Hari SABTU dah.. Alahai..

SABTU dah.
 Cepatnya masa berlalu. Huhuhu. Dah genap seminggu dok di kampung. Esok lusa nak balik kl dah :) Hari hari keja cheq dok menghitung hari ja tau. aduhai la ciksu oii ;) kenape le gamoknye ye. kikiki. 

 Semalam 13/12/13. cantik tarikhnya kan. Saya sibuk sikit kemarin. lepas orang semayam jumaat, saya tunggu bangchik. sebab nak ajak dia teman pi majlis akad nikah adik junior masa dok asrama sekolah menengah hari tu. nama je kenalan masa dok asrama padahal rumah adik tu saya tak pernah pi pon. hahaa. apa kes kan. sekali sebelum pi mesjid, saya singgah umah sepupu dulu sebab nak tengok anak buah sunat. lepas tu citer dengan bini sepupu. bla. bla. bla.. 

 So, bini sepupu tadi pon pi la hantaq separuh jalan. sabaq je la ciksu oii. nasib la pi naik moto je. Sebab jalan memang kecik. kalau selisih dengan keta alahai, terpaksa la salah sebuah keta kena mengalah. Huhu.

Saya balik lepas selesai majlis akad nikah. Pastu terus pi umah Ngah. Kakak mak. Yakni tok kak long la. dok lepak situ la la jugak. 

Pastu balik ghumah. Tolong mak tekan cendol la pulak. Sebab mak dapat tempahan buat cendol untuk majlis kenduri kawin hari ni. Puas dok menekan tepung tu. Sepiuk besaq jugak la. 

 Hari ni kalau teda apa apa, kawan baik mai amik saya pulak. Jadik peneman dia. Pi mekap. Dia bertunang hari ni. Hihihihi. Kebetulan dia nak pi mekap lalu jalan rumah saya..
 so, dipendekkan citer dia mai jemput saya teruih:) 

 Pppstt: pitchernya ada tapi tu la bila masuk dalam ghumah kena tukar simkad. Phone yang lagi satu kalau masuk dalam ghumah TAK DA LINE. Haru sungguh. Guna hp tu mudah sikit. Guna hp ni bagai nak dikato ler. Terkial kial jari den dok menaip menaip satu hurup satu hurup. apa daa.
Tapi boleh la jugak guna. Yang lecehnya kena tukar hp. Tu yang pelik. Padahal saya GUNA POSPAID CELCOM bukannya PREPAID. Haishhhh..
Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "Hari SABTU dah.. Alahai.."

Celcom mmg prob lately ni. Tapi kalau nak guna maxis mahal sgt.

esok dah ahad.. kekeke.. saja tolong ciksu hitung hari..

Tak sedar masa berlalu ye Ciksu..tak sedar nak balik KL dah..byk jg aktiviti ciksu kt kg ye...:)

seronoknya blik kg..kitorg jrg blik, my hubby ssh dpt cuti..

hai rania salam weekand..
wahh lama juga gamonya duk bercuti kat kampung tu..
menghitung hari tak berapa nak bestlah rania..menghitung money the money itu baru best kihkihkih :D
line tenet tak ok lagi rania ? ermm patut arr setiap entry rania takde pic..boringkan kalau line slowling nak update n3 pon takde mood hehe..

celcom pon dah line slow je skrg..

tu la line berokben kite pun selow. :(


ntah pape je.

Salam dindaku....

Singgah sesudah subuh...ehehehe..byknya aktiviti dinda ni....sbb tu tak terasa masa berjalan..pandai buat cendoi...sendoi tu kegemaran kanda tau.....

Kanda rasa line apapun susah sikit la di tempat2 tertentu...maxispun sama.....

celcom cam bermasalah jer sekarang nih kan...

bestnya dpt dok kampung lama2..

bagus ciksu ni. balik kampung aktiviti pack. rajin jumpa sedara mara. kalo saya balik kampung dok tidur je kat umah. kehkeh.

lamenya bercuti di kampung yer.. best sungguh.. Ros pun kalau boleh nak duduk lelama kat kg.. nak sangat!

sekarang nih trase pantas mse berlalu kan

mmg best kan dok kg.. deqla rasa mcm x nk blk gak hari tu..nk cuti lelama.. x puas rasanya.. huhu..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF