Saya mengurut sebelum pilih rawatan moden

Kesahnya, 
sebelum saya pi hospital saya pernah mengurut dengan sorang makcik ni dekat JB.. kalau tak silap tahun 2009.. lepas mengurut dia suruh saya minum air kelapa muda lepas azan Asar. haru biru jadinya.. hu hu hu.

Lepas tu saya balik ke Batu Kurau.. AidilFitri tahun 2010.. Tok Hasrul la yang rekemen. sebab sedara sebelah Opah. dua kali saya balas.. tapi masih teda apa2 juga.. yang ni guna sireh pinang, pastu sapu kat perut. pastu kami di beritahu cara atau posisi yang sesuai ketika bersama. memang banyak belajar la. pasangan yang pi belakang dari saya pon dah mengandung.. kuasa ALLAH kan.. 

Kemdian saya mengurut dengan my mil.. kalau tak silap pertengahan tahun 2011.. 3x juga balas.. 

Setelah dinasihatkan oleh seseorang maka saya berhenti mengurut.. kesahnya kawan saya ada guna produk AMBAR KENANGA.. alhamdulillah la dia kata. pastu saya pon teringin la nak mencuba, dapat je no telipon terus saya call ofis AMBAR KENANGA.. lepas disoal siasat, kakak tu pesan "jangan la berurut sangat, takut rahim yang duduk elok, lain pulak jadinya. kalau boleh, kakak tu kata cuba pergi buat rawatan dengan hospital.."

Sejak tu la hati saya baru terbuka nak cuba rawatan hospital. di samping tu saya tambah ilmu dengan membaca majalah Pa&Ma.

Dah lama tak urut badan, saya pi berurut dekat Brickfield. dengan kak nurul. kak nurul OKU (penglihatan). sedap la dia urut badan. dia tak sentuh area perut sangat. tapi dia ada kata kedudukan rahim saya ok je. maksudnya rahim tak tinggi, tak ke bawah atau terbalik. lega!

Awal Jun 2013 hari tu masa saya balik kedah, saya pi mengurut dengan chu mah pulak.. chu mah ni kiranya kenalan arwah pak lang saya la.. yakni abang mak saya.. rumah chu mah ni tak jauh pon dari rumah arwah pak lang saya :)

Alhamdulillah.. saya bersyukur saya berjumpa dengan orang yang serasi dengan saya.
 
Masa mula2 pi saya just nak try tengok kedudukan rahim saya aje.. ye la sama ada normal atau tak.. alhamdulillah, kedudukan rahim normal.. tiada apa2 masalah.. chu mah tanya kitaran priod saya sama ada normal atau tak.. saya cakap normal.. habis lewat pon Mr P mai dalam 7 hari je.. senggugut pon tak da.. chu mah siap tanya lagi hal2 yang berkaitan.. so, kena la jawab dengan sejujurnya.. ye la, niat kita nak berubat kan.. 

Saya amik dua hari jugala mengurut tu.. perbetoi balik urat2 yang dah bersimpoi2 tu.. hihi.. sakitnya boleh tahan.. siap meletup2 lagi.. kekdahnya macam berurut orang lepas bersalin.. hahaha.. tapi memang segar bugar la badan lepas mengurut tu.. macam nak urut lagi je.. chu mah bagi air + gula gula buat penawar. kihkihkih ;)

Kenapa saya kata urat saya bersimpoi2.. nanti saya story mory hoccay.. semoga menjadi teladan buat gadis2 di luar sana supaya berhati2 dan amik berat juga.. jangan jadi macam saya ye.. huhu..

Salam sayang dari ciksu..

 2006 - wif arwah tokwan. tokwan sebelah ayah saya "Al-fatihah.."

p/s: Pergi penang naik feri,

ketemu lagi di lain enteri.
 
Previous
Next Post »
19 Komentar untuk "Saya mengurut sebelum pilih rawatan moden"

bab nak pregnant ni kan..lagi bagus kalau pergi buat check untuk tentukan kesuburan suami isteri.. urut tu bagus..tapi jangan isteri je urut..suami kena jugak..ada kenalan akak, lepas suaminya diurut, dia pregnant..tapi ye lah..sebab musabab je tu.. Allah dah nak bagi rezeki..

jangan putus asa ya.. tingkatkan usaha..hehehe..

yg penting kita ada usaha kan Qaseh
mcm sy dulu la..
mcm2 org suggest srh try urut lah..cek kt hospital lah..
majority sy dh try..

bila tk bjaya..kecewa tu mmg ada,
tp keep think positif, mgkin bukan smpi rezeki lg kan..

redha ...inshaAllah akn tenang..

akak pun penah berurut dulu, tapi yg minum air kelapa macam kawan akak, alhamdulillah menjadi..dah rezki kan..kita cuba lagi

eh, ada pantun di akhir entri, maaf saya tak terbeli. hihihi

Haaa itu la mengurut ni kena tengok keserasian jugak kan dengan tukang urut tu, especially bab bab wanita ni, ada tu buat lagi sakit jer.

Okje pun suka diurut QR....tp jarang mengurut...sebabnya kat area sini tak jumpa lagi orang yg boleh mengurut....so pendamkan ajelah hasrat tu....

jarang gi berurut coz sakitnye tak leh nk tahan T__T after urut mmng rsa sedap je badan tapi nk laluinye ya ampun!

su...
bagus usaha Su, mcm2su buat
teruskan Su..
saya doakan,,,

dulupun saya ada cuba juga mengurut..

Moga berjaya ye. Apa apa pun krna usaha.

Knapa urutan pertama tu jd harubiru dinda,tak suka minum air kelapa ke...?hehhe..tak salah sebenarnya kalau kita berusaha@ikhhtiar dgn berbagai cara asalakn tidak melanggar syariat....boleh je berurut,ramai org yg rasi berubat dgn cuma berurut je....apa kisa seterusnya tu?urat besimpoi sbb apa?muda2 lg dh begitu..apa yg dinda buat..?

mmg elok mengurut bg perempuan.. kita tak thu urat2 blh dlm..

Akak teringin juga nak ber urut ni..usaha nak bagi adik kat anak akak.. cuma belum berkesempatan..skrg ni amalkan minum jus kurma..DOA pun tak putus2..blm ada rezeki...
InsyAllah ciksue pun akan bergelar ibu..amin! ..sabar ye...

mengurut ni bagus.. kdg2 kita tak tahu dalaman kita camner kan.. jijah Alhamdulilah mengurut je terus preggy.. org kata salah satu ihtiar utk preggy!

erkk..urat bersimpul?? ada kaitan dgn gadis ke??

xpe kita berusaha yg menentukan Allah swt,inshaAllah...

naik feri sampai linggi
tak sabar nak baca lagi

tak sabar pula nak tahu kenapa urat boleh bersimpul2...

cepat up entry. :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF