Cara Tradisional

Untuk merawat masalah period kalau keluar darah berketol ketol atau mengalami senggugut yang teruk. Boleh la try cara tradisional yang di kongsi bersama oleh pembaca blog QasehnyaRania :)


pssssttt: Malasnya nak up entry. Rasa dah macam malas nak bebel kat blog. Huhu. Nak bw je, boleh? 


UPDATED:


Harap dapat membantu bagi yang bertanya.. 


Previous
Next Post »
29 Komentar untuk "Cara Tradisional"

klu date period tak menentu payah gak ek nk ikut petua ni T__T

bagus petua ni..melancarkan peredaran darah kot yer ciksu

assalamualaikum qaseh...info yg baik ni...:)

First time dengar ni.... Alhamdulillah akk takde masalah tu..

susahnya period tak tetap.. tp mcm tak sanggup je nak minum air kulit kayu manis tu.. huhu..

Salam dinda,memang berkesanlah...kalau ada period yg tak tetap tu,boleh saja amalkan seminggu atau bila masa,tak semestinya tiga hari,kanda biasa buat tiga haritu pun ikut kira dan agak sendiri sbb masa tu haid kanda tak la tetap setiap bulan,alhamdulillah...memang hilang senggugut n darahpun lancar...

Samalah kita..kandapun dh malas nk update,entripun copypaste je...haha.....best jln2 baca info lagi....

boleh amalkan ni...
tapi itulah, tarikh priod xmenentu....

Cik SU......

im comingggg.hehehehe
dtg jenguk lawat Cik Su yg shomell nih :)

boleh...bw dulu pastu membebel la pulak kt blog ciksu ni...hehehe

teruk tu senggugut sampai pengsan,akak ni tak pernah kena senggugut

Btul gak kan kata kopiolimauice tu.. Saya period xtentu.. Tp xpe, boleh digunakan pd yg period nya normal...

singgah pagi..nieyl dlu mmg kena cmtuh...pas amalkan makan gla..Alhamdulillah..masalah selesai :)

minum air kulit kayu manis.. huhuhu... seb baik xde senggugut or masalah period.. biasanya Queen kalau ada sakit perut waktu period ni or darah haid keluar ketul2 Queen just makan jamu & sapu lotion panas..

hehehe sayakan penjual jamu.. ;)

Petua yg baik. Lagi satu minum air kunyit tahu tak CikSu. Selepas bersih dari period. Parut kunyit hidup, tuang air suam, tapis, masukkan seketul garam jantan (tahu tak garam jantan hihi.... garam kasar seketul itulah) dan kacau. Minum...

Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT





Boleh amalkan ni..sbb akak jenis period tak tetap.. TQ berkongsi sis:)

terima kasih pd yg berkongsi petua tu.. terima kasih utk cik sue jugak.. =)

sekali skala x update blog xper.. tp jgn lama2 tau.. heee

hai... ada entry khas untuk cik sue...

ehehe, macam2 la ciksu ni. tapi biasa terjadi mcm tu ciksu. time kita rasa taktau nak cerita apa dah kat blog. Lepas bw, nnt mesti akan dpt ilham.

oo..kulit kayu manis bagus utk senggugut eh.. first time dengar..


Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT


syukur jijah xde la sengugut sangat!

masalah sy just period cepat habis..risau jgk memikirkannya..huhu

eh jangan malas2 pliss.. we are back ;)

Ayut sengugut baring je..tp xla ketul2x mana drah ye...masih under control lg..

Ayut sengugut baring je..tp xla ketul2x mana drah ye...masih under control lg..

oh, petua yang bagus... ada macam-macam petuakan. semua terletak pada kita nak amalkan atau tak :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF