Keputusan ujian di HKL

Maap le, lambat benor publish entri di hari terakhir ambang 2013.. ni semua gara gara dok tunggu charger laptop sampei la ni.. saya tertinggal masa balik kampung hari tu.. 

Kesahnya adik saya pos hari Khamis.. kedah kan cuti Jumaat Sabtu.. so, memang tak boleh nak buat apa la.. Ahad pulak KL cuti.. aduhai.. sabau je la.. ingatkan sampai kemarin.. tunggu tunggu tak sampai jugak.. jam 4 petang tadi baru selamat sampai.. seksanya lahai nunggu.. tak lalu dah saya nak hupdate entri guna hp.. berpinau bijik mata saya ni haa.. :p

Berbalik pada hasil ujian saya di HKL.. keputusan keluar pada 7/11/2012
ujian SFA suami serta ujian darah D21 & D2 saya ok je.. cuma doktor bekalkan ubat kepada kami. antara ubat ubat yang dibekalkan ialah
saya dapat asid folic.. dapat 5 papan.. setiap satu beratnya hanya 50mg..
amik 1x sehari.. selepas makan.. start amik bulan 11/2012.
untuk suami pula kena beli ubat dekat klinik komuniti UKM.. mahei ooo.. RM200++ juga la.. tahan untuk sebulan.

Sebelum tu doktor ada kata u all balik makan ubat ubat yang saya bekalkan ni, mana tahu next month u datang check up 'dah ada isi'.. sebak tau hukhuk.. dah la doktor tu india, dia pon bagi harapan kat kami.. mudah mudahan ada rezeki kami sempena ulangtahun ke 5 masa tu.. kita tunggu dan lihat je la..

Doktor kata makan ubat tu sampai la datang period seterusnya..
 kalau datang period (yakni period bulan DISEMBER 2012) doctor suruh pi HKL balik pada hari kedua period.. 
dorang nak buat TVS tujuannya nak tengok saiz telur..
 kalau ada perkembangan dorang terus proceed untuk buat IUI.. 
oh.. no.. no.. no

Next appoinment pada bulan DISEMBER 2012

kena buat TVS pada D2/ D3. 
maknanya hari ke 2 atau ke 3 datang haid

nampak ! nurse tak da catit tarikh kan sebab bergantung pada tarikh period saya bila dia nak mai..
 tunggu je la sambil teruskan berdoa..
semoga ada keajaiban yang berlaku sempena BULAN MUHARRAM :D

Uols nak tau apa yang terjadi seterusnya? 
agak agak uols la kan apa yang terjadi?






Previous
Next Post »
8 Komentar untuk "Keputusan ujian di HKL"

Semoga cita cita yang belum terkabul du tahun sebelumnya..bisa terwujud di tahun baru ini
Amin :)
Salam from Jakarta

ciksu... update la lg.. sy suka bca perkembangan ciksu tentang rawatan ni...

complicated nya
akak byk bersabar k
InsyaALlah ade rezeki tu nanti
:)

Selamat tahun baru kak
Semoga impian akak akan tercapai

inshaAllah berkat usaha ciksu yg berterusan ni.. cikna pun sentiasa doakan tau.. caiyok!!

Huhuhu.. dh dpt agk sb ldy bc dr entry sebelumnyer...

mcm dah baca je entri ni. . kanda tk komen disini ke. .

teruskan usaha yg lain kalau yg ini tk berjaya. .

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF