Kuala Selangor best ke?

Ngam ngam sampai masuk waktu Asar. teruih carik masjid. sekali i ada nampak kubah warna biru. cantik. i ajak cik abe pi masjid tu. yang cik abe pulak nampak masjid warna kuning. cik abe yang baik hati ni pon ikut le kehendak si isterinya. skali sampai, ngam ngam kona nak masuk laman tu sekali terpandang dia tulis 
"MAHKAMAH MAJISTRET/ SYARIAH KUALA SELANGOR"
hahaa. gelak kami. acaner boleh tersilap. 
pastu pusing balik pi masjid kuning yang cik abe nampak tu. 

Pastu teruskan misi mencari MENTARANG. ntah musim dia ke tak tahu le. main redah je ni. hahaa. kami pi pasar pasir penambang. 
saja gi riki riki harga ikan, udang & ketam.
rega kat sini lagi mahai dari pasar kat KL. sedangkan dekat je dengan jeti. 
mmmm, nape erkkk?

Cari mentarang sampai la terlepas ke Sekinchan, Sungai Besar dan Tanjung Karang. hihii. sorry la i citer je tak da pitcher sebab malas nak snap. asyik je nengok sawah padi, orang jual buah buahan kat tepi jalan. ada jagung, ada jambu & mangga juga. tak beli pon sebab dah selalu beli kan.

Mentarang tak juga jumpa. yang jumpa pasar malam sekinchan. hahaa.

Tepek pitcher kat sekinchan. menarik jugak.
 pasar malam dok sebelah kiri. boleh tahan juga panjangnya. boleh la :*)



chak. i menyelit disebalik jagung. hihii

Area kuala selangor ni banyak juga tempat best antaranya ada bukit melawati, boleh tengok kelip kelip kat kg. kuantan, tempat makan best pon iye jugak tapi kena pandai carik la kan. nak nak belah Jeram khenn. hihii

Tu je la nak habaq. k babai :’)



Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "Kuala Selangor best ke?"

Kalau nak tahu kakak tak pernah jumpa mentarang secara live dan tak pernah juga makan... Sana kakak rasa memang tempat mentarang mudah diperolehi..

dh dekat sgt dgn tempat sy..ni msti gi hri rabu kan..Sg. Besar skrg mmng tak bnyak mentarang coz tgh air pasang mati (ikut pekiraan air laut dlm bulan Islam)

kenapa diorg xletak lobakkan dekat situ... :)

oo..kesimpulannya harga hasil laut kat kuala selangor lagi mahal la ya.. saya pun ingat lebih murah..

eh..eh..saya yang asal sekinchan pon tak penah bergambar kat jagung tu..hehe

memang terselit di celah jangung betul la... tak nampak....

bestnya jenjalan.. cari mentaram nak buat apa ciksue??

dari dulu berangan nak tgk kelip2 kat kuala selangor ni. tak kesampaian lagi. banyak nyamuk tak. heheh.

dah kelik iklan libresse.

Salam jumaat dinda...

Byk juga tmpt menarik ye..tak perlu pergi jauh2,sbnrnya yg dtg tu dr org jauh,kita plak pergi tmpt org,mcm kanda ni,teluk batik n pangkor jarang sgt pergi tp sibuk je nak ke pantai PD dan cerating....pelikkan dinda...hehehe

byk entry dinda yg kanda dh terlepas ni,nnti kanda dtg blk baca..ni tgh bz sgt ni...takecare ye dinda....

jujur ckp sy x pernah mkn mentarang.. hahahaha .. selalu nampak org jual x pernah beli..

amir x dpt pra sekolah.. kami dah mohon... ermmmm.. 2 thn mohon mmg xde rezeki dia..

Akak pernah sampi ke Kuala Selangor ni..ikut member masa cuti sem dulu.. best lah perkampungan nelayan..:)

Now I remeber when u mentioned the kelip2, dah banyak kali pakat2 with my frens dulu nak gi sana tapi tak jadi2. hehehehe nnt CikSue rekee rekkee la lagi area tu, seronok jer nampak.

Pstt jagung tu bawak balik umah ker canner. rebus? hehehe

syoknye jenjalan smpai sekincan.. jagung tu bawak balik dak? hihih

masa sekolah dulu, rajin jugak berjalan area sini. bila balik kamoungumah nenekla.. nenek Ros sebelah mak duk kat Kuang, selangor.. pastu sedara kat sg buloh, klang, wangsamaju, subang jaya. memang jalan sakan la masa tu. tak sabar nak balik kampung je masa dulu.. hihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF