Taman Burung, Langkawi Part 4

  • OSTRICH & ALLIES
Melangkah masuk ke stesyen terakhir. Lega. Bukan Damia je yang penat saya pon penat jugak.. hukhuk

Seksyen ni best sikit la.. dapat udara segar bugar.. hijau je persekitarannya..

info pasai Emo

 Si Emo. Boleh bagi makan. Tapi kena hati hati ye


 Cik Damia yang dah malas nak berjalan. Terpaksa la didukung 

 uols berani ke

 Burung Kaswari namanya..


kalau la kat rumah ada bela kuda kuda ni kan best ; D
  • KIDS ZONE
ada rabbit jugak. banyak sangat. berkeliaran je.


tido sekejap.. dia pejam mata sebab dah malas nak layan 'kakak' dia ni. hihi

Aksi aksi Damia.



Dapat je botol terus senyum sambil sambil layan tengok ikan cantik ittew ;)


 kolam ikan

Kemdian keluar balik, masuk pintu lain menuju ke laluan keluar. Burung burung helang dan monyet ada di kiri kanan laluan keluar ke DUTY FREE ZONE.

cantik je cik nyet tu posing kat belakang kami. macam tau tau je kami nak snap pitcher ia kan. ; D

nampak tak helang tu.
ada pertunjukkan bagi helang tu makan tapi terlepas tadi


ala.. tak bagi kerjasama la pulak.. 

semula.. semula.. 1.2.3
comey tak kami. kakaaa

takut takut sebenarnya nak pegang burung ni.. free of charge ye sempena HARI RAYA AIDILADHA.. kalau hari biasa saya tak pasti la pulak. Lupa nak tanya. 

 Tapi burung kat bawah kena bayar. Tapi photographer dorang yang ambikkan. Untuk kamera personal TAK DIBENARKAN SAMA SEKALI.

Sekarang ni pi mana mana mesti ada photographer khas dorang kan. Sekeping gambar tu kalau tak salah saya RM20 kot. Lupa dah. Tu la lambat sangat update kan.
Pitcher memang cantik la. Boleh buat frame. Hihi 

Burung helang tu original punya ye. Besar tu. Tangan cik abe saya tu dipakaikan glove siap siap. Hahaaa

Lepas tu boleh 'exit' ke DUTY FREE ZONE. Ada keychain, FM, T-Shirt, cap, coklat, minuman dan makanan.
harga coklat kat sini mahai juga la.
FM pon seketoi RM10++

Kesimpulannya, berbaloi dengan harga tiket. Tak rugi masuk. Puas hati. 

Dibuka setiap hari 
830am - 600pm

WILDLIFE PLANET SDN. BHD
1485, JALAN AYER HANGAT 
KAMPUNG BELANGA PECAH 
07000 LANGKAWI 
KEDAH

Boleh singgah FB page dorang: Langkawi Wildlife Park
atau klik www.langkawiwildlifepark.com

04-966 5855

Previous
Next Post »
3 Komentar untuk "Taman Burung, Langkawi Part 4"

byk tempat menarik yea langkawi ni..nur hari tu tak sempat nak pegi pun...

byk betul entri percutian dia.. hihi..

bestla baca review tempat kat blog ciksu ni.. lengkap gitu :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF