Brokoli Bawang Putih

Ini ana yang punya.. ada ayam bakar lada hitam. simple je..

Ambil dada ayam.. perap dengan garam + lada hitam (tumbuk kasar)
pastu bakar dalam pemanggang ajaib.. balik kiri kanan sampai la masak..
makan dengan sambal kicap or sos cili.. pon sodap!!!!

 Sayur Brokoli Bawang Putih

Bawang Putih potong dadu.. goreng sampai garing.. asingkan
dalam periuk panaskan air + garam = mendidih masukkan brokoli.. kacau2 sekejap, toskan.. 
dalam kuali tumis bawang besar & putih yang ditumbuk.. masukkan air + sos tiram + garam (agak2 sebab dah guna sos tiram kan).. rasa sesedap rasa.. cukup rasa curah atas sayur brokoli.. kemdian tabur dengan bawang putih yang digoreng tadi..

Cik abe ratah sayur dengan ayam je.. diet katanya.. apa apa je lah.. janji makan jugakkan :D

ppssstt: cik abe kurang suka berkuah.. so, pepandai la ye..


Previous
Next Post »
42 Komentar untuk "Brokoli Bawang Putih"

brokoli tu... celur & sagat cheese pon sodap he3

wahh..nampak sihat hidangannya..

template baru ya.. ceria..

wahhh! sedapnya nampak menu tu sis..
menyelerakan...abe kite plak tak boleh makan klu kuah takde..hehe

memang nampak sedap CikSu, brocolli is one of my fave vege tau... *_^

Menarik, simple.. yg penting sedap :D

wahh..
simple cm ni pon sedap la Qaseh

sedap nya sue
jenis akak pon tak suka makan nasi kuah banyak..mih3 :)

klu sy makan tak bekuah rasa nk tecekik je time makan hihihi ;)

note: thanx ciksue rajin jengok etry baru tggu la ek mood kelautttt nk type..rajin BW je ni ;p hihihi...

mcm sedap je brokoli tu... maaf lama x singgah sini.. ;) sihat ke cik sue?

untuk orang diet ni memang ok sesangat..

Nampak sedap ni CikSu. Walaupun simple, memang menyelerakan aje bila menengoknya.

walaupun simple tp nampak sangat yummy.. nak cuba lah.. terliur sudah..

cikna amek resepi ye.. huhu..

hii ade brokoli baki masak bubur adik hana..nak msk mcm ni jugelah malam kang..

nampak sedap la su..kalau bakar dlm pemnggang biasa bole je kan.oowh nnti boleh buat ni..sesekali tukar selera best jg.. en.abg akak pun tk kisah tk berkuah..tp kalu kena selera la...hehehee

owh ayam jenis gini saya suka tmabah oyster sikit masa perap, mmg sedap tapi kalau pantang nnt takleh kan letak oyster sos tu, so ikut cara ciksue la nnt hehe.

ini lagi menarik ni...alahai..sedapnya...yana ada buat mutabak megi guna pemanggang ajaib tu...pendapat yana pemanggang ajaib ni kering sikit kalo masak..betul tak....

brokoli nih ,saya suka bila di goreng. hehehe nih menu baru tau hihi

yg ayam tu nana penah buat...hihi..cicah dgn sos baru ok rasanya^^

2 3 menjak ni Cik Su gajin betoi no..hehehe brokoli tu kan ai penah masak kat kg skali suma ank buah xnak makan..depa cakap mcm mkn rumput kapet..hahahaha

wow.. simple.. brocoli sayur feveret deqla tau..!

psstt.. ciksu nanti deqla dtg terjah lagi eh.. tenet ni slow bebenor!

mmg nampak sedap... boleh cuba neh...tQ for sharing!!

simple n sedap... terliur dgn brokoli tu...

kalau dapat suami tak suka kuah bestnyer.. suami akak kalau takder kuah tak lengkap...
ehm menarik cara hidangan.. inspirasi makan malamni...

ok... brokoli tu aku nak try malam ni...

aduhai ciksu.. kalau la ciksu sebelah umah, hari2 saya singgah dtng mkan tau.. :)

Lama tak beli brokoli QR...
nampak awak buat gitu mcm trringin pulak dah....hehe

sedapnya nampak... ayam tu nak try jugak nanti.. awat entry makanan banyak ni.. sedap-sedap pulak tu. hihihi..

assalamualaikum qaseh...ni pun sedap juga...;)

Fav jg ni... brokoli salah satu sayur yang mmg ada kat rumah.. leh jg try buat camni plak...

wahh, simple je buat ayam lada hitam tu. nak buat jugak la. 8sejak dah ada pemanggang ajaib ni, saya rasa semua benda nak masak guna ni. stim ikan pon boleh kan ciksu. smlm baru saya stim ikan siakap. sedapnya... resepi ayam black pepper ciksu ni nanti saya nak buat gak. insya Allah petang ni.

sedapnye cik sue,,terliurrrr hikhikhik,,sihat2 mknn ni tp saye kurg suke brokoli,lau kobis bunga laju jek saye mkn=)

salam QR..

Simple2 tapi menyelerakan..
nyum3... ^^

ayam bakar lada hitam tu nampak sedap..ni yg tak sabar nak beli pemanggang ajaib nih..;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF