Jatuh tergelincir..


Ingat tau.. lagi sekali saya nak PESAN DEKAT UOLS YANG BELOM BERKAHWIN ATAU DAH BERKAHWIN.. KALAU JATUH CEPAT CEPAT LE CARI PENAWAR K.. JANGAN DIBIARKAN BERLARUTAN TANPA SEBARANG RAWATAN.. NATIJAHNYA SELEPAS TU PASTI AKAN TERASA.. WALAUPON DAH LAMA BERLAKU..

Jangan jadi macam saya.. lagipon benda dah nak jadi kan.. tak boleh nak kata apa la.. sekurang kurangnya kalau uols baca entri ni ianya sebagai peringatan buat kita semua.. saya dah rasa kesakitan tu.. paling ketara saya rasa masa saya baru pindah balik KL.

Masa tu saya tengah baring atas tikar.. macam biasa.. tetiba kan, bila nak bangun tu.. something je rasa kat belah tulang pinggul tu.. sakit yang sampai keluar air mata la.. sampai kena minta tolong dengan cik abe nak bangun.. tak boleh nak gerak gerakkan badan.. 
hanya yang pernah alami je boleh tahu kesakitan tu.. huhuhu.

Meh sini nak share lagi pasai readers yang alami perkara yang sama bila dibiarkan berlarutan.. NAK NAK BILA TIME MENGANDUNG.. 


Tengok tu, nampakkan kesannya..

Jangan amik mudah ye.. beringat selalu.. kalau ada kawan, sedara atau sapa sapa yang uols kenal.. kalau dia pernah alami perkara yang sama, ingatkan la dia k.. sama sama membantu.. in shaa ALLAH





Previous
Next Post »
21 Komentar untuk "Jatuh tergelincir.."

sy pon mcm tu sis..kat pinggang..kalo baring kat bawah bile nak beralih ngiring kiri / kanan xblh terus ngiring..kena angkat punggung slow2 bru blh ngiring..xtahu kenapa jd gtu...masa berpantang penah urut da..org tu kata urat tersimpul..sy x ingat plak penah jatuh ke x..tp lps urut pon still gak mcm tu.huhu

betul tu..kalau jatuh terduduk jgn biarkan..terhentak kuat tu..

saya pernah jatuh tergelincir atas simen.. tapi masa kecik2 dulu la.. sekolah rendah kalau tak silap.. agak2 cik su, ada effect ape2 tak? wah..mcm tanye kat doktor pulak...hehe

Jatuh mcm mana pun walau xde luka2 tetap kena pergi cek sbb efeknya dibahgian dalam..

mmg bahaya bab jatuh nie..nak nak masa tgh sarat..akak pernah jatuh terduduk masa sarat 8 bulan..terus baring luruskan kaki... wooo nasib baby ok...

yg penting jadi pompuan jgn lasak sgt...sikit sikit dh le hihi

Salam ciksu, saya tag ciksu masuk give away. Sorry ye. Hehe.

terima kasih akak atas peringatan...rasanya dulu prnh jth basikal.....abes luka ltut.tp xg hospital.sbb takut..huhu....

akak penah juga jatuh terduduk,masa tu akak tak tau la yg akak pregnant..masa tu baru 2 bulan kawin..then akhirnya akak keguguran,sampai sekarang pinggang sentiasa dok sakit je hehe :)
thanks sharing ciksue..

saya pernah terjatuh..terhentak punggung atas tangga asrama..tergelincir sebab atas tangga tu ada cecair soflan yang tumpah... tapi xpenah g cek pon.. risau jugak neh...

sy cuba ingt balik memori pernah jtuh tergelincir ke x.. risau jgk.. setakat ni mmng berjaga2 kalau berjala tmpat licin..

ikita pompuan ni selalu amek ringan je benda camni...selagi sakit tu kita bule tahan kita biar je...

ohh memang bahay nih.. mcm pernah jatuh je dulu terhentak punggung.. tp ingat2 lupa.. kecik lg ms tu.. huhu..

kalau jatuh terduduk tu agak kuat, kenalah pergi hospital. walaupun rasa boleh tanggung, tp kita tak tau kan? mcm kwn sy tergelincir,jatuh. igt sakit biasa, tp makin lama makin teruk. Rupanya tulang dia patah..

selamat malam ciksu. buat apa tu.. iye memang bahaya kan kalau ada jatuh.... better gi check terus lepas terjatuh...

minta tak terjadi. .kdg kdg dlm rumahpun berlaku tnpa diduga. . tq dinda

mmg kesannya tak akan nampak kejap2 tukan...

memang betul. masa bujang dlu dh pernah rasa sakitnya akibat jatuh tue. lepas bersalin pun lagi rasa lagi sakit. alhamdulilah lepas berurut bidan tue betulkan balik tulang pinggul tue.

alamakk.. deqla baru2 ni terjatuh.. tp kaki yg sakit.. huhu..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF