01 April 2014

Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar

Uols sedia maklum kan yang saya memang akan menyibukkan diri selepas kepulangan cik abe dari Kuantan hari tu. Kualiti masa bersama la katakan. Hihi. Makanya saya kurang update blog dengan entry terbaru. Blogwalking hanya yang termampu aje. Huhuhu.

Bila tengok balik entry untuk bulan Mac, hanya ada 10 entry sajok. Itupon campur2 dengan entry GA & Segmen. Kuikuikui. 

Saya menyepi disebabkan beberapa perkara lain juga. Antaranya:


Alhamdulillah, projek menyiapkan nasi lemak berakhir dengan jayanya. Dapat siapkan sebanyak 88 bungkus. Lebih dari sepatutnya. Lebih tak apa, jangan tak cukupkan. Lega & lapang dada bila semuanya selesai. Usahasama dengan cik abe. Bergabung tenaga didapur. Saya bab masak memasak, cik abe bab kemas mengemas. Baru adil kan. Hihi (",)


Selesai projek nasi lemak, kami bawa diri ke Cameron Highland. Cuti2 Malaysia 2014 :D
Akhirnya berjaya juga sampei ke Cameron Highland. Hihi. Orang lain dah lama sampai kan. Kali pertama buat saya, kali kedua buat cik abe. Nasib masa kami pergi, terasa la juga kesejukkannya. Nak nak di malam hari. Best ooo. Tetiba terus jatuh cinta dengan Cameron Highland, boleh giteww :)


Penghujung bulan Mac balik Kuala Kangsar. Ada kenduri saudara sebelah cik abe. Alhamdulillah, dapat makan nasi kenduri. Lahai sedapnya dapat makan nasi kenduri tapi tu la lepas kenduri tu saya cirit birit la pulak. Tak tahan makan pedas la sekarang ni. Huhuhu. Lemah semangat betul la pukul 4 pagi dah carik tandas. Haishhh :(

ppsssttt: In shaa Allah lepas ni blog QasehnyaRania akan berupdate seperti sedia kala. Tunggu tau ;)



27 comments:

nana kimie said...

ciksue!rindunya..lama tak singgah sini...wah nasi lemak tu untuk jual ye ciksue?sedapnya!heeeee..ok ciksue update slalu,nanti nana datang lagi..nunyte~

ros_reeza said...

rindu ciksu! Ciksu dah sampai cameron. nampaknyya Ros je masih menanti waktu yg sesuai nak ke sana.. hihi. masih dalam perancangan ..

Rozita Ismail said...

salam blogwlking ye...

ros_reeza said...

Ciksu, kem suami Ros kena pindah.. tapi bukan dekat bandar batu pahat tu. dekat banang.. kalau masuk batu pahat tu, dia ke dalam lagi... huhu.. jauh... tengah pening fikir pasal kerja ja ni.. nak dapat tukar susah.. kalau dapat, jauh jugak nak ulang alik.. tapi, kena hadapi jugak :) hihihi..

ros_reeza said...

klik exabite

sal ya said...

Akak pn tgh cuba nak berblog mcm biasa.

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...rezeki.

Bestnya cuti2 cameron.

Fiza Rahman said...

KFC.

Kopiolimauice said...

hihi best kan cameron..tpi nk naik kete smpi ke atas rsa azab nya..coz pening...

lia said...

wahhhh p CH tu.... best nyerrrrr

fazianbatrisyia said...

Byknya nasi lemak...utk prog apa tu...terror ye masak byk2...boleh wat catering ni...

SeputihSalju said...

ptt lah lama tak nmpk sue.. selalu sue rajin update blog... ohya sori sue nak tnya, projek nasi lemak tu untk siapa ye?

Mar Mansor said...

wah projek nasi lemak..pandai masak..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam QR..

byknya nasi lemak.. tempahan ke tu..?
cameron sejuk.. best..rindu nk g sana.. :)

Ibu Lala said...

Bagus lah kalau dua dua beri kerjasama.

LydSunshine said...

ciksu, project nasik lemak tu project apa? Ada org tempah ke? Atau jualan tiap2 hari? Hebat ciksu! Bravo!

Kemren mmg best. Teringin nak pegi lagi.

Kira Sakura said...

memang seronok kalau dapat bersuka ria dengan suami kat dapur. kadang boleh senyum sorg2 tgk depa kalau masak tue hihihi

cameron? hurmmm plan kami sekeluarga nak kesana. tapi atas banyak faktor terus tunda huwaaaa

Maria Firdz said...

Bestnya g CH...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum bestnya pergi Cameron. sheila pun tak pernah sampai lagi. hiehieieihe

Kesuma Angsana said...

seronoknyer cuti2 CH yer

hainom OKje said...

Wah rajinnya.....untung ada cik abe yg rajin menolong.....okje lagilah QR....tak pernah sampai pun CH ni

Aisy Nasiha said...

Diam tapi berisi nampaknya..namoak sedap je nasi lemak tu.. samalah dengan akak, memang jatuh cinta dgn CH. Tak puas kalau ke sana..

YanIrfanZur said...

pojek nasi lemak tu utk sapa qaseh?
byk gk buat ye? pandai masak nasi lemak ni..sure sedap kan

owhh dh cuti2 ke CH ye..best kn?
mn gmbr lg? hehe

aTieYusof Family said...

Bagusnya bila cik abe tolong..banyak juga buat nasi lemak tu sis.. utk siapa ye?? kenduri ke? :)

Mimi Azirah said...

Amboiiii rajinnya

Nad MamaZN said...

bestnya pi ch! rindu!

Cik Nur™ said...

best dapat jalan2.. :)

rupanya ciksu bz jugak ye bulan 3 lepas.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...