Sendayu Tinggi pilihan saya.

Selain produk GAMAT EMAS, saya juga pernah guna produk SENDAYU TINGGI. 

Saya mula ambik SENDAYU TINGGI bulan 12/2012. Selepas saya tarik diri daripada buat UJIAN TVS. Oh ya, untuk produk SENDAYU TINGGI ni saya just amik untuk saya sahaja. 
Untuk suami pula ada sorang kenalan cik abe rekemenkan dengan UBAT HOMEOPATI. 
Yang ni saya citer dalam entri lain ye :D

Sebelum saya cuba produk produk SENDAYU TINGGI

ni terlebih dahulu saya pm Pn Yatie di FB. Saya citer dari A To Z tentang diri saya. 
So, saya amik apa apa produk untuk kesihatan & kesuburan, saya bukan main amik je :) semuanya saya amik selepas bertanya itu ini. Antara yang dicadangkan oleh Pn. Yati untuk saya ialah:

BEAUTY DRINK


1 kotak mengandungi 10 sachet.. hanya minum 1 kali sehari. Caranya bancuh dengan 150ml air suam.. kacau dan terus minum sebelum makan.

Seeloknya amalkan setiap pagi selepas bangun dari tidur kerana mudah bagi sel-sel dalam badan untuk menyerap setiap herba yang ada didalamnya. In shaa ALLAH.

Fungsinya banyak untuk kesihatan dalaman. Kiranya untuk hormon hormon dalaman la. Memang ada rasa la kesannya. Macam saya kan nak usaha dapatkan cahaya mata, so, kena la kerja keras. Macam mana nak kerja keras kalau tenaga tak da kan. Segan la nak citer lebih lebih. Sendiri mau tahu la. hihi :-)

ST BEAUTY



satu kotak ada 30 kapsul.. amik setiap hari.. 1 biji sehari 5 minit selepas makan.

Antara kelebihan mengamalkan ST BEAUTY ialah diri sentiasa bertenaga & tak cepat letih dan yang paling penting ialah untuk penjagaan kesihatan dalaman.. hanya sesuai untuk feremfuan YANG SUDAH BERKAHWIN SAHAJA. 
selepas bersalin pon bagus diamalkan. dapat mengetatkan kembali bahagian-bahagian sepatutnya. selain membantu menegangkan kembali payudara ibu-ibu yang menyusu badan ^_*

D`FOLIA



satu botol ada 30 kapsul juga.. setiap hari amik 2biji 2kali sehari sebelum makan.

Sebelum beli set ni, saya memang dah amalkan D’FOLIA ni. Sejak saya kerja di JB. Bila amik D’FOLIA rasa badan cergas je. Tak da la nak lemah longlai je masa buat kerja. Waktu period pon normal. Tak sakit. Lagipon saya tak da senggugut. 

Kalau ada yang MENGALAMI MASALAH KEPUTIHAN pon boleh ambik D’FOLIA.  In shaa Allah membantu merawat KEPUTIHAN yang dialami.

Baik & bagus diamalkan oleh kita2 (feremfuan sahaja) tak kira yang dah berkahwin atau bujang. Selain dapat mengembalikan tenaga dan menaikkan seri wajah. 

Setakat apa yang saya rasa, ketiga ketiga jenis produk ni semuanya berasaskan herba. Selepas mengamalkan ketiga tiga jenis produk ni memang ada rasa perubahannya. 
Nak nak bila time nak ’bersama’ tenaga luar biasa kot. hahaa. Ye la dah lama berumahtangga kan. Ini kira macam menolong untuk lebih bersemangat time nak ’bersama’.Lain lain tu macam biasa la bila amik produk berasaskan herba ni, depan belakang naik cun ooo. Kiranya mantop la. 

Tapi AWAS ye.. sekiranya uols HAMIL tidak dibenarkan sama sekali untuk ambik produk produk ni sebab panas kan. sama ada ST BEAUTY, D`FOLIA atau BEAUTY DRINK tapi kalau Mr P datang, ambik macam biasa. Tak ada apa apa effect. Lagi melancarkan kitaran haid ada la. 

Makan supliment/ produk apa-apa pon hendaklah secara konsisten. Jangan la guna sekali dua terus nak dapatkan hasilnya kan, mana boleh. Setiap orang berbeza hasilnya.

Saya guna produk SENDAYU TINGGI ni dalam 3 bulan je. Pastu berenti. Kenapa berenti ???? sebab saya bosan la hari hari nak telan pil yang bau herba.. huhu. Saya paling suka D’FOLIA  & ST BEAUTY je. Untuk BEAUTY DRINK tu memang tak boleh nak telan. Nak habiskan sekotak pon bercinta, inikan pulakk 3 kotak tu. pitmmmm.. Dah tu, kalau tiap kali nak minum kena tutup hidung, apa kes !!! tak tutup hidung tak boleh telan. bau herbanya tu.. mmmmm >_<

ppppsstt: saya ahli ST, so... suka beli barang time promosi. borong sekaligus. hikhiks. 


Previous
Next Post »
22 Komentar untuk "Sendayu Tinggi pilihan saya."

hihih..akak dl first usaha mkn sendayu gak... tapi cam ciksu bgtau laa.. xlarat arr nak telan ubat tuu..lama lama bau dia xlalu nak telan..hihi...tapi kesan dia ok lah kan..tapi mahal... malas arr..

pastu biodex... terus akak jd gemuk sampai 70kg... hambik...kan main ssh nak diet bg slim pula... huhu

apa apa pu usaha tu kn ada kan...ikutkan akak... beribu ribu juga habis tuk nak dapatkan mia nan sorang tuu...

aku pun tak boleh tahan kalau makan ubat ada bau herba ni.,..

saya kurang suka makan pil..cam susah je nak telan..

kawan akak kata defolia bagus..
akak pernah try elken oren tu..
rasa dia macam sunquick tapi mahei..
try je mana yang serasi..
sekarang akak minum minyak zaitun sesudu or dua sudu sebelum tidoq..

hee.. teman pernah masuk majalh mingguan wanita, masa tu jadi testimono sendayu tinggi.. teman guna produk yang set jerawat tu.. kaler oren..

x pernah amik produk ST ni. mmg pengguna setia shaklee sejak dari dulu lagi. hehehe

sy pemalas ^___^ so takde la nk makn ubat hari2 hihihi...


Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

ermm...D Folia tu pernah la try..tapi dolu2..masa tu xda lagi 2 produk tu...tapi tula agak mahal jugek kan....sekarang kita makan ubat lain pulak ek...

sebelum preggy jijah minum Dherb tu.. emm jus perawan tak silap..

hihi.. kira byk jgk produk yg ciksu mkn kan.. cuba selagi mampu.. ;)

Insyaallah, teruskan usaha ye sis..:)

haha..ada lawak2 juga baca ni..tp mmg org ckp sendayu tinggi ni bagus kan?? cuma mahai ya ampun..sy pkai yg mampu ajela..

patut la CIksu lawa berseri-seri (betul ni tak tipu), rajin menjamu. Tapi kan ada certain yg mmg payah nak ditelan kan... saya dulu tak rajin benda ni semua, sekali nak try apa nama tah saya telan, habis jerawat semua keluar, terus malas balik (dh mmg dasar pemalas). but then lucky balik baru ni usaha jugak saya carik Nona Roguy untuk bekalan nnt hehehe. Amboi panjang pulak rumusan saya ni.

Kanda pernah guna d folia tu....dinda kena ingat pesan isteri kwn che abe tu tau,kebergantungan kita hanya pd DIA...yakin seyakin2nya...jgn putus asa...sambil berusaha tu,sentiasa ingat bahawa Allah yg Maha Memberi rezeki(anak itu rezeki)

byknya..yg penting kena rajin berusaha dan tawakalkan ciksu...

So, skrg ciksu amalkan biodex ke? Saya pon tak suka rutin seperti makan pil, atau buat rawatan muka tiap2 hari. Sbb tu sy hanya pakai pencuci muka je. Tu pun malas nak pakai. Heheh.

Usaha kan...insya Allah blh.smpi masa Allah ttp akan bg..klu bau xbest kna cri len la kot..yg kna dgn citarasa...

banyak usaha dari Ciksu,. terharu Ros baca tau.. moga dipermudahkan untuk Ciksu...

terbukti keberkesanan.. testimoni tgk pd ciksue sendiri.. heee... byk produk2 yg bgs di pasaran.. tinggal pilih jer yg mana sesuai kan..

ST antara produk yang terbaik di pasaran !!

...Assalamualaikum sis,
sy nk share jer nih...dulu2 sblum dpt anak (-/+ 11 thn yg lepas), sy mmemang amal d-folia tu jerr sehingga slamat melahirkan sorang anak...alhamdullillah ..berkat usaha yg tk henti2...
selepas melahirkan, sy stop mengambil sebarang products ST dan baru2 nih, sy kembali mengambilnya, jdi ahli lagiiiii - ST Beauty dan D-Folia serta beberapa products kecantikkan....nk cntik dan mantop lagi,katakan..gamaknya lah...hahaha..memang nmpk keberkesanannya products ST nih dan kena amalkan
dgn konsisten..In Shaa Allah...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF