Pernah makan PEPAHAT tak?

Says tak pasti tempat lain panggil apa.. yang saya tau.. saya panggil pepahat.. hihi.. nanti share la ye uols panggil apa k.. lain tempat, lain panggilannya kan..

Saya masak apa dengan pepahat ni.. nak tahu.. tunggu ye :D

Kasi tengok gambo la dulu ye.. hihi..


Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Pernah makan PEPAHAT tak?"

Tak pernah dengar.......
Nanti cita yekkk..

pernah makan tp x berapa suka..akak lagi suka kupang or kepah...

goreng belado! kt pantai timur banyak la ek pepahat ni...

baru pertama kali dengar....
sedap ke..? nur tak pernah mkn....

mesti sedap kan, tk penah lagi rasa, ada orang panggil siput buluh kan

Salam ciksue...moga riang selalu ye...

Pepahat tu apa?akak tk pernah tgk..kenapa tk bg klu...sejenis makanan laut ke..sayuran ke...siput ke....sayur seruk ke..?

pnh tgk kt tv.. tpi x pnh mkn n tgk scra realiti..

first time dengar & tengok ni ciksu..

Apa dia ni CikSu??? TAk pernah dengar namanya, rupanya saya tengok macam siput buluh jer, tak pun kaki ayam. huhuhu cepat update please.

Ros tak pernah makan lagi... tapi pernha dengar :)

pepahat? alamak..apakah? haha.. tgk gmbr x sure la apa mknn tu...

wahh.. nampak macam sedap pepahat ni. tapi takpernah rasa lagi.. hihi. Salam perkenalan, saya doakan awak pregnant. Amin :)

serius..nieyl mmg suke gler makan pepahat nie...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)


http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

sy pun baru masak hari u buka puasa baru² ni hihihihi... baru² belajar nak makan sedapp jugak..

Laaa.... yg ni dah masak pulak? Hehe
nmpk sedap tu QR hehe.....

kalau kt pantai barat sabah panggil sulo.huhuhu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF