Khasiat Beras Perang..

Selain baik untuk diet dan pesakit kencing manis.. 
beras perang ni juga amat sesuai sekali untuk mereka2 yang ingin mengurangkan kolestrol dalam darah.. 
 selain tu beras perang ni juga cepat mengenyangkan.

Nak terang lebey lebey pon susah.kalau nak tau,uols kena try sendiri. baru tahu. lain orang lain penerimaannya kan.

Serius la nak habaq kat uols kan, sememangnya beras perang rasanya TAWAR OK.

Kalau nak ada rasa masa masak tu masukkan garam sikit. 
pastu sebelum masak boleh la rendam sekejap. supaya berasnya mengembang sedikit. hihi.

Awai awai memang kekok makan beras perang. tapi bila dah selalu dah makan, sedap la pulak khan. tak kenal maka tak chenta, tak giteww!

Mak ayah saya memang tak boleh time. masa mai hari tu saya jamu beras perang ni, mak tak boleh lah. ayah ok je. ayah kata cepat kenyang. terpaksa la beli beras biasa jugak. sebenarnya baguih beras perang untuk mak ayah sebab boleh control dari makan malam. sebab bila dok kampung mak suka makan nasi malam. lepas makan teruih lena, kan tak elok untuk kesihatan. beras biasa kan ada kanji.

Nampaknya saya tak berjaya la mengubah selera mak. huhu



Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Khasiat Beras Perang.."

x mampu nk makan beras perang & beras wangi... x celuih tekak ni ;)

saya dengan suami ok je makan beras perang. suami dapat turun berat 4 kilo sebulan. dengan makan beras petang tambah makan multivitamin.. tang rasa tu.. rendam at least 30 minit untuk bagi kembang.

Untuk mak awak tu kan.. kalau dia tak boleh makan beras perang, cuba campurkan sikit beras perang dengan beras biasa.. at least dapat gak sikit khasiatnya kan..

hai rania samat pagi..
beras perang..belum penah try agi
nak suggest juga kat my mother4n-law..coz dia ada kencing manis juge hehe..

pisstt..lawo pinggan tu..

pernah makan, tapi tak boleh bla...

akak pernah try beli..dok simpan je sbb masing masing ckp kureng..sedap walau ianya amat bagus untuk kesihatan kan ciksu

rasa cepat kenyang tu sebenarnya ialah sebab rasa dia tak sedap. heheh.. sebab tu rasa mcm taknak tambah dah. dulu saya pun pernah amalkan beras perang. tapi lama2 rasa mcm tak tahan hehehe... walaupun mmg baik utk kesihatan.

tak penah try lagi beras perang ni...

mmg banyak kebaikan beras perang ni !

beras nibgus utk permulaan nk bgi makan utk bayi..

ooo.. byk lagi khasiat lain beras perang ni..

mgkin mula2 tu susah..tp kalau lama2 dibiasakan...mesti boleh terima. :)

kat sini beras basmathi sangat laris (cepat habis) so nak tak nak terpaksa la saya beli parboiled rice (khasiat hampir sama ngan beras perang, rasa nyer pun). hhmmm tekak melayu nak nasik jer kan, tapi once nampak basmathi ada stok jer terus rembat, hahaha saya sendiri walau dah banyak kali makan, still tak dapat ubah citarasa.

Ciksu, memang dok amal ke makan beras perang ni?..

salam nk tny org yg mkn beras perang nie utk yg de pnyakit ker?kalau xd pnyakit cmne?

Kepada pembaca yang ingin dapatkan produk berasaskan beras perang, kami ingin syorkan produk minuman ORYGOLD. Minuman Kesihatan Yang Terlebih Bagus!

Produk berkualiti kajian UPM sejak 2006. Minuman ORYGOLD sesuai untuk semua peringkat umur, lelaki & perempuan.

Untuk lihat testimoni produk, klik atau copy & paste ke search browser>> http://orygolddrink.com/testimoni/

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF