Kereta Kabel, Langkawi Part 2

Sambungan dari SINI

Memang la kami dah selamat naik kereta kabel tapi tu la.. sob.. sob.. 


Sungguh mendukacitakan sebab keadaan memang tak mengizinkan.. kerna hujan turun renyai renyai + dengan kabus tebalnya.. maka keindahan alam dan bumi Langkawi tak dapat dinikmati sepenuhnya.. dapat tengok yang mana boleh pon syukur Alhamdulillah dah.. dari tak da langsung kan.. kan! Kan!


Pemandangan sepanjang perjalanan ke hentian pertama..

Ada air terjun

Bukit bukau

Pulau

Hentian pertama kami tak turun pon.. kabus kan.. so, macam tak da makna juga.. kalau nak turun pon kena sepantas kilat juga sebab kereta kabel tu memang tak berenti.. dia buka je pintu teruih le korang lompat.. jangan risau, ada staff yang jaga kat situ..

Akhirnya sampai ke puncak tapi sayang seribu kali sayang weii.. kabus tebal ya amat amat.. bukan rezeki kami la kali ni.. hukhukhuk
bayar tiket RM15 tak turun, rasa rugi kot.. baik tak payah naik kereta kabel kan.. kuikuikui

 
kabus tebal kan ;(
apa pon tak boleh tengok

Kabus tebal tu ok lagi la kan.. yang tak menahannya tu.. tengah kami dok syok syok menikmati kesejukan eskerim tetiba kan..

Airil & Damia

Hujan lebat ngko.. lagi la rasa nak menangis tak berlagu.. punah segala harapan dan impian untuk naik ke rooftop.. 

Bila hujan turun apa pon tak boleh.. dah la tak da bumbung.. semata mata dok berimpit sebelah tangga tempat juai eskerim dan burger tu je.. boleh la tumpang payung dorang sikit.. kalau ada pon hanya berbumbungkan lantai lantai kayu kat atas tu.. boleh la.. acaner pon tetap kena tempias air hujan jugak sebab duduk tempat tinggi.. opkos la berangin kan.. sejuk memang tak yah cakap la.. yang penting semuanya kebasahan walaupon tak basah kuyup sangat.. sabar je la.. walaupon dalam hati sedih oooo ;(

Lama juga dok lepak kat atas tu.. tengok keadaan macam tak da chance nak baik je.. 
polis siap naik ronda lagi tengok pengunjung kat atas.. 
keselamatan pengunjung harus diutamakan.. 
betul tak!

ramai rupanya.. tak pa la bukan rezeki kita kali ni.. kita repeat next time pulak ye *_<

masa untuk turun.. 
kunjungan pertama kali yang sedikit menghampakan..

Jom layan aksi spontan Damia

opocot ;)

Tok sekeluarga

Masa turun pon ada lagi photographer upahan.. masa ni dorang jual la yang gambar yang  dorang ambik tadi. Rm20 kot... lupa la ^_^
masa kat atas puncak pon dorang ada jual gambar dan
ada jugak gambar yang dimasukkan dalam bola kristal tu.
Tok amik gambar yang kat atas. Kami amik gambar yang kat bawah. Hihii

Bila dah sampai bawah
sila touch tiket tadi dan boleh la keluar.. pastu jumpa kedai souvenier.. macam macam ada.

Begitulah situasi atau pemandangan sekiranya cuaca mengizinkan tadi.. 
dapat tengok yang ini pon jadik le.. huhu

Dah turun tu bagi yang belom terokai Oriental Village, boleh le jalan jalan.. kalau yang dah pusing pusing Oriental Village sebelum naik kereta kabel, boleh la aturkan kaki nak shopping atau pergi ke destinasi seterusnya.. 
terpulang ..

Seterusnya, ke mana..
tunggggggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu



Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "Kereta Kabel, Langkawi Part 2"

syukur semua selamat..selalunya kalau cuaca tak elok diorang mmg tak kasi naik langsung..kujur boleh jugak merasa.. =)

husna naik dulu, terjah setiap pelosok jambatan gntung..hahaha..

bulan 1 ni cheq smpai lak...hehe..tp takut nk naik kabel car..haha

sma la kunjungan pertama ke cable car..kabus + hujan xturun..turun di pertengahan hentian je..next time kot..lgpun org ramai

salam sue..seronoknye cuti2 langkawi,akak ni ntah bila dpt sampai ke sana, masa pg dulu cable car tu xde lagi

gayat tak kak naik kete cabel tu??? huhuhu ari tu baik tengok ade sorg mat saleh ni ciap berdiri lg..pergh gilew bebenor...

mendung tapi tetap enjoy kan ciksue :)

salam ciksu..apa khabar...intan x pernah naik lagi kabel car n...

Menarik juga pemandangan tu wpun dlm hujan....alamdulillah..in sya Allah lain kali blh merasa lagi..next trip....

aloo..xpelah ciksue..nanti boleh pegi lagi tau..

seronoknyaaa.. janji merasa naik! jijah tak pernah pegi sini

bukan rezeki ciksu nak tgk view sana ka...xpe lain kali bole pg lagi...

nih kalo deqla naik mau tutop mata sepjg jln.. haha.. tinggi x? deqla takot tmpt tinggi.. gayat..huhu

ambik gambar dari atas tu memang cantik la kan :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF