HSG yang asyik berubah tarikh.. huhuhu


Memang mencabar sangat2 tau masa ni. hampir2 nak give up dah, sampai menangis-nangis lah. kenape jadi macam ni ???? sebab tarikh period saya tak jatuh pada hari yang sama pada setiap bulan.. itulah punca utamanya HSG saya sentiasa berubah2.. bila dah ok jatuh pulak time hari minggu.. kadang2 jatuh pulak time JABATAN X-RAY tak buat HSG. so, acaner nak buat. memang tak boleh nak buat ape lah. dah tu pulak di Hospital Sultan Ismail, rawatan HSG hanya dibuat pada hari tertentu sahaja. ade harinya. untuk rawatan HSG sila rujuk pada hospital masing2 ye..

Akhirnya, kali ke 5 baru boleh buat HSG ni tau.. nak buatnya sekejap je pon tapi nak tunggu masa yang sesuai tu.. ya ampun.. stresssssssss mak enon ni tau. 

Saya ingat lagi masa nak comfirm tarikh 4 Jun 2012 tu.. saya punya lah excited.. begini ceriteranya.. masa tu saya on dway balik KL. kebetulan masa ni suami saya outstation la pulok. so, pada hari biasa saya balik kampung, hujung minggu saya turun KL.. nak jumpa suami terchenta la katakan.. kihkihkih.. masa on dway ke KL tu (saya naik bas ye).. dalam hati dah rasa macam ada something je.. sekali masa singgah kat R&R saya pon check la.. "yes, MR. P datang.. kira punya kira.. ngam2 jatuh pada hari yang boleh buat HSG.

Naik je atas bas teruih saya call HSI nak comfirm tarikh buat HSG yang baru.. saya nekad kali ni mesti jadi.. walaupon saya terpaksa melupakan kenduri jiran sebelah rumah saya di kampung nanti. hu hu hu. serba salah juga saya masa tu.. tapi bila dipikir balik, citer dengan mak hal sebenar, ok la.. mak kata buat yang mana penting dulu.. yang pastinya saya kena turun JB sorang diri sebab cik abe tak da.. sedeykan.. maka pergi la saya seorang diri ke JB pada 3 Jun 2012..

Apa itu HSG
Bagaimana proses HSG berlaku?
 Next entri saya storymory hocccay.. kang citer semua dalam entri ni ada pulak yang skip tak baca kan.. hahaha.

Saya nak share dengan uols sebab saya tahu antara rakan2 blogger yang saya kenal semuanya dah ada anak.. so anggap la saya ni kawan uols yang TERISTIMEWA ye.. tak semua orang akan buat HSG ni.. bila saya yang TERISTIMEWA ni dah buat seharusnya la saya share dengan mereka yang perlu tahu.. 

oke, rasanya cukup setakat ni dulu... kita jumpa lagi di next entry.. daaaaaa =)


Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "HSG yang asyik berubah tarikh.. huhuhu"

TQ sharing dear..
Myra pn dlm proses dengan Hospital jugak.. FOr sure akan lalui proses2 gini

nanti CikSu cerita tau, farah nak tau juga...

rumit jugak proses dia ye, harap2 ciksu dan husbd tabah n sabar ye...

tu la.. mungkin ilmu ni penting utk org yg tgh google kan kak..

Salam dinda...

Mencabar juga ye dinda..berbagai emosi yg dinda rasa...moga dinda tabah dan setiap cabaran yg ditempuh itu membuahkan hasilnya satu masa nanti...blom habis lg proses ni kan?moga urusan2 yg akan dtg,dipermudahkan Allah....

Nak tau juga kisah selanjutnya

Priod nur pun tak samalah..
dulu pernah dua bulan tak priod...
tapi bila priod tuhan je la yg tahu byknya darah..

skrang ni,nur mkn produk shaklee.. alhamdulillah..hormon kembali stabil..

datang tiap2 bulan..lega. :)

mcm2 dugaankan dlm perjalanan untuk mendapatkan seorg zuriat.. sya suka perkongsian ini..

Tungu n3 seterusnya......lalalala

So, cik Su stay kat mane bila gi JB tu?..

ehh deqla xde anak lagi.. mmg deqla perlu tahu ni smua... update yg setrsnya ye cik sue..

Dah lama tu, tahun lepas. 4 jun 2012 tu anniversary saya yg ke2. Of cos la ciksu teristimewa.

hsg tu apeeeee. huhuhu. nak tahu jugak.

xpe ciksu.. kita berusaha kan Allah yg tentukan :)moga ada rezeki ciksu..

assalamualaikum..maaf.HSG tu apa ye?

salam ciksu..sabaq na...kita usaha..

ciksu..ni kak intan...kak intan sedang usahasama bisnes kibas
dengan anak saudara kak intan...kalau sapa2 nak beli untuk kenduri boleh lah kol kak intan

kalau ciksu senang follow la blog kak intan ni ya,.tima kasih

amin.. saya doakan awak.. saya pun masih menanti zuriat.. dah hampir 3 tahun.. :-(

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF