Demam + Sakit Tekak + Selsema

Hua. hua. Mungkin terkejut kot sebab dapat face to face dengan @ctdk kemarin. Hari ni terus pingsan. Hahaa. Sedey giler! :(

Saya dah agak dah sebab kondisi badan saya sekarang tak berapa nak boleh tahan dengan suasana berhawa dingin. Seharian semalam. Gagahkan diri juga. Bukan senang nak joined aktiviti sebegini. Terima kasih dekat cik abe sebab sudi belanja cik binik ni jumpa @ctdk. Love u. Muuuuaahhhh ^_______°

Double celebrations. Hadiah sempena Hari Ulangtahun Perkahwinan yang Ke 6 pada 15/11/2013 & juga Hari Ulangtahun Kelahiran saya yang bakal menyusul pada 7/2/2014. Alhamdulillah. Sungguh tak sangka & tak terjangka. Hihi.

Teringin + Teruja hoccay :-)

psssttt: Ada petua/ tips tak untuk redakan sakit tekak?







Previous
Next Post »
60 Komentar untuk "Demam + Sakit Tekak + Selsema"

jelesnya^^ moga cepat sembuh ciksu...amin...mak nana selalu minum madu dgn perah limau kalau sakit tekak,

p/s:ciksu,kalau betul apa nana pk ni alhamdulillah...tahniah ciksu!!banyakkan rehatye:)

wah..wah.. ciksu gi ke?.. ada juga tengok dalam IG CT.. bestnya.. nanti kongsikan lagi yer :)

moga ciksu cepat sembuh yer.. petua sakit tekak?.. banyak.. Cuba minum air asam jawa.. takpun makan eskrim vanilla.. Tapi, kalau Ros, selalu makan gula gula stepsil tu je..

wahh bestnya ciksue dapat face to face dgn Dato siti..akak pon minat juga dengan CdTk..hehe :)

biasanya orang galakkan minum air asam jawa yg diembun semalamman..alternatif merawat sakit tekak puls batuk ni ciksue...:)

minum teh lemon..
bestnya dapat jumpa penyanyi comel ni..
orang lepeih nih :)

bestnya dpt jmp DCT...

petua sakit tekak? bykkn minum air kosong je kot.. ;)

Happy anniversary dulu dari kakak ye CikSu. Moga terus mendapat limpahan rahmat dan keberkatan. Sikit sakit tekak tu utk diuji...

Banyakkan minum airlah...

minum air suam banyak² itu jer penyelesaiannya.. dgn mkn aiskrim vanilla...

Wah, saya pun minat kat dia ni. Low profile aje. Untungnya dapat jumpa face to face walaupun terus dapat 3-1 dek seharian dalam air-cond, ya:) Harapnya cepat sembuh!

cam best jek...share ceter gambar tu...
petua:....org kata minum madu
tp mlm tadi sy sakit tekak yg amat masa terjaga drp tidur...sy minum jus delima [gulshan], then 1 gelas air...sambung tidur...bgn pagi tadi alhamdulillah, tekak tak perit.

try makan madu ciksu.. in sha Allah baik sakit tekak tu

demam jumpa dato ct ye? hehe

cpt sembuh ye Qaseh..minum air masak byk2..

amboii ciksu demam terkujat ye.hehe...minum air asam jwa la sis.pastu letakkan perahan limau + kapur, sapu kat leher.

wah dato' ct tu... ;p try minum air asam jawa pun hokeyyy..

Bestnya QA jumpa CT...Klu berminat dgn peamnggang ajaib dgn harga promosi..jemput singgah ke FB k.atie ya.

https://www.facebook.com/kak.yang.9

wah..bestnye dpt jmpe ct....hihi..skang musim kot kan..sbb sy pun tgh selesema & batuk..sy dok kunyah tu je fisherman friend...perisa lemon..sbb klu xde perisa, btuah la sy nk mkn cekelat angin cmtu..hihi

Alololo..jumpa ct ke!jelez kanda dibuatnya..

Apapun yg penting mudah2an dinda cpt sembuh ye

Minum air suam je kalau kanda sakit tekak..,

ala..cian nyer..klu nieyl..nieyl gune petua mak nieyl kasi.. minum air rendaman nasi..Amek 2 @ 3 sudu nasi,letak dlm cawan ke gelas,isi kan air..biar kan dlm 10 minit ke 20 minit pastu pastu minum air nyer...amalkan sehari 3 4x :) Insya'Allah...sepanjang hidup nie mmg nieyl amalkan klu sakit tekak..Alhamdulillah..cepat elok..itu pun kena yakin Allah sembuhkan :)

Get Well Soon CikSu... wah CikSu pergi yer birthday celebration Dato' CT dengan SitiZoners tu??? best kan???

Kesianya ciksu. Jgn lupa makan ubat. Cuaca mmg x menentu skrg ni. Akk ni pun tgh skt pale rs bdn cam nak demam. Khamis lepas dah mc.

Kesianya ciksu. Jgn lupa makan ubat. Cuaca mmg x menentu skrg ni. Akk ni pun tgh skt pale rs bdn cam nak demam. Khamis lepas dah mc.

wah! untung la ciksue..timm klu nak kurngkn sakit tekak mkn aiskrim n kunyah ais..hehe..

cik nor minum air asam jawa suam jer..:)

terkezut dpt bertentang mata dgn ct agaknya..hihi

waa untung akak dapat jumpa dato siti hehe

get well soon kak. make sure to drink banyak air suam.

bestnyaaaa jumpa datuk Siti!

kalau jijah sakit tekak makan aiskrim..hehe

bestnyaaaa..!

cepat sembuh yea ciksue...!minum air masak byk2 tau..!

wahh.. dpt gak yer juma ngan retis feveret.. heee.. tahniah tau, ciksue menang dlm mini GA intanberlian.. hari ni ina umum pemenang baru. dah p tgk lom ?? tahniah yer. :)

cik su menang kat blog intan berlian.p terjah cepat hehehe

oh ya ciksue moga cpt sembuh yer..

Ciksu, gi lapor diri kat blog kak Ina, intan berlian.. ciksu menang tu :) tahniah ek..

1st tahniah sebab ciksu menang miniGA kak ina a.k.a IntaNBerlian!!
2nd wahhh untungla dpt jumpa ct...hihi..smpi dmm2..
3rd org tua2 petua ambik asam jawa rendam dalam air suam then tgh mlm tadahkan d kawasan lapang..esoknya time bgn subuh tu g ambik..selawat then minum..doa bg mlm tu x hujan la...hihi
moga ciksu cpt smbuh...

setengah orang memang tak tahan ekon kuat sangat....

happy belated anniversary...semoga bahagia hingga ke syurga...

nak reda sakit tekak biasa orang kata minum air asam jawa...tapi yang selalu praktik minum air kosong banyak & selalu mandi...panas kat dalam tu....

saya makan strepsil je ciksu kalo sakit tekak. Eh, bukan sakit tekak, tapi gatal tekak. Kalo sakit tekak tak sure plak.

Comelnya tokti.

wahhh! jumpa Tok Ti ker sis?? bestnya..baiknya en abe sbb belanja..
banyak kan minum air suam sis, madu pun OK gak..

Ciksu, macam mana dengan tekak?.. masih sakit lagi ke ciksu?...

assalamualaikum qaseh...tahniah2 yer...:)

http://akutakpopular.blogspot.com/2014/01/bisness-double-stemcell.html

Jom kita buat bisness..berani mencuba rajin berusaha.boleh contact terus jika masih tidak faham:)

mudah jew cuma cari orang or kawan join bisnes kita.itu sahaja,sambil cari orang kita dapat income.

Demam terkejut ye kak...haha..arity ayut kena jgk..tp bek dh skrg..ayut byk2x minum air mineral je..sambil bt kwje pon minum guna straw..hihi..xtrasa dh abis sebotol klu minum.. ;)

memang tengah musim ni, kalo amy, buat air asam jawa, tengah sakit tekak gak ni huhu



http://www.aimiemokhtars.com

CIkSu teruk ker demamnya? HUk aluuuuh get well soonest dear. petua nyer tak dapat la saya nolong, just banyakkan rehat, thats the best cure.

wah bestny.....dpt jpa ct.nk jgk jmpa live ct..hehe
petua mudah nk cepat smbuh , minum madu..sy sllu mnum madu..mmg sesuai..tp tk lah smbuh sllu..hhee

Assalam ..

Bunda pun macam tak sihat jer rasa 2 3 hari ni...selsema dan rasa macam nak batuk ni..

beznya ciksue..trgin nk bergambar ngn siti..hehe..byk kn rht tau..mnum air msak byk2 k..

as salam, ciksu dah sihat ke,
akak dah jarang2 lepak kat ig..
tak sempat nk roll ig kekawan

waa... memang teruja ni... semuga sihat... ada org kata try makan satu sudu kicap yg dicampur limau nipis,

Mmg musim ni skrg.. Mga cpt smbuh..

husna selalu minum air kosong bebanyak je ciksue..

minum air susu/coklat sejuk atau makan aiskrim vanila..terbaik setakat ni. Kalu sakit tekak dan batuk memang tak sesuai ni semua...makan la ubat yg sesuai. semoga cepat embuh.

CikSue minum air penyejuk badan ya

Apa khabar dinda agaknya ye,sepi je..hrp yg baik2 sj berlaku dlm kehidupan seharian dinda..

MISS YOU

wah , untungnya dapat jumpa ct. hihi xtau Pula petua petua nih hihi

Demam terkejut jmp Dato ct..bykkan minum air suam

Nape tak ambik gambo dgn CTDK?....okje pun minat jugak dgn CT ni.....cantikkan dia ni....

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF