Ikan Bawal Emas lagi...

Lepas2 raya ni dah tak tahu nak makan apa la. Nak makan ayam, daging naik jemu dah. Maunya tak jemu, udoh hari raya hari tu masakan yang berasaskan ayam dan daging la bermaharajalela. Betul tak?

Sudahnya beli ler Ikan Bawal Emas. Sekor je. Cukup ler untuk dua orang makan.

Menu malam ni. Bakar2 je. Pemanggang ajaib kan ada. So, menyenangkan kerja saya. Hihi.

Simple je. Ikan Bawal Emas tu saya belah belakang. Kemdian sapu garam kunyit. Terus masukkan dalam pemanggang ajaib. Titik minyak zaitun sikit. Tutup. Biarkan masak dengan jayanya. Hihi.


Ini je la yang mampu nak makan. Huhu. Hari tu balik KL terlupa la pulak nak beli stok ikan gelama masin. Sekarang dah terbayang2. Huhu.

Sekor Ikan Bawal Emas RM6.50. Tak rugi beli sebab isinya memang sedap ;)

Sebelum ni saya pernah buat Botok-Botok Ikan Bawal Emas. Uols pon boleh try masak versi botok2 ni. Memang sedap tau :)


Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Ikan Bawal Emas lagi..."

salam QR...mmg jemu mkn ayam & daging sbb time raya mmg tu jer lauk pauk yg trhidang.K.atie ada bwk jeruk ikan masin dr kg..mmg sedap la mkn :)

ingat kan panggang ikan emas tadi..huhuuh

wahhh ikan bawal emas.. buat sambal pon sedap gak kot..

bawal emass??? cikda baru pertama kali dengar n tengok .. da lumur kunyit siap2 ke..mmg kuning keemasan real punya ni??

betul la ciksu.. zaza pun sama xtau nk msak apa dahh..alih2 ikan goreng je sodap hihihi..

memang emas tu.. kuning lagi.. hihi..

byk juga entry mknan tgh2 mcm ni...lapo lak rasanya...

ciksu, langkap dekat dengan tapah... :)

Kakak tahu ikan bawal hitam dan putih tak tahu ada bawal emas huhu...

suka bebenor gak dgn ikan bawal emas ni sbb biasanyer size agak besar, so siang seekor jer... kot kembung, kena siang berekor2, malas d c2 he3

Ros tak makan ikan bawal.. walau nampak simple, tu yg membangkitkan selera kan :-)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF