Tips untuk tingkatkan kesuburan

Hari ni saya nak share tips/ petua untuk tingkatkan kesuburan. Saya dapat tips/ petua ni dari member blogger juga. Kita ikhtiar. Cara untuk suburkan diri & cepat dapat baby. In shaa ALLAH dengan izin ALLAH jua. Saya share dengan uols tapi nama beliau dirahsiakan. Atas permintaan beliau. Beliau pon dapat tips/ petua ni dari member kakaknya. Alhamdulillah, rezeki menyebelahi mereka (:

Saya mula amalkan susu segar + kismis ni bulan 10/2012
Yang penting Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakal (D.U.I.T)

Bahan bahan 
SUSU SEGAR (tak kisah jenama apa, dalam kotak tu.. asalkan bukan susu tepung)
7 BIJI KISMIS
* sukatan susu yang digunakan dalam secawan*

Caranya:
Panaskan susu segar yang ada 7 biji kismis tadi.
Kacau sentiasa sampai menggelegak.
Dah menggelegak masukkan susu tadi + kismis ke dalam cawan & minum.
Minum setiap pagi selepas subuh.
*AMALKAN 3 HARI SEBELUM SUBUR HINGGA LA HARI LEPAS SUBUR*

Tahu tak macam mana nak kira hari subur? Kalau tak tahu habaq kat saya ye, nanti saya share cara saya kira & buat setiap bulan sepanjang minum susu segar + kismis ni. Hahaa. Agak mencabar hoccay. Perlu kira setiap kali kitaran haid. 
(saya rujuk dengan satu blog ni. Berterima kasih pada beliau kerna berkongsi ilmu sebegini)

Boleh diamalkan suami isteri. CUMA BUAT BEKAS ASING ASING. CONTOHNYA, MULA MULA BUAT UNTUK SUAMI. DAH SIAP BUAT UNTUK ISTERI PULAK. 

Sebelum minum SELAWAT 7x & disertakan NIAT semoga kita dapat rezeki anak. aamiin.

psssttt: Bulan 4/2013 member cik abe ada datang rumah, saya ada la citer kat wife cik abe saya tu, tentang 
usaha yang dah saya buat. Dia ada nasihatkan saya, jangan bergantung harap dengan sesuatu benda. Maksudnya macam ni. Contohnya bila kita usaha minum susu segar + kismis ni kan. Jangan la kita kata minum je susu ni terus boleh hamil/ mengandung. Itu kuasa Allah. Kalau betul betul kita usaha/ ikhtiar katanya DENGAN MINUM AIR KOSONG PON BOLEH. Yang penting doa & niat kita memohon kepadaNya. 




Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Tips untuk tingkatkan kesuburan"

Salam maulidul rasul dinda..

Cubala petua tu tp betul kata isteri kwn che abe tu,kebergantunan kita anya pada Aah,jgn lupa yg itu,y lain2 tu sebagai usaha n ikhtiar kita juga sambil itu kita sentiasa berdoa kpdNya dn bertawakkal

yg belum kawen bleh try tak cik su ;)

Salam Maulidul Rasul cikSue..

bagus petua ni yg dikongsi ni ciksue..boleh membantu rakan2 blogger yg lain kan ?..

semoga usaha cikSue & suami sentiasa dirahmati dan dimakbul oleh NYA amin..

Assalamualaikum.

Amalan ni..org bujang pun elok amalkan..susu dengan kismis tu..mknn yg baik dan bnyk khasiat.. ^_^

salam maulidur rasul ciksu... :)

yg pasti ciksu mencubakan.. :)

insyaAllah..ada rezeki nanti...amin..!

makan berkhasiat.. kalau badan sihat insyallah

elok amal susu + badam pon ok.

kismis..madu..pon elok

TQ sharing sis..
mana tau Kak pun boleh amalkan..

salam maulidur rasul ciksu.. :)

betul tu ciksu..takleh harap pada 1 perkara je.. insyaAllah, kalau Allah izinkan, tetap ada rezekinya kan..
tak sabar nak tunggu ciksu update dah positif.. :)

ciksu.. xleh nak cite bab dh check ke blum tu kat blog.. kita cite kat email @ whatapp ke, boleh?

boleh diamalkan juga nanti.. terus berusaha ye ciksu.. :)

Nnt share le cemane kire hari subur.
Kot ada masa la..

Saya plak mencuba ubat homopati
Setahun gak menunggu dulu
Alhamdulillah ada hasilnya
Semua pun ketentuan Allah kan
Yg penting kena rajin usaha dan berdoa
Selebihnya kita serah pada Yang Esa..

Moga ada rezki nya nnt ya, in shaa Allah..

terima kasih berkongsi tips yer cik sue..jom amalkan! :)

Salam maulidur rasul ciksu, saya ni jenis tak minum susu..camana tu...hehehe

x kisah la apa yg kita mkn jji kita usaha kan..yg penting Tawakal lps usaha..IN Shaa Allah :)

betul tu ciksu apa yg penting adalah doa...inshaAllah lambat atau cepat pasti kita dapat,Allah tahu apa yg terbaik utk kita

lagi satu tips yang menarik.. nak try jugak.. terima kasih ciksu!

kalau susu segar diganti dengan susu kental manis bisa kah cik?terus minumnya sampai kapan?apakah pas masa subur, sebelum masa subur atau setelah masa subur?makasih cik.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF