Calon pilihanraya Sungai Limau katanya.. kikiki..

Sorang kata sibuk mengalahkan PM.. hihi.. lagi sorang pulak kata sibuk macam calon pilihanraya Sungai Limau.. kikiki..
idok le teman sesibuk deme tu Tukang KarutPuan Putri tapi teman hanya sibuk ngalahkan Datin Sri Rosmah je.. hihihi..

tuan blog yang suka berjalan..
berlatarbelakangkan menara KLCC yang menjadi kebanggaan Malaysia @-@

Cik Nur pula tanya raptai untuk apa..
raptai untuk majlis konvokesyen je Cik Nur
majlis tu semalam..
alhamdulillah selesai sudah :-)

Petang kemarin bawa mak ayah pi meronda kat Jalan Tar, Jalan Masjid India..
pastu panjangkan kaki ke KLCC pula..
dah penat memusing balik menjamu selera di Sani Char Ko Teow, Tasik Titiwangsa..

Saja bawa mak ayah naik LRT.. 
nak merasa kata ayah.. 
siap kena ajaq ayah cara nak beli token lagi.. hihi..
 seronok betoi ayah.. 


Suasana malam di KLCC.. ramai bebenor oghang dok melepak sini..
sama banyak je melayu, cina, india, mat salleh & tok arab..
masing2 kusyuk dok picit butang kamera..
sambil2 tu leka nengok air pancut berwarna tu..
pemandangannya memang cun le..
cer tengok, dah macam kat oberci je kekdahnya :-)

cantik kan.. dengan warna warni cahaya neon.. 

mak ayah..
oh ya, bagi yang tak tahu ni sebelah mana..
 ia sebelah belakang..
maksudnya kalau uols keluar dari stesen KLCC, masuk ikut pintu yang berdekatan..
 kalau ikut pusingan jam pintu masuk uols no6..
air pancut tu no12..

beli kuih kat pasar malam..
pastu makan2 kat sini..
masa ni ayah terkejut bangun sebab apa ntah.. hihi.. 

suasana sebelah depan.. yang bertentang dengan Public Bank.. 

Dah puas dok kat luaq, masuk ronda2 kat Gucci & Coach..
 mak saja nak nengok beg tangan..
skali mak cakap apa...
"dari beli beg tangan beribu2 reganya baik beli
barang kemas"..

"Apa2 je la mak.."
yang penting jom kita pi makan dulu hoccay..

Pekena Char Ko Teow special..
3 char ko teow special, 1 mee goreng, 1 barli panas, 1 orange juice, 1 teh o ais..
reganya dua ploh lapan hengget sajok..

Apa rasanya Char Ko Teow special ni.. nanti saya kaborkan ye..

Koi 11 tak sat.. mak ayah dah bertolak balik ke kampung.. huhu..
 sunyi le rumah kami nanti..


bye.. bye.. bye..


Previous
Next Post »
10 Komentar untuk "Calon pilihanraya Sungai Limau katanya.. kikiki.. "

bestnya mak ayah ciksue jalan2...seronok depa kan...

dah balik yea..takpe..nanti ajak mai lagi.. :)

cantik air pancut tu...

Aloooh dah balik ker mereka... I paling tak suka hantar my family balik :(:( masa tu rasa paling sunyi giler kan.

Dah selesai majlis konvo nyer yer... Tahniah CikSue.

bestnya jalan-jalan.. takpe time mak ayah datang tu la time kita nak manja manja kan, bawa jalan-jalan, makan-makan:-)
ciksu, tu stesyen lrt Damai ke?. rindunya saat saat kat kl dulu. banyak suka duka.. umah sewa Ros dulu kat pangsa murni tu je.. memang jalan kaki je gi kerja kat mindef. kalau nak p jenjalan pun jalan kaki ke lrt damai tu...

Salam cheqsue..seronoknya bila mak-pak dtg ziarah anak2 kat bandar.Puas bwk brjln2 ya...

Assalamualaikum...tajuk kt atas tu memang tak menahan...hihiih

Bz berjalan bw ayhbunda tkpe..happykan hati mereka...

Dah blkpun ye...moga selamat sampai....

aku rindu nak jalan2 waktu malam ni... tapi nak bawak anak kecik memang tak la...

beshhnya mak ayah g sana kan..bw g ronda malam2 sejuk2 nyaman..amboiii beshh lah :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF