Nasi Goreng Paprik..


Telur mata ’love’ lambang kasih sayang cik isteri dekat cik abenya (:

Cik abe tak nak makan nasi putih dengan lauk pauk.. tapi saya nak juga dia makan.. hahaa.. so, kena la pandai2 pujuk hatinya juga.. balik ’weekend’ sabtu ahad je.. seharusnya jamu juga menu air tangan cik isteri khenn.. cara saya ’trick’ cik abe.. hewhew.. 

Jangan keliru ye.. koleksi menu minggu lepas punya.. mihmih.. orang kalau rajin memang macam ni.. dia simpan je kesemuanya, pastu bila tak idea.. baru terkedek kedek buat entry makanan.. hahaa.. apa pon tak boleh :D

Saya dengan Nasi Goreng memang tak dapat dipisahkan.. nikmat ooo bila dapat ngadap Nasi Goreng ni.. hihii.. 

Nak buat agak renyah sikit tapi ok je.. bantei guna satu kuali tu je senang.. hihi..
mula2 buat la telur mata dulu.. ketepikan.. untuk telur ’love’ tu saya buat dalam pemanggang ajaib..

Pastu goreng isi ayam yang digaul garam kunyit.. ketepikan..

Kemdian untuk nasi macam biasa.. gaul dengan garam biar sebati.. pastu tumis bawang putih, pecahkan telur, masukkan nasi tadi.. kacau biar sebati.. siap.. ketepikan..

Kemdian tumis bawang putih, agak garing masukkan sos cili, sos tiram  & kesemua sayur mayur (lobak merah, cili hijau, kubis, kacang buncis, daun limau purut @ apa apa je sayur yang uols suka).. tambah air sikit, kalau agak kering.. bila cukup rasa masukkan ayam yang digoreng tadi.. gaul sebati & masukkan bawang holland.. 
siap.. jom makan!! 

Telur mata kerbau garing tu saya yang punya..

Alhamdulillah.. rezeki februari.. saya menang MEGA GIVE AWAY INTANBERLIAN 2014:-)
Ga pertama 2014 yang saya joined & GA pertama juga saya menang.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah..

Buat uols yang joined cepat2 semak k.. tahniah pada semua pemenang & juga pada kesemua penaja.. semoga perniagaan uols bertambah maju & sentiasa dimurahkan rezeki.. aamiin

psstttt: permulaan 2014 yang cukup indah.. mudah mudahan ada yang "LEBIH INDAH" (lagu Dato’ Siti) sehingga penghujung tahun 2014.. aamiin..



Previous
Next Post »
57 Komentar untuk "Nasi Goreng Paprik.."

Telor mata yang comel... sedap nya

comelnya telur mata tu bentuk love
okay jugak layout blog sue ni simple :)

semangatnye berlove bagai..tahniah ciksue rezeki menang

saya ada kuali kecik bentuk love macam telur awak goreng tue hihihihi

padprik favret saya. dulu masa ada pokok limau perut depan umah selalu je buat, skang nie jarang dah huuu

bestnya dapat masakkan untuk hubby kan.....jeles akak tau dik non..

Amboiiii...telur love tu.

Tahniah. Kita sama2 menang ☺

Wahhhh sedapnya..

peberet gak menu ni :)

CikSu, myra da buat IUI ritu tapi tak berjaya..
Now stop dulu..
Bila da ready baru sambung balik :D

adoii ciksue buat akak lapaq tau!
semalam akak masak daging paprik..masuk sini mata dijamu dengan nasi goreng paprik pulak..mau tak petang ni nak menerai nyer..because daging semalam masih ada balence apalagi..paprik leer jawabnyer :D

amboi love gitu.. tapi tak aci dianyer garing...
memang kena makan gak air tangan isterikan.. baruler melekat...

nyum nyum. lapar ler plak hehe.

tahniah menang GA kak ^^

specialnya telur lep lep lagi.. hihi..

Thniah menang GA ;p telur 'love' tu ada pencetak nya ke? hihi menarik je rupanya..

tahniah sue... oklah dapur saya dah lama x berasap huhuhu

akak suka jugak makan nasi goreng tak kira masa...mesti licin...

sedap...yg penting kenyang..! :)

x sempat pun nk join GA intan berlian tu.. hehehe anyway tahniah cik su.

assalamualaikum ciksu..
sedapnya ciksu.. terliur saya tengok.. hehehe

eh... dah ok lak blog ni... aduyai...

aikk dah tuko semula layout..
ok jugak camni tersusun..
sebenornya akak tak jenis cerewet,
asal seronok akak baca, on je sue :)

Nape yg sendiri punya tak dilovekan.....hehe.... Betul QR..masak nasi goreng mmg senang semua buh dalam tu sekali harung hehe

saya pun suka masak2 jimat kuali hehehe tak renyah nak cuci nnt. Papa JJ hantu nasi goreng, hari2 pun dia boleh hadap janji ada kicap dan sambal belacan. Haaa mat salleh lupa diri la dia.

Tahniah menang GA. Meriah hadiahnya, seronoklah ciksu ya..
Seronoknya tengok cara Ciksu tarik perhatian suami ni.
Nasi goreng istimewa ni. Boleh makan dua pinggan ni..

haii la Cik Su..napo lah asyik update makanan je oii..lapau ni nengoknya..hahahaha
**telur love tu bikin cik abe btambah syg la kan :)

Salam kenal..

Sedapnya..boleh la try nanti.

Jom ke blog akak kiranya sudi. Thks

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

Boleh try jugak nih...

P/s thanks tau bgtau sy meng ga intanberlian

simple je..mesti sedap kan..:)

lama pulak tak makan nasi goreng. dok puasa ni rasa glupppppppp

Sedapnya nasi goreng..akak sllu buat nasi goreng time weekend je sis..hehe..wah! tahniah sis..memang GA..:)

hai Ciksu.. happy je baca entry ciksu ni.. entry makanan la katakan. awat telur yg ciksu punya tu tak buat bentul love love jugak. hihihi..
tahniah ye ciksu menang GA tu..

hihi..untung che abe dpt isteri cm ciksu :)

wow.. romantik orgnya ciksu ni..hihi.. ada lep2 bagai.. nasi goreng paprk mmg feveret deqla tau..

Salam rindu serindu2nya buat dindaku...

Kanda pernah tgk acuan utk masak telur mata kerbau tu berbentuk love...nnti kanda nak pi kedai tu tgk blk la...

Kanda singgah kejap je ni tau..,,

assalamualaikum qaseh...wah bestnya telur berbentuk love lg tu...:)

Ai ciksu..apa bz ni? Dah dua hari tak ada entry baru?

Salam singgah...sedapnyer ns goreng..:)

Fav k nrl nih... selalu jgk buat... siap telur mata bentuk hati tu... ^__*

telur bentuk love tu...sy pun nak buat, tp bila nak masak, malas pulak nak buat..udahya tak pernah buat sampai skrg..hehe..

ok ciksu, boleh la ciksu buat tutorial cara2 nak buat telur mata bentuk love guna pemanggang ajaib. heheh. tahniah ye menang give away tu.

saya pun ciksu. hehe nasi dan saya xdapt dipisahkan , bagai air dicincang xkan putus. haha

congrats sue menang teka rege jaket deqla tu...hhee...

wah bley bukak kedai ni...special sgt nasik goreng tu

Kalau beberapa hari tak jumpa nasi, akak dah menggelupur Ciksu :) Samalah kita ya, semalam balik rumah tak tahu apa lagi nak masak walaupun rajin membelek resepi orang. Sudahnya goreng ayam kunyit cam ni juga. Telur goreng jugak! Nasiblah anak-anak kat rumah. Mommynya ketandusan idea nak masa apa lagi dah!

sedapnye!menggiurkan,,heheh comel je telur love tu cik sue,,hahha

saye pon peminat nasik goreng yg tegar! heheh

hehe terangkat akak tengok telor tu .. kreatif..
akak belum pernah buat nai goreng paprik..kalau paprik dengan nasi putih pernah lah..nnti kak boleh cuba ni..:)

salam QR..

N.G.paprik ni pun peberet cma jgk tauuu..hihi..alollo..bahagianya suami mkn masakan isteri siap dgn telur mata bentuk love lagi..
alhamdulillah..

tahniah jgk buat QR..menang ga...

simple dan sedap nampaknya..hehe..cuba cik Sue buat nasi goreng pataya pulak..;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF