Menu simple tapi sedap.. erkkk!

Sedap je kalau masak sendiri kan.. ala, saja puji bagi sedap tekak & hati supaya makan manyak sikit kan.. i ni kalau dok sorang sorang memang ya ampun susah sangat nak makan nasi.. tak berselera hoccay.. lebih suka ngadap mee ke, bihun ke, laksa ke.. tak kisah la apa pong janji yang berkuah atau goreng..

Angan angan tadi nak masak Udang Masak Lemak tak menjadi le sebab kemalasan nak turun bawah, start moto pi kedai.. kehkehkeh.. tak terdaya i, keluar semata mata nak beli serai & cili padi.. masak pakai bahan yang sedia ada sudah le..

Sudahnya jadik Sambal Udang je la.. 

Nak kisahkan pasai udang ni.. sebelum CNY hari tu sekilo dalam Rm28++
.. sekali beli baru ni sekilo dalam RM38++.. cepat benor regenya naik.. makanya saya amik dalam 12 ekor je sebab sorang je kan nak makan.. kena la dalam RM7++

Belom makan kat kedai mamak jalan masuk rumah saya lagi.. sebungkus mee goreng sahaja pon dah RM6 ok.. biasa je.. isi ayam apa pon tak da.. yang ada sayur sawi, mee kuning & telur.. tu je.. itu pon terpaksa beli masa saya kureng sihat hari tu.. tak lalu nak masak pastu makan sendiri.. kalau udang besor tu ntah berapa pulak regenya ye.. mihmihmih.. mahei belako sekarang ni kan.. 

Pastu buat sayur kacang buncis + lobak merah + kubis + isi ayam.. siap, menu untuk tengah hari tadi merangkap menu malam nanti sekali.. muahaaaha..
apa khasiat makan sayur kacang buncis ni ye?

alhamdulillah.. cukup 2 menu simple tapi sedap ni untuk sorang makan.. hehhehheh..

Kena makan dengan nasi putih, kalau makan dengan nasi berberas perang.. alamatnya tak luak le.. beras perang makan masa ada cik abe je.. sebab cik abe yang nak dietnya.. hihihi..


Puas hati cik abe tengok binik dia wassap pitcher nasi hari ni.. kalau tak makan nasi asyik le menanye kenapa tak makan nasi.. i cakap tak berselera la makan nasi sorang sorang.. 
reaksinya siap suruh buat tom yam makan dengan telur dadar.. haaa, baru le ada selera katanya.. apa apa je la cik abang.. binik layan perasaan ceng gini le kekdahnya °______°

pppsssttt: mood tuan blog tak da idea nak mengarang bab TTC gini le khojenya.. story pasai makanan la ye.. gara gara kejadian tahun lepas tu la, yang menyebabkan i hilang segala isi.. huhuhu.. nak mengarang balik Ya Allah memang bercinta la jawabnya.. 



Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Menu simple tapi sedap.. erkkk!"

Sorang2 pun awak rajin masak, caya lahhhh..feveret kak ina makan sambal tumis udang :)

hamboii...seganda naik reganya..!

simple itulah sedap..xsedar mkn bertambah.. :)

Amboi..sedap nampaknya. Kalau sambal yang agak kering macam ni akak pun suka..bertambah makan

ala..tgk makanan ni jd lapar pulak..psl brg mahai tu, mmg tak tau nak kata apa dah..naik harga melambung2.. ish3..

sambal udang memang feveret Ros tau.. kalau tambah petai lagi la.. hihihi.. tapi husband Ros tak minat sambal udang. dia lagi suka goreng kunyit atau gulai. tu yang bila masak udang , Ros kena beralah. hihihi

menu simple tp sedap la tgk Qaseh..
lapar dh ni..time lunch plak tu..ahha

klu dah nma nya kedai mamak mmng mahaiiii! udang tu jauh betul beza naikkk nya melampau T__T

rajin nyerr ciksue masak..walau untuk makan sorang2..kalau akak ni,kompom membungkus dah ni hehe..

masak sendiri jugak sedapkan ciksu,heeeeee.....

ciksu, saya kalau udang saya lagi prefer masak sambal macam ni daripada masak lemak. Masak lemak lagi simple rasanya kan. Sebab takyah tumis.

layan yg simple itu mmg sedap hihihihi ... tgk gambar cik su msk semua pun mengiurkan..

Weyhhhh...makan sorang pun punyalah rajin mcm tu...kalau okje rela tak makan....diet aje....hehe

Salam QR..

hihi..kira rajinlah tu,masak sambal udang.lengkap dgn sayurnye..
huhu..mmg mahai la sekarang.. barang basah, mkn kat kedai..ape yg derang nk caj smpai memahai pun tak tauu la...

Nasi perang tu mmg cpt kyg tau...nsi putih telan byk pon ok je lg.hihihi.lauk simple tp sedap layan jgkla....

sdp tgk udang tu.. mahal kan rege udang sekrg.. kdg2 tu tgk rege mahai cam tu buat x jadi beli jer.. tp kalo dah teringin sgt tu pejam mta jelah beli ye dok..hihihi..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF