Sama sama kita doakan ye

Singgah sekejap je ni. Ciksu nak minta tolong kawan kawan blogger semua. 

Begini kesahnya, dah banyak hari ciksu asyik la bertandang ke blog ROS.
Heran la juga sebab dah banyak hari tak berupdate entrynya. Last entry pada 3/1/2014.
Tinggal komen tak berbalas risau la jugak kan.

Tetiba baru saya teringat yang saya ada no phone Ros. So, saya pon wasap le semalam. Lepas wasap saya terus tumbang. Hahaa. Kepala dah ting tong giler. 

Dah tu tak sat baru je nak online. Sekali tengok le kat wasap. Yeay ros dah reply tapi alangkah terkejutnya ciksu bila ros bagitau
yang husband dia warded kat HOSPITAL SULTAN AMINAH kerana DEMAN DENGGI.
kata ros dah 6 hari.

JOM KAWAN KAWAN SAMA SAMA KITA DOAKAN SEMOGA SUAMI ROS CEPAT SEMBUH DARI DEMAM DENGGI NI YE. 
WALAUPON KITA TAK DAPAT NAK ZIARAH TAPI KITA BOLEH BERDOA DEMI KESIHATAN SUAMI BELIAU.

Saya dah ada pengalaman jiran merangkap member cik abe kena demam denggi. Cuma dia warded dekat HOSPITAL SULTAN ISMAIL. Kerisauan seorang isteri hanya Allah saja yang tahu. Anak anak hanya minta tolong jiran yang jagakan. Anak anak pon masih kecik masa tu. Alhamdulillah selepas beberapa hari warded beliau boleh keluar wad.

Apa yang saya tahu SUP KETAM elok diberi kepada pesakit demam denggi kan. Lepas makan SUP KETAM in shaa Allah dengan izin Allah boleh tambah kembali platlet darah yang rendah tu. 
  
Lagi satu minum 100plus kan. 



Previous
Next Post »
36 Komentar untuk "Sama sama kita doakan ye"

moga husband pn ros tu cepat sembuh..

semoga husband ros cepat sembuh.. 100plus tak elok sgt sbb bergas dan katanya dah kurang isotonik.. gatorade lagi bagus katanya..

semoga suami beliau cept sembuh..bhya demm denggi ni..huhu..

ya Allah.. yeke.. itulah deqla pun baru jer komen2 entri dia yg lepas2 tadi.. moga suaminya cpt sembuh..

blogger ros reeza tu ker?? ya allah iyer sup ketam bgs sgt .. moga semua akan baik².. mujurlah jiran ade .. tlg jagakan..

in sha Allah..sama2 la kita berdoa..saya biasa g HSA dari HSI..ntah asben suka ke HSA..

sama-sama berdoa semoga cpt pulih..skrg mmg musim kot..mbr pun kena..

semoga hb kak ros cpt sembuh..
hati isteri mn yg tk risau..
suami kan..

salam ciksu..takziah untuk kwan ciksu ye..sup ketam,100+ okei jugak.
nak share pengalamn kawan haritu die amek performance drink produk shaklee..bertindak mcm 100+ la,,bg elektrolit n tenaga kt badan.pendapat ikhlas imm(bkn sbb imm jual shaklee ni tau hehe),performance drink ni lg elok kot sbb takde gas n takde kndungan gule.amek 100+ bebanyak kang naek gule pulak..

yg 100+ tu memang saya dh cuba.sup ketam blom pernah try.apapun semoga hubby kawan cik sue cepat sembuh

amin...huhu, moga cepat sembuh, suami tu kekuatan kita kan ciksu...

semuga suami cik ros cepat sembuh...bismillahi syafi....

aah..kalau demam denggi elok sgt makan sup ketam..

Sama2 kita doakan moga husband ros cepat sembuh..amin!

semoga husband ros cepat sembuh ye

InsyAllah..Moga sembuh sepenuhnya..aminn.

Semoga cpt sembuh. Tu la tgk statistik...negeri Johor, Melaka kaw panas..Seram gak. Sy ada baca air isotonik lain yg elok diminum air Revive better than 100 plus.

salam ukhuwah: mmg wabak sekarang ni denggi..anak buah baru wadded kat hospital Bentong,suspek denggi..In syaa Allah semoga cepat2 sembuh..

Itulah sebabnya kenapa blog dia berupdate ye. DOa kakak juga buat suami Ros..

uiss tadi pi blogwlking kat blog mell,n3 pasal demam denggi juga then masuk sini pon n3 yg sama,bahayakan demam denggi ni ciksue ?
anyway semoga suami ros cepat sembuh amin..
betul tu ciksue sup ketam adalah salah satu penawar untuk demam denggi ni,akak penah masakkan jiran akak yg terkena demam denggi ni :)

semoga suami ros cepat sembuh ye... aminnn.

org kata kalau demam denggi ni bagi minum air 100 plus dan sup ketam.. insyaALLAH..

patutla ros senyap je.. sama2 doakan suami ros sembuh..

spirulina tu la cikna makan, lagi satu ape nama dia yg perisa oren tu.. dulu teruk jgk la smpai perut berdarah.. skrg ok sikit, kdg2 sakit jugak.. tp mmg kena betul2 pantang makan.. huhu..

Salam dinda...

Kandapun ada pegi blog ros...moga suami dia cpt sembuh,betul tu..sup ketam n hundred plus tu elok utk denggi mengikut cerita yg kanda dgr....

sama2 kite doakan moga somi ros cepat sembuh ye..

Semoga suami Ros cepat sembuh...sue suh ros bg suami die mkn sup ketam

Alahai.. tumoang risau.. semoga suami blogger ni cepat sembuh. Bagus QR..prihatin dia.. semoga dpat keluar dari wad ceoat k...

moga hasben ros cepat sembuh..amin

mmg risau kalau org kesayangan kita sakit. Semoga cik ros tabah dgn dugaan ni dan semoga suaminya akan pulih segera.

moga suami kak ros sembuh dr penyakit

Moga beliau cepat sembuh. Akhir Dec tahun lepas, saya pun tumbang seminggu. Ingatkan kena denggi sebab platelet count menurun. Asyik kena cucuk hari-hari tapi alhamdulillah cuma viral fever.

moga suami kak ros lekas sembuh..bahayakan sekarang ni. demam kena pegi klinik cepat2....

Ya Allah.. terharunya Ros.. terima kasih ciksu sudi buat entry ni. Terima kasih jua buat semua yang mendoakan kesihatan suami Ros di sini... Hanya Allah dapat membalasnya. Terima kasih untuk tips tips tu...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF