Menu orang bujang.. hukhuk

Dah lama rasanya tak kena tinggai dengan cik abe.. sejak duduk Key El belom pernah lagi kot kena berjauhan macam ni.. hukhuk.. oppttss.. lupa pulak ada la, bulan 4/2013.. kena tinggal sekejap.. sekejap je.. tak lama.. lagipon tak jauh masa tu dekat je.. tak terasa sangat.. 

Kalau dulu masa duduk JB cik abe keja ikut shift.. sejak duduk Key El keja normal means office hour la.. so, tiap tiap malam & hujung minggu memang ada je kat rumah tapi tetap kena on call juga (",).. tak terasa sangat la.. 

Kena tinggai kali ni terasa sayunya hati.. hukhuk.. Makanya menu pon ala kadar juga.. sesayu hati chef yang memasaknya.. ye ke!

Mee goreng.. lebihan Mee Sup Simple hari tu.. saya buat Mee Goreng je untuk makan malam semalam.. siap.. simple, cepat & menyelerakan tekak.. tu pon tak habis jugak makan.. kasik simpan dalam esbok.. apa pesen pon tak tau le.. 

Tengah hari tu buat sayur kacang buncis dengan telur dadar je kot.. tak tau nak makan apa
la.. stok udang & ayam masih tunggu giliran.. janji kena lebihkan sayur dengan buah.. tak sabar tunggu member mai rumah esok.. nak pi shopping barang dapur kat NSK SELAYANG. hihi.. 

Pagi tadi buat nasi goreng je.. sekali harung je dalam nasi goreng tu letak sayur, ikan bilis & telur.. yang pasti kena cepat & pantas.. 

Haaa, uols perasan tak! semuanya pusing pusing balik je makanan tu.. huahua.. tak elok membazir.. kena pandai berjimat cermat kan! kan!

Saat saat macam ni saya teringatkan Jijah, Ayut & Mimie.. dorang lagi la sebab masih PJJ dengan suami tersayang.. buat JIJAHAYUT & MIMIE semoga bertabahlah buat masa sekarang.. pasti ada hikmah untuk kalian bertiga.. aamiin.. 







Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "Menu orang bujang.. hukhuk"

insha Allah ada hikmahnya kan su..
menu rotate pun tetao sedap gituu :)

cik abe ciksu gi mane? lama ke? jaga diri baik2..
yang twoone grill tu xla jauh sgt dari latar..
emm..xpasti pula rate hotel tu utk CNY ke tak.. lupa nk tanye..hehe..

alahai sian... sabar lah yea... akk pon selalu kena tinggal somi... outstation memanjang....

akk doakan cepat dpt bby, bule teman... istikharah dan buat solat hajat... insyaAllah..

yg simple ni la yg paling sedap sekali. hehehe. bnyk2kan sabar ye..

menu bujang la paling senang dan x payah nak fikir panjang kan..

Kalau sayalah tinggal sendirian, memang saya calling2 aje buat order. Letih nak memasak untuk diri sendiri. Kalau malam, memang saya tarik selimut laju2 terus tidur tahan lapar :) Tapi masalahnya bila ada anak, perut lapar anak-anak kenalah didahulukan. Perut sendiri tahan laparlah kalau boleh, takpa. Walaupun simple menunya tapi nampak menyelerakan pulak :)

sayang kan isteri tinggal tinggalkan...ehe

mee goreng tu nmpk menyelerakan.....teliooo

Menu simple tu yang menyelerakan kan :-)
Moga dipermudahkan mereka untuk bersama dengan suami..

Menu org bujang.. Mcm org dh lhwin je rupwrnye.. Hehe

menu simple sedap gak..lagi2 dok sorang2..apa pon boleh..

hehe...cik abe duk jauh jaga diri dn sabar semoga suatu hr dipermudahkn dekat dgn suami..
mee goreng tu ...alamak.. terliur akk tengok..!!

Nikmatnya ...malam ni kami makan nasi goreng kampung dan mee goreng.. beli je sebab penat lagi.. balik dr hosp pun dah petang...

salam QR..

menu orang bujang mmg selalu recycle..
hihi..

deqla pun sokmo jer panaskan lauk.. tp deqla yg mkn..hubby x leh sbb perot dia xleh thn.. huhu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF