PEPAHAT sedap rasanya ;)

Bagi saya sedap la.. rasanya macam adik beradik cengkerang yang lain juga la.. first time cuba kan.. saya buat gulai je.. pastu cicah dengan cili kicap.. so far tekak saya boleh telan la.. hihi..

Boleh try masak apa yang uols suka la.. terpulang.. 

Dari komen yang saya dapat ramai yang dah pernah cuba.. ada yang cakap sedap.. tak kurang juga yang tekak dorang tak leh terima.. lain2 orang kan, lain penerimaannya.. 

Kalau uols tak nak masak sendiri, uols boleh je try makan dekat Bagan Lalang.. Nieyl yang inform dekat saya.. katanya dia selalu makan PEPAHAT ni kalau ke Bagan Lalang..

Selamat mencuba :D
Previous
Next Post »
24 Komentar untuk "PEPAHAT sedap rasanya ;)"

pepahat memang sedap..masak jenis yang bersambal..aduhhhh meleleh..tapi kalo masak sendiri blom pandai lagi..hehe

nanti deqla try eh..hihi.. harap2 tekak boleh terima la..

saya okk jer.. sedappp hihihi.. masak sos tiram letak cili padi ...

Pepahat? 1st time akak dengar..sllu makan jenis kerang2an je..:)

Dekat JB ni macam tak adalah. Kakak tak pernah makan dan tak pernah tengok live...

pepahat?? first time dgr sis..huhu

sedapnya pepahat..adda kalau ada pepahat mesti order...

sy tak penah masak sendiri. makan kat medan ikan bakar. sedap rasanya.

errr... sedap eh. blhla try mkn.. tp sya ni sush nk cuba makanan yg x onh mknni...

ciksue suka mencuba sesuatu yg baru ye...

arghhh.. allergic seafood.. hehe..

hehe tapi jijah tak pernah tengok n makan pon

Ros pun tak pernah makan tau.. tak tahu apa rasanya..

tak pernah makan pun

ni baru 1 st time dgr. uhuhu

Kalau mcm tu blh juga masak mcm kita masa siput lala tu ye...cmner akak org laut tk penah tgk pepahat nih...belah manjung ni tk penah nmpak...ermmm

Dindaku....
Kat tmpt akak ni ada la kilang proses kepok lekor tp rsenye x sesedap kepok tenganu tu yg byk kandungan ikang.....

sama rasa siput sedut atau lala tak..?

hehehe

klu yg xbiasa makan tu mmg xboleh makan kot

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF