.. "mana ekornya.."?.. habis tenggelam dek kuahnya.. hahaha.. cukup rasa.. ada rasa masam2, pedas2.. makan dengan nasi putih, telur dadar,


dan sambal belacan.. sambal belacan ni memang `power`.. pedas giler.. sampai saya pon berpeluh2 la.. 

Air saya amik jus `honey dew` dan air suam.. jus `honey dew` dia kureng sikit.. tak best.. total semua sekali termasuk air dalam lingkungan RM22 je..

Disebabkan makanan yang dihidangkan tu pedas.. sampai cik abe saya makan sampai berpeluh2 lah maka dengan rasminya teruih cik abe reject kedai ni... hahaha.. sabaq je la.. ada saya kesah ke ?? yang pasti saya suka menunya.. memang best.. sebab menepati citarasa saya.. pedas2 tapi sedeappp. haaaa gitewww :)

Sebenarnya bukannya apa pon.. satu kami duduk tepi dinding.. kedua sebab kami hanya kena kipas dinding.. ketiga orang pula ramai, memang penuh la satu kedai tu.. kedai ni pula bukannya jenis `open air`.. dia tertutup sikit.. itu yang rasa macam terperangkap je kat dalam kedai.. tapi bagus sebab kedai versi tertutup gini dapat mengelakkan habuk habuk dan asap kenderaan dari luar masuk. makan pon best. cuma tu lah, bila dah penuh, nampak crowded sungguh.. 

Dari jauh masih nampak sayup2 KLCC dan KL Tower.. lepas makan, teruih keluaq amik angin luar.. 

"haaaa, lega giler.."

pppsssttt: Bagi saya kedai ni ok sangat2222. baik dari segi kebersihan kedai, memang bersih.. servis pon cepat.. cuma ghasa macam tak cukup udara je bila duduk kat dalam tu.. kalau pasang `aircond` mungkin ok sikit kot, nak nak bila time kemuncak lagi la. 


Previous
Next Post »
11 Komentar untuk "Rosdet Tomyam, Kampung Baru, Kuala Lumpur"

teeruigh rasa lapaq tomyam, sup ekoq ...Qaseh, emm sedapnyaa !

Mestila ok sebab boleh buat macam rumah sendiri ye.. cuma masak aje org buatkan

ciksu..sedapnya lala tu..huhu...banyak2 menu lisa berkenan kat lala sebab lama x makan..heee

oo lala masak pedas yg mengiurkan hehe

laaa ciksu xsuka makan pedas ke...hehee

Terliur tgk lala masak pedas tu.

wahh..nampak sedap tu.
tp saya dah jarang mkn makanan yg pedas2 skang.
takut pedih ulu hati, perut makin membesar camni lah

menu nasik paprik cik sue nmpk menyelerakan.deqla pun suka nasik paprik..hihi... pedas sgt ke??

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF