Kawan pindah. huhuu

sikalang entri saya banyak yang tergendala. bukan sehari dua tapi yang berbulan lamanya. 
so harap maklum la ye. 
jangan lupa korang layankan aje. kikiki.

kejadian kat bawah ni berlaku pada 3hb nobember 2013. masa saya pi tolong member saya angkat barang.

 kawan saya ni namanya kak nor. itu nama pendeknya la. nama panjangnya panjang la pulak. so tak yah citer la ye. umur baru 35 tahun. 

kak nor ni duduk melaka. maknya orang pendang. orang kampung saya ni :)
kak nor selalu jugak la balik ke pendang sebab neneknya masih ada di sana. kalau tak silap area Bukit Raya kot. lupa dah.
ayah kak nor pula orang johor. jawa mari. hihi.
suaminya orang sabah.
ada sorang suami dan 4 orang anak. 3 lelaki 1 perempuan.
yang bestnya anak2 kak nor ni semuanya dah besar besar panjang. yang sulung umur 15 tahun.

apa yang menarik tentang family kak nor ni saya tengok dorang ni happy sangat. walaupon anak anak makin membesar dan perbelanjaan makin meningkat. tahu sajalah kan kos sara hidup di bandar kolumpur ni macam mana kan.. memang agak mencabar.

kadang kadang dengar juga kak nor dok pot pet pot pet hal hal perbelanjaan ni. hihi. layankan je. lagipon saya paham. mugkin kak nor nak luahkan apa yang terbuku di hati kan. 
macam saya ni berdua, so, memang tak terasa sangat la kan kos sara hidup tu. 

belajar dari pengalaman.

sekarang,
kak nor dah tak dak kat sini lagi. kalau saya teringin nak jumpa kak nor, kena la saya pi Mentakab. tak pon bila kak nor turun kolumpur buat medical check up anak dia yang sulung kat HKL, boleh la ajak dia singgah rumah saya kan.
oh ya, anak kak nor yang sulung tu oku.

"..thanks kak nor sebab banyak ajar su. daku hargai sangat sangat. jangan lupa su tau.."

lagi satu kan yang bestnya, saya baru je tahu sebenarnya ni. hihi. anak kak nor si airil yang saya bulatkan dengan warna merah tu.. kalau uols nak tau.. besday dia sama dengan saya.. 
7 FEBRUARI 
sungguh daku tak sangka.
baru dok berangan nak sambut besday sama sama tahun depan. sekali dorang kena pindah la pulakk. 
hai sey men ^____*

bye. bye
ta ta ti tu







Previous
Next Post »
15 Komentar untuk "Kawan pindah. huhuu"

Biasalah tu, ppl come and go kan :)

tiba2 terasa blur nak komen, ntah le, mgkn penat sgt kot, matapn dah mula rasa ngantuk.. ZzzzzzZZzzzz..


oh ya len kali akak singgah n komen kow2.. ta ta ti ti tu tu..

sedihkan kalau kawan yg pindah..dah xde kawan nak sembang2 dah..huu

Best jer tengok family besar yg ada anak besar2. Belanja besar pun takper kan.

mesti rasa sedih ek Ciksu bila kawan nak pindah tu :)
cantiklah baju dorang.. serba oren :)

insyaAllah...panjang umur, boleh jumpa lagi nanti...

ooo kak nor ni sebaya akak, anak dah besar2, bestnya..mesti dia kahwin awal..
akak kalau ada anak pun maybe dalam 11 thn umurnya..seronok tengok famili kak nor..mesti sue rapat sangat dengan kakak ni kan :)

family dia siap tenpah jersi family ke? Mmg hepi family ni.

yg penting ingatan pada dier x kan padam kan !

Tgk cara berpakaianpun dh tau diorg ni rapat...sedondon lg tu....

Berpindah la pulak tp tetap blh berhubungkan dinda....

bestnya tengok family kak Nor tu..teringat masa kecik-kecik dulu..

memang skrg ni taraf hidup makin tinggi lagi-lagi dok KL.IbuNoey yang baru dok bertiga ni pun adakalanya rasa sesak..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF