MINYAK TELON MUSTIKA RATU

Goggle 
1)      Gabungan 3 jenis minyak antaranya minyak kayu putih, minyak adas dan minyak kelapa
2)      Caranya uols sapu je kat tapak kaki setiap malam sebelum tido :)
3)      Tujuannya nak elakkan tubuh daripada masuk angin
4)      Baik untuk pengaliran darah juga

Saya amalkan ni pon lepas sembang sembang dengan bini member cik abe.. dia la nasihatkan suruh sapu minyak panas kat tapak kaki.. kita tak tau badan kita ni ada angin ke tak.. so, orang memberi nasihat saya menerima seadanya.. saya pon amalkan la.. sampai sekarang : D



Lagi satu apa yang saya amalkan sekarang ni ialah setiap kali nak tido malam saya akan pakai stoking.. hihii..

Kalau tak nak guna minyak ni pon tak apa, pilihan masing masing.. boleh cuba ikut keserasian tubuh badan uols k.. 

Apa yang orang nasihatkan saya, yang mana boleh pakai saya cuba praktikkan.. 
selagi mana boleh cuba, saya cuba la kan :D


Previous
Next Post »
31 Komentar untuk "MINYAK TELON MUSTIKA RATU"

ololo...comelnya stokin tu ciksue:)

saya pakai telon krim anugerah je..

Salam QR..

baguih sapu minyak kat kaki..bagi senitasa banas n tak masuk angin..tapi hati2 jgk,sesetengah minyak tak elok utk kulit..

akk memng tidur pakai stokin... tak tahan sejuk... nanti nak ke toilet je... kalau badan dah masuk angin pakai minyak tu keluar tak angin nya?

kalau bagus , boleh cuba nanti :)

pilihan sy krim mustajab hihihi...

cikna pun selalu buat time period.. hehe..

comeynya stoking tu.. ciksu pekabo? sihat? :)

masa berpantang je pakai minyak n stoking haha...

su...kak pun guna gk minyak telon MR ni..hehe..lg2 buat sapu perut n kaki si icha..mmg tk kembung perut lagsung dia..memang bagus minyaktlonni..

Bdn ayut slalu angin sbb makan xjg..hihi

akakpn suka pakai stokin semasa tidur, kalu xder stokin, mesti kena selimut bah. kaki..

sukanya minyak telon..stokin cik sue pun comey.. ♡♡

sukanya minyak telon..stokin cik sue pun comey.. ♡♡

kami pulak since seharian berstoking all day, masa tidur mmg kena buka la nak bagi kulit kaki bernafas sikit hihi. Minyak panas ni orang peknen boleh ker letak kat tapak kaki Ciksue? I skang ni nak urut2 kaki pun takut.

order dah bukak la ciksu.. ni mesti tak tengok fb @ ig.. cikna siap buat pengumuman lg tau.. haha..

Kalau nak tahu inilah minyak yg kakak gunakan utk baby kakak dari anak sulung sampai yg kecik. Kakak guna sapu perut sebelum pakai barut. Sapu tapak kaki, belakang badan dan pelipat kaki.

Utk kakak dgn abang kami biasa guna minyak Wak Dakam. Banyak ada jual di Batu Pahat..

my baby pun pkai myk telon mustika ratu...suke sebab wangiiiiiiiiiu

Salam pagi, paling senang beli kat farmasi ovulation kit, ada set check masa subur sama macam yang check pregnen tu. Instruction ada disitu. InshaAllah.

mmg elok sapu minyak n pakai stoking ms tido.. akak pon buat... tapikan.. ehe... masa jg dari tido.. sll stoking dah hilang.. tak tau..time bila di cabutnya... hahaha....

Selalu dgr org cakp, mmg bagus tido pkai stoking ni..sbb penyakit sllunnya masuk dari kaki..wah! nti nak cari lah minyak telon tu...:)

hehehe lama dah KA x simpan minyak telon gini !

Ciksu, akak memang tidur pakai stokin dan sapu minyak panas. Selalu guna brand mujarab tu je. Sebabnya, akak ni sejak dulu lagi memang jenis badan sejuk. Minyak telon ni pernah guna juga tapi sekali ajelah membelinya.

nak try gak lah buat macam ni :)

pakai stokin tdo.. wahh. deqla kat opis ni yg sejuk pun x penah pakai stokin..ingat nk pakai..last2 terlupa bawak..huhu

hehe..IbuNoey masa mengandung n dalam pantang jer pakai stokin..sekarang ni mcm malas dah.tapi memang seeloknya tidur malam pakai stokin utk elak banyak angin..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF