KEJADIAN 1

Macam macam hal jadi hari ni. yakni pada tarikh 30hb NOVEMBER 2013.
saya kata kat cik abe, kena tanda dalam kalender ni. hihii. sebab tak pernah pernah jadikan. 

Tak pa la, nak buat macam mana kan, benda dah jadi pon. 

Kalau uols nak tahu apa yang dah jadi meh baca RENTETAN KEJADIAN HARI NI ^_°

Bermula seawal jam 6.01 pagi. cik abe ada dapat msg dari kawannya. katanya nak ajak pi part time kat area shah alam. msgnya berbunyi "esok, part time, nak tak?.."
skali cik abe pon setuju la nak pi. pastu dia reply msg. "haaa, mai sekarang kat tempat bla.. bla..

Cik abe pon pelik la, kata "esok" dah tu kenape kena pi sekarang pulakkan. ghopenya dia send msg tu semalam. tapi ntah jam berapa masuknya pon tak pasti le. sebabnya hp cik abe kalau malam otomatik hp tu akan off dengan sendirinya. cik abe setting dalam koi 1 pagi cam tu la.
bila dah last minute macam tu, cik abe memang tak nak pi la. dengan bajunya tak prepare, jalan pon tak riki riki. selalunya bila tahu lebih awal, dapat la buat persediaan kan. ni main nak terejah je memang bukan dia la.
part time tu kalau pergi dapat la dalam RM70++
dah tak jadi pergi kira cancel la kan. ok tak pa la. bukan rezeki kita. 

Kebetulan pulak hari rabu lepas, saya ada gtau yang kami pi sri rampai kan, pi top up barang Biodex. haaa, ingat tak! kalau tak ingat klik SINI

Kami pi sri rampai ikut jalan belakang sebab dekat sikit. lagi satu jalan tak jem + tak da traffic light. 

Masa lalu jalan tu, cik abe terpandang "banner" pitcher USTAZ KAZIM ELIAS. nak baca memang tak sempat la. udoh tengah bawa keta kan. nak pulak "banner" tu duduk di simpang tiga. yang perasan cuma tarikh 30hb November 2013. comfirm la ada ceramah kan yang melibatkan USTAZ KAZIM ELIAS. 
ater udoh oghang perok. nok le cik abe nengoknye kan. 


So, pagi tadi saya suruh la cik abe pi tengok balik "banner" tu naik moto. senang sikit. pastu boleh riki tempat kat mana ceramah tu dibuat. cik abe pon cakap ok jugak. kebetulan nak gunting rambut skali. saya memang tak ikut la. kena duduk ghumah diam diam. hahaa. sebenarnya saya nak masak tu yang malas nak ikut.

Masa cik abe lalu jalan menghala ke "banner" tu ditampal, memang cik abe tak nampak + tak perasan pon ada roblok polis. cik abe tunggang la moto santai santai je. macam biasa la. macam orang tak bersalah. bila sampai dekat "banner" cik abe tengok & baca la apa yang ditulis. pastu kona la moto menghala ke tempat ceramah tu dibuat. 

Nak tahu apa yang terjadi selepas tu. 
tunggu sekejap. hahaaaa





BERSAMBUNG!!!!!!








Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "KEJADIAN 1"

lerrr nape ada sambungan haha x sabar nak tau what happened next.

alahai ciksu ni..suspen sungguh hehe

huiittt suspen citer nyer ;) cpt2 smbung nk tau apa yg terjadi??!!

Adesss..memang baca part 1 ni dulu supaya faham cerita tp dpt perasaan suspen plak..hehe

dah baca kejadian dua..baru faham. :)

haaa jeng jeng jeng, sanggup saya cari episod pertama ni dulu sebab nak rasa saspen nyer ni hihii.

uit..ada sambungan..nak baca sambungan jap lagi..

ok dah tau kisahnya.. hmmm sabo jelah...polis ni suka sgt sangka yg buruk2..

oh inilah dia punca kejadian tu yer.. jeng jeng jeng..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF