Harga tiket feri ke LANGKAWI

Kami ke mari dengan bas Cosmic.. harga tiket bas Cosmic boleh klik SINI 
Selain bas Cosmic ada lagi bas lain.. kalau nak selesa pilih Sani Ekspres.

Ok. bila sampai je ke Terminal Jetty Kuala Perlis cik abe terus tuju kaunter tiket.. kena jalan sikit la ye..

Kalau ikutkan kami nak naik feri yang paling awal.. konon kononnya. 
alang alang dah sampai awai ke Langkawi, ingat nak pi Island Hopping dulu sementara tunggu Tok datang jemput kami.

Tapi itu la yang dikatakan kita hanya merancang.. sebaliknya berlaku.. disebabkan kelewatan bas yang disengajakan tu, kami terlewat sampai ke Hentian Bas Kuala Perlis.. huhu.. tak pa la janji selamat sampai :)
so, kami amik tiket second trip sebab first trip around 7am dah lepas
kami ok je tak kesah sangat pon.. no rushing rushing.. relax hoccay .. walaupon dalam hati dah kiciwa (^.^)


 Harga tiket dari Kuala Perlis - Langkawi untuk dewasa RM18.00 x 2 = RM36.00

Lepas settle pasai tiket terus carik port yang sesuai dalam terminal feri ni
so far memang selesa.. surau, toilet, ruang menunggu pon cun.. siap ada tibi dan berhawa dingin
so, kalau tunggu lelama pon takpa.

Lepas settle apa apa yang patut, cikabe keluar carik sarapan
jangan risau banyak gerai juai nasi lemak dan kuih muih berhadapan terminal jeti kuala perlis ni.
pastu lepak la kat ruang menunggu ni sampai muncul feri kami.

Akhirnya, yeay.. yeay.. haa, nampak tak feri dah sampai tu..

Tak sabarnya nak melangkah masuk ke dalam feri itew ;D

Seterusnya, nantikan ye ('',)

Previous
Next Post »
22 Komentar untuk "Harga tiket feri ke LANGKAWI"

iman rasa la kan..cik sue mesti mabuk laut ek?agak2 je la...iman pun xpenah g lgkwi sbbnya pun xtau ngpe

Salam dinda...

Tgk feri ni,teringat masa kanda ke sana...sepanjang jalan dlm feri tu kanda meloya nak termuntah...kepala punya la pening,rasa nak turun dr feri tu la tu juga....sampai je langkawai,kanda dah tak mampu nak naik ke jeti..kena pimpin...lepas tu kanda berazam tak mau ke langkawi lagi...hehehe...kalau pegipun,tunggu org sponsor naik flight ke....hahaha...tp bila sampai sana...mula la terujakan dinda...memang syiok...

Baru 3 minggu sudah saya ke Langkawi ikut Kuala Kedah... harga tiket feri dah naik Rm2.00 dari Kuala Kedah dah jadi RM22.00... 1 jam setengah baru sampai ke Langkawi

wah,bestnya kak g langkawi...nana tak pernah lagi sampai sana....kesiaaaann..hihi

dulu pernah gak naik feri ke langkawi.. mabuk jadinya..hehe..

sy ujg taun lps buat trip family ke Langkawi hehe

RIndunya nak ke Langkawi lgi... dulu pernah 3kali kesana msa beljar kt Kedah dl...tak ingat dah harga tiket dulu berapa rm...
msti seronok ni bercuti2...:)

Oh... lama betul kakak tak naik feri tau.

masih berangan nk ke langkawi.. tak smpai2 lagi.. :)

salam ciksu..honeymoon ke...m3h lum sampai langkawi lg..

tunggu sejam lebih kira okay lagi la ciksu. Tak la lama sgt gap masa antara trip pertama dgn ke dua tu.

Dah lama akk tak g Langkawi..uhuhuhu

dh lama rasanya x naik feri ke langkawi ni cik sue...

hmmm..bila la agaknya deqla dpt bercuti ke langkawi jugak..huwaaa..nak pegiiiii.. ;p

takpo la kan sambil menunggu sempat breakfast.

Rindu nak naik bus pulak dah bila baca entry ni.. huahua.. itulah kenderaan sejati Ros masa kerja KL. nak balik kampung kedah n nak jumpa suami di JB.. hihihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF