Result UJIAN DARAH, HSG & SFA

Lepas saya selesai buat HSG kami kena tunggu 2 bulan jugak la nak dapat
 result ujian darah D21 & D2HSG serta SFA



Haa.. nampak tarikh tu 14/08/2012 jam 2pm.. itu tulisan saya sebabnya masa call nak buat HSG nurse teruih bagi tarikh.. dah minta adjust sebab tarikh tu jatuh bulan puasa.. alahai, nak pi pon jauh kan.. memang tak dapat.. nurse kata itu paling cepat, kalau nak lagi lambat, boleh je tapi lepas raya.. lagi la lambat kan.. nak tak nak, trima je la tarikh tu.. awai awai dah booking cikabe.. takut tak dapat cutikan..


Akhirnya, kami buat keputusan pi JB naik bas je.. senang + boleh relaxkan badan.. bulan puasa kan.. letih kot nak drive jauh jauh.. lagipon pi JB semata mata nak amik result je pon..


Kalau tak silap saya kami bertolak pagi kot.. naik bas kat TBS dalam jam 12 pagi cam tu.. sampai JB awal pagi.. pastu member cikabe jemput kat Larkin.. lepak kat rumah dia sampai tengah hari pastu baru kami pi HSI.. sebelum jumpa Dr. kena register dekat kaunter pendaftaran.. bayar RM5 sebab nak jumpa Dr. kan.. 


Tunggu tak lama mana la.. nama dipanggil.. jumpa Dr. Adila (kalau tak salah la sebab lupa dah..hihi). 
Dup.. dap.. je jantung berdenyut.. risau dengan result yang nak dapat jap lagi.. huhu..
masa Dr. buka fail lagi la kencang dup dap dup dap tu.. hihi.. 

Alhamdulillah, menurut hasil ujian makmal kesemua ujian darah saya normal termasuk ujian SFA cik abe.. 

untuk HSG saya dah tahu masa buat x-ray hari tu.. result HSG saya pon ok. kedua dua tiub fallopian saya TAK TERSUMBAT.. normal la.. 

Sembang sembang dengan Dr. pastu Dr. just cadangkan tengok tibi yang berunsur ilmiah, amalkan bacaan doa doa.. katanya belom rezeki lagi tu.. kuatkan mental dan fizikal.. jangan di pikir sangat, jangan stress stress.. in shaa Allah :D


Lepas tu saya cakap la nak minta transfer rawatan susulan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).. sebab dah pindah ke KL.. Dr. cakap boleh je.. teruih dia buat surat pertukaran ke HKL.. alhamdulillah..
 


So, pulanglah kami ke KL dengan senang hati.. bas kami petang.. so, berbuka dalam bas sudahnya.. 
Alhamdulillah, selamat sampai KL hampir jam 10 malam jugak.. 



Tengok tu.. siap bawa bantei tu ^_^ 
Nantikan episod Trying To Conceive Journey kamiw di HKL pula.. inshaaAllah..

ppppsstttt: doakan untuk saya ye..



Previous
Next Post »
21 Komentar untuk "Result UJIAN DARAH, HSG & SFA"

semoga semuanya baik2 saja.... hope kita berdua pregnent...

baguslah kalau semuanya okey...peluang cerah tuu...siapa sangka kot 2014 ada berita lagi baik...akak sll doakan ciksu dan semua rakan kita yg belom dpt baby...akan dapat next year... akak pon teruja baca berita baik itu

mudah la buat rawatan kat HKL pulak.. hihi.. lawak lak tgk cik sue bergmbr ngan bantal.. ;p

alhamdulillah...moga ada berita genbira dari akak satu hari nanti:)

hihi,siap bawak bantal ye kak^^

Usaha dah ada dan yg pasti betullah kata doktor tinggal doa dan tawakkal. Sihat dah pasti cuma belum rezeki. Insya-Allah satu masa pasti Allah bagi berkat sabar dan usaha. Kakak doakan dari jauh CikSu.

uiks sis...2012?? setahun lps?? ke silap tls ni?? hehehe..

*Xpe sis...blm rezeki,mn thu nnt Tuhan bg kembo terus.hehe..mcm org kg sy..tahun ke-8 baru dpt anak.. terus dpt kembo 3..hehehe...untung kan?

siap bawak bantal tu yang tak menahan tu.. hihihi..
semoga dipermudahkan.

lepas ni jgn risau lagi ok.. doktor dah cakap takde pape kan..

sy suka naik bas..btw,semoga berjaya sis..:)

i'allah..akn sentiasa doakn akak dpt baby! sntiasa berdoa n jgn ptus asa yer..chayok!

insyaAllah ye ciksu.. mungkin Allah je belum bagi rezeki anak kat ciksu..yang penting ciksu dah buat rawatan semua okay.. jaga makan juga ye ciksu.. :)

InsyaAllah su ada rezeki tu..smga ada isi tak lma lagi ;)

Alhamdulillah
result kedua2nya normal.

kak pon penah dh buat HSG ni dan cik abe test sperm..alhamdulillah dua2 normal..

tk per Qaseh...inshaAllah usaha tgga kejayaan..

yang tak ada lagi adalah rezeki... so doa2 la banyak2 ek...

Betul kata doc tu...jgn fikir sgt,jgn stress sbb tu..bykkan berdoa...tawakkal pd Allah...in sya Allah...perancanan Alla itu lebih baik....

Ya Allah...kasihanilah dindaku ini..berikan dia dn suaminya zuriat yg soleh dn solelah...sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui....

semoga semuanya dipermudahkan ciksu...

Mau tak dup dap dup dap...kalau okje pun sama tu....serem hehe

in shaa Allah moga ada rezeki ciksu tak lama lagi..Amin..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF