Kereta Kabel, Langkawi

Dua hari saya gantung periuk belanga.. hahaaa. sabtu saya ke Kajang.. tolong adik cik abe sebab dorang pindah rumah.. malam lepak lepak sate kajang.. pastu layan games bola kat stadium Kajang. Ahad.. mana lagi jalan jalan cuci mata sambil sambil isi perut le : D

Baiklah.. balik kepada tajuk entry di atas, hari ni i nak sambung lagi citer Langkawi.. jom tengok harga tiket dulu sebelum apa apa, oke :’)

Enteri ni sambungan dari SINI


Untuk tiket kami dah booking siap siap dengan Amir.. dapat la satu kepala dewasa RM14.00..
 bagi warga luar sila tengok sini ye..
 untuk rakyat Malaysia pon perlu ada my kad.. baru dapat harga 
dewasa RM15.00
kanak kanak (2-12 tahun) RM10.00

Sambil sambil tunggu turn nak beratur, kami mengediks dulu

ismi _su, ciksu. hahaaa

candid Damia lagi


Bila dah tukarkan resit tadi di kaunter tiket.. dapat la tiket ni.. pegang dan jaga baik baik ye.. sebab bila uols nak masuk, uols kena scan itu tiket.. nak balik nanti sama juga.. so hati hati.. mana tau dah sampai puncak nanti dok syok syok berjalan, tetiba ter’hilangkan’ pulak tiket tu.. naya ja kan.. tak dapet den nak nolong. Huhu


Muka muka gembira nak naik kereta kabel.. saya kali kedua naik kereta kabel ni.. yang first saya naik kereta kabel ke Genting Highland.. masa bujang bujang dulu la.. rasanya kereta kabel Genting lagi seram kot.. hahaaa


Sila beratur mengikut lorong lorong yang disediakan.. memang selesa walaupon terpaksa berdiri.. siap ada kipas syiling dan kipas dinding.. kalau datang time orang tak ramai nasib la kan.. tak le lama sangat nak menunggu kan.. kalau time musim cuti sekolah.. wooo, tak dapat la nak bayangkan.. mesti sesakkan.. pastu opkos tak selesa.. betul tak!

kena berdiri dalam petak petak yang disediakan


Bila lalu je kereta kabel yang kosong teruih lompat masuk.. hahaa.. iye, dia tak stop hoccay.. dia pusing je.. orang naik ke tak naik ke dia tak perdulik.. teruih je dia gerak.. so, kena pantas ok!

Sebelum gerak.. kita bergambar dulu, boleh!

Nantikan sambungannya.. 

Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "Kereta Kabel, Langkawi"

BESTKAN NAIK KABEL CAR langkawi..gayatt oo..

saya takut nak naik sbb gayat..hahaha

bestnyer jalan2x kat langkawi ek

CIKSU, pic yg juruphoto upahan tu mahal kan, saya dengan abang beli masa 1st honeymoon dulu rm80 sekali dengan kristal yg ada air dalam tu, 2nd honeymoon x beli pun, hihi

klu time cuti skola memang sesak... penah aritu pi naik kete cable ni, sampai atas tak turun dah sebab tengok org yg nak turun pun punya ramai beratur, pastu time tu mang dok kejar masa.

salam singgah...baca n3. klik2 nuff chefsu

bila baca ni kan, teringin nur pegi hari tu..mmg seramlah naik ni..hehehe

tapi seronok.. :)rasa kalau pegi..mmg nak naik lagi..

Seronoknya Langkawi..dulu2 masa akak pegi kereta kabel ni blm ada tau....masa thn 2000 kot..lain kali kena pegi lagi lah jwbnya..hehe

patut lama tak nampak, menkajang rupernyer.
wahh dalam lompat laju2 dalam kereta kebal tu pun sempat posing bergambar, cekap.

Assalamualaikum ciksu... Rod kat kampung ni. hihi..
best pulak tengok ciksu naik. Ros tak pernah naik pun.. Ros ni penakut sikit. hikhik

Suka gak naik keta kabel tapi gayat bila kat puncak ;D

cik sue, ingat husna tak? follow blog husna yer :)

Tak gayat ke dinda..?kanda tgk dr bawahpun dh ngeri..dah tu,msa pergi sana tu,tak digalakkan naik sbb masa tu angin kuat...

wah..tak pernah lagi naik kereta kabel nih..;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF