Bye.. bye.. Langkawi

Berjaya lepasi pemeriksaan pihak berkuasa Kastam. saya bukannya beli apa pon. Borong cekelat dengan minyak gamat je. Pinggan mangkuk memang tak ar. Teringin nak beli kain batik tapi tak sempat. 
Sebab HIG kat jetty tutup masa saya balik tu. dok bajet nak beli masa balik tu, sekali tutup daaaa.. apa pon tak boleh. 

Sila pilih laluan yang betul

Setakat ni saya dah pernah naik dari jeti kuala kedah dan kuala perlis
dari penang belom pernah merasa lagi, menurut kata sepupu, kalau dari penang amik masa yang terlalu lama. jauhkan. kalau dari penang naik feri kat jeti sebelah pulau. amacam ada brannnni!
hahaaaaa

Masa untuk berangkat meninggalkan Langkawi. tetiba rasa sayu la pulak.. haipp, nape erkkk!

Mai Langkawi musim perayaan ok je. tak da apa yang beza. cuma kalau perayaan Melayu banyak la kedai makan best best tutup. pelancong tetap juga ada. kebetulan masa kami mai Langkawi petengahan bulan Oktober. hujan je manjang. itu sebab le banyak buat aktiviti indoor berbanding outdoor. nak pi pantai Chenang pon tak berkesempatan. lagipon kami kan pergi dengan Tok & Opah, so, kena la ikut rentak diorang yang ade anak kecik. tak pe belajar dari pengalaman ;)

In shaa Allah jika diberi peluang, kami akan kembali ke Langkawi untuk menerokai pulau pulau lain. mai Langkawi kalau tak join aktiviti "ISLAND HOPPING" macam tak lengkap je khann :D lain kali kalau mai Langkawi, boleh la cari pakej island hopping pulak. bila ???? just wait and see. hiks. 

 muka happy dapat jenjalan ke Langkawi..  hihii

percutian yang singkat tapi ada manisnya.. terima kasih tok & opah. tima kasih juga buat ciksuami.. 

💕💕💕💕💕

Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Bye.. bye.. Langkawi"

wow..bestnyer gi jln2..org dah lama x p langkawi..

bestkan langkawi...
Nur rasa nak pegi lagi...

bye2...moga dpt pergi lagikan dinda..

kalau dinda ke cameron hghland tu,kalau nak melawat ke sesutu kawasan yg agak luas n memakan masa,elok terus ke sana,misalnya lavender garden,tempat tu luas tau dinda,dah tu naik bukit plak tu..tinggilah kiranya,masuk rm5 utk dewasa,rm3 utk kanak2,blh la jln puas2,bunga kat situ semua mcm bunga plastik...pakai kasut flat tau..jgn pakai high heel...kalau nak ke kilang bohpun sama tp di boh tak perlu bayar apa2 cuma jalan naik tu berliku dan menakutkan,mcm naik roller coaster je tp jalannya luas...

bila baca cerita langkawi, saya cuma nak komen, rindunya nak pegi langkawi...

in shaa Allah nanti deqla nak ke langkawi.. dah lama giler ni x ke sana.. last pegi masa zaman skolah. mak aii.. ya Allah lamanya.. hihi..

Ros dah gi Island Hopping :) memang best Ciksu... walaupun Ros ni penakut air. hihi.. ye la, nak ke pulau tu kan kena naik bot laju tu.. hihihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF