Oriental Village, Langkawi

Selesai sarapan pagi ala kadar, kami pon memulakan misi pertama di hari kedua
 (14hb Oktober 2013) iaitu menghala ke Kereta Kabel Langkawi... 

Kami gerak dalam kol 9pagi macam tu.. 
cuaca mendung semacam je, macam gaya2 nak hujan pon ada.. saspen gak sebab biasanya dorang akan stop operasi kereta kabel tu kalau cuaca tak berapa elok.
harap harap cuaca baik baik aje.. in shaa ALLAH.

Laluan nak ke kereta kabel Langkawi ni memang agak mencabar juga.. 
agak jauh dari tempat penginapan kami.
jalan nak ke sana pon satu hal, pusing kiri pusing kanan..
 ala, macam ular kena palu. hahaaa
bersabar la wahai ciksu.. 
kalau nak naik kereta kabel Langkawi kena la tabahkan hatimu itu >:<

Kiranya uols akan jumpa Oriental Village dulu, sebelum sampai ke pintu masuk nak naik kereta kabel.. 

Untuk entri kali ni i akan citer pasal Oriental Village dulu :P
 sebabnya banyak gambar so yang kereta kabel tu i citer next post la ye.. 
itupon ada yang dicombine menjadi satu.. 
terasa sayang pula tapi nak uat acener.. 
i terpaksa der!


dorang semua dah lepas ke depan, tinggalkan i kat belakang sensorang.. biasalah jurugambar tak berbayar. muahaaaahaaa

Langkah masuk je Oriental Village..
wowww.. macam macam ada kat dalam ni.. siap duit je k..
semuanya menarik perhatian ('',)

Antara yang ada dalam Oriental Village, jom tengok : D
  • Kereta kuda
Airil wif kuda

macam penyambut tetamu la kuda ni.. pandai deme ye tarik perhatian pengunjung.. budak budak suka la ni kan.. siap kena marah lagi sebab nak bergambor.. hahaa.. ada aku kesah.. mat jaga kuda tu cakap kena bayar kalau nak gambar.. pedulikkan.. 

 Damia, mama & kuda ittew

 Mia budjet comey la tu. hihi.. dia tahu "kakak" dia sorang ni asyik le dok candid pitcher dia. hahaa
  • Kedai cenderahati, kedai jual baju baju & kedai makanan serta minuman

sepanjang jalan kiri dan kanan menuju ke Kereta Kabel ada kedai yang menjual pelbagai jenis cenderahati, baju bajan, makanan, minuman, mainan dsbnya.
memang rambang mata la.. kasik tahan dulu hoccay. hahaaa
kalau beli sekarang, nak ke ngko pikul segala galanya naik ke atas khenn..
  •  Tasik
 Luas +  cantik
  • Taman Naminara 
 Tok sekeluarga.. pic kami saya terlupa la pulak.. aduyai.. rasa rugi pulak tak bergambar dengan hero and heroin Winter Sonata tu kan. boleh lalu atas titi kat belakang tu.. boleh le nak tengok ikan ikan berenang dalam kolam yang penuh teratai layu di tasik madu tu.. hihii
  • Taman Permainan 
kemain Damia dok pusing stereng tu. hihi
 kami

Selesai je snap pitcher.. mia mesti
"nak nengok,nak nengok".. "cantik''..hahaaa
  •  6D Cinemotion
CineMotion ni betul2 sebelah tempat entrance nak naik cable car.. 
harga tiket dewasa RM30kanak2 6 tahun ke atas RM20.. 
nak diskaun sila tunjukkan mycard memasing ye : P
  • Boat itik
Terlupa nak snap pitcher.. besar juga.. kalau naik dia bawa keliling Oriental Village.. kena bayar la. berapa tak tahu pulak. tak sempat nak nanya. 
lain kali la tanya ye.. hihii
  • Tempat Makan pon ada dalam ni          So tak payah risau ye.. 
kalau ada bawa bekal sendiri means macam air ke, roti roti ke.. lagi bagus.. 

Dah puas pusing pusing dalam Oriental Village ni, jom kita gerak ke entrance Kereta Kabel Langkawi.

Mendung je kan.. alahai.. sempat ke tidok ni nak naik Kereta Kabel.. huwaaaa.. waaaa

Nantikan enteri sambungan 

sama ada i berjaya sampai ke Puncak
Gunung Mat Cincang atau tak..
 tunggggguuu 

Previous
Next Post »
23 Komentar untuk "Oriental Village, Langkawi"

bestnya...tahun lepas pi tak terfikir pn nk pi tmpt ni

teringin nak ada family vacation mcm ne huhu.

xde ular sawa ke kat oriental village ni? blh amik gambar lg dgn ular tu.. eh. ular sawa ke ular tedung eh,, x ingt dh,, rasanya 2-2 ada kot.. mmg g sini kena bwk duit byk2.. kedai cenderahati sana sini.. rambang mata

wah menarik dan seronoknya bercuti yer... ^_^

best nyew, teringin nak pi sini, ntah bile tak tau :)

tak sabar tggu mse nk gi langkawi

cuaca hujan & angin kuat, bole naik cable car x last2 ni? x sabar tunggu

bestnya tempat tu.. cepat2 update ye ciksu..xsabar nk tgk kete kabel.. hehe..

berkabus2 lagi kan ciksu. sejuk ke masa tu? menarik jugak oriental village ni. bila la dpt pegi langkawi ni.

syoknye la haiii... tahun dpn x kira nak ajak hubby jln langkawi la.. haha..

Bila la dpt pergi lagi ke langkawi. .Masa pegi dulu tkde blog lg,tkde la boleh berkongsi

uhh saspen jer tengok awan mendung berarak lalu tu. sempat ker sempat ker berkereta kebal, eh kereta kabel.

sy penah naik cable car ni..series cuak habes >_<

husna dah sampai!! suka betul suasananya.. nampak kelainan terus bila masuk kan ciksue..=)

tak da la sejuk macam kat genting tu.
nak hujan :(

tak da pula atau sy tak perasan

hari tu nur tak sempat pun jalan2 kat situ..huhuh

cuaca pun memainkan peranan yang amay penting kalau kita nak bercuti kan...

bilelah dapat pg langkawi ni huhuhuhu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF