Sup Fullamak, Sungai Besi..


Memang terbaek la.. diperkenalkan oleh cik abe.. dulu saya kan duduk Seri Kembangan.. area Taman Equine.. pastu pindah ke Jay Bee.. 

Setiap kali balik ke Equine.. ke rumah kakak ipar.. kami berdua mesti singgah sini.. tokei yang sama cuma pekerja je sentiasa bertukar2.. normal la kan.. kedai makan.. pekerja silih berganti.. pekerjanya semua orang Kedah :)

Saya amik kue teow ayam.. semangkuk RM4.00 je.. tengok la melimpah ruah isi ayamnya kan.. ayam kampung tau.. bukan ayam daging ye..

Selain ayam ada daging, perut, paru, ekor dan tulang.. pandai2 ler pilih nak yang mana ye..

Kalau nak makan nasi boleh minta nasi.. kalau tak nak nasi boleh pilih mee, bihun atau kue teow..

Cuma sambal kicap je yang kurang ummpphhh.. sebab tak pedas dan teda rasa pun rasanya.. tapi supnya memang best.. puas dan kenyang.. 

 Nampak tak isi ayam tu.. memang tak kedekut..

Memang mengenyangkan dan berbaloi2 wa cakap lu.. :)


Kalau dari Key El kedai ni sebelah kanan.. kalau dari Seri Kembangan atau UPM kedainya sebelah kiri.. ala uols akan nampak kain rentang yang terpampang besar kat kedai tu..

Dia just tulis " SUP FULAMAK"..



Previous
Next Post »
30 Komentar untuk "Sup Fullamak, Sungai Besi.."

Fulamak aihhhhhh!!
Mmg mabelesssssss!!

sejak bila ada kedai ni...dulu selalu gak duk lalu kawasan tu tapi tak perasan pulak kewujudan kedai sup fullamak ni....aduiii terliurnya

akak dulu masa bujey ada jugak terajin ke sana..weyyy memang fullamak ar..boleh tahan *_*

KALAU BALIK UMAH MIL DI BDR TUN RAZAK BOLEH LA PEGI SINI..TERUJA LA PULAK BACA REVIEW ;0

kedai ni tepi jalan mengadap LrT sungai besi ke

Husband Queen suka la sup2 ni..

hmm kalo mee berkuah sy kurengg sikit hehe

murahnya..still takleh bayang tempatnya kat mana..

TU DIa...kak sodap nyer

meh sini http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/05/teka-teki-harga.html

alamak....terliur la saya..hehe

seeedaaappnyaa tengookkk.. ergh~! laparr.. hehe

ehhhh bole try ni sbb dekat gak dgn area umah

Ya allah..tgok gmbar sup di ketika ini...sgt2 terkesima....meleleh ayaq liuq...

mang terbaik lah ciksu... tgk pun tau...

RM4 sahaja? wahh murah betul. penuh ngn isi ayam.... mmg best lah kan kalo dapat mkn yg sedap dan murah mcm gini...

This comment has been removed by the author. - Hapus

murahnya, kalu aakk, hari2 pergi beli..

namapk pun memang dah tau sedap..
arrrggghhhh stres nyer tengok makanan..

fullamak..!
memang terliurlah Nur tgkk.. :)

wah.. nampak sangat-sangat menarik tu.. pergh.. harus dicuba tu..hehehe

i like sup.. my hubby lagi2 la like.. siyes sedap eh? nk try gak ni..tp jauh bebbenor la plak..hihi.. selama ni sup yg penah deqla rasa paling sdp kat medan mara.. ani aneka sup... mmg sdp..

Nmpk sedap sgt...
Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

insanbiasabiasa.blogspot.com

wah,buat sy lapar lah..sedapnya, eh u stay JB ye? area mane? hehe sy org jb jugak :D

fulamak.....mcm best je...tak terperasan pulak!

peh.. tengok pon dah sedapp tu!

alahaiii sedapnya... terus rasa nk g cari gak.. hihii

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF