Cheese Nan di RSMY

 Alhamdulillah... baru lepas pekena cheese nan, chicken tandoori, capati, mutton kerayi & barli suam di Restoran Selera Malaysia atau lebih femes dengan singkatannya RSMY... terletak di Medan Tuanku, berhadapan dengan Maju Juntion.. masuk lorong kecil je selepas bus stop tu... ala senang je nak cari.. tak susah pon kalau dah familiar dengan kawasan Sogo, Maju Juntion tu.

harga setiap makanan tadi ialah
cheese nan RM6
capati RM2
chicken tandoori RM10
mutton kerayi RM12
barli RM1.50
air suam 


Jom pekena cheese nan di RSMY KL.. memang terbaik la.. 
bagi saya terbaik sebab bila saya makan tak muak langsung.. 
pastu cheese dia memang best la... bila tarik cheese nan tu melekat2 lekat je cheesenya... hahaha.. 

gambar saya dok tarik cheese nan... nan hado la sebab cik abe malas nak layan.. sedey giler... (",) yang atas tu saya sendiri tarik, sendiri amik gambar.. gigih kan... 
malas nak kacau cik abe..  

cik abe tak puas hati sebab kari kambing dia tak panas... sejuk ya amat.. kureng la seleranya.. nasib le capati tu panas... saya tak pasti la pulak memang kari kambing kat sini memang jenis macam tu ke apa kan.. sesapa yang dah pernah makan gtau la ye.. saya pon baru pertama kali ke sini.. hihihi.. 

ini menu yang saya amik... seperti biasa my peberet cheese nan + chicken tandoori 


memang puas hati bila dapat makan cheese nan yang melimpah ruah dengan cheesenya tu... pekena pulak dengan chicken tandoori... 

saya tak amik kuah lain pon... takut tak termakan nanti.. next time nak cuba keema beef pulak.. in shaa Allah :)

sebiji  cheese nan tu saya hadap sorang2 je... 
pastu kemain lagi dok main tarik2 sensorang... hahaha.. apa pon tak boleh ^____*


cuma kurang kusyuk sikit la masa makan tu sebab duduk meja kat luar... dengan berangin sepoi2 macam nak hujan... risau la jugak kan.. dapat je makanan terus layan... bukan pe takut hujan.. hihihi.. kat dalam memang tak boleh nak nyelit, dah penuh... orang sentiasa keluar masuk... pantang ada meja kosong... 


RSMY ni sentiasa penuh dengan pelanggan... nasib le kalau masa pergi ada kekosongan meja... kalau sanggup tunggu, tunggu... tak sanggup tunggu, datang lain hari... terpulang... 

ppssstt: menu cik abe non hado... kawan frust sebab kambing sijukkkkk huahuahua






Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Cheese Nan di RSMY"

air suam tu free ke QR?kalu bli kari tu blk umh bleh la panaskan sblom mkn baru ada...ummmpp!hihi..

teringin giler giler giler nak mkn kt sini. !

sedap kan? saya baru 2 kali pergi.. nnt nak pergi lagi.. hehe

nan nieyl x berapa sgt...roti canai cheese mmg fav..huhu~

sedapnya Nampak...sy suka yg ber 'cheese2' ni...

wah wah dah sampai yer.. kemahin lg cik su makan cheese nan eh..

tgok pun dah nampak sedap mau tak sepinggan habis ;p

feveret akk n anak akk yg sulong tu nan cheese ni... banyak ek cheesenya?

Assalamualaikum kak, sheila dah pergi rasa awal bulan haritu. pergi waktu tengahari. tu pun penuh table. adoii terliur teringat cheese dia yang gila heavy tu. hahahhaa terbaik kot ~~~

hamboii..sedapnya nampak chees nan tu...berkilat2.. :)

deqla x penah try lg.. nmpk sdp jer..huhu

lain la roti nan sini gan sana..sini kering macam roti canai tuh..itu nmpk cam basah² kan..nmpk sedap.

wowww cheese nan dia sangat menggoda okeh.. terliur sudahhh..

salam qr..

aduhai... nan cheese..... cma sampai sudah tak merasa keenakan nan cheese ni..
dapnyeeee.... ^^^

K nrl x pernah plak makan nan ber'cheese'... mesti lagi sedappp kan...

Xpernah rasa lagi ni cheese nan...

Jaranglah makan area sini QR...
lama tak pekena tandoori nan...dah teringin dah ni

wahhh..nampak macam best je ciksue.. teringin pulak nak singgah mamak..:p

Nampak sedap cheese nan.. last akak makan aritu masa ayah dtg sini. Eh jadi rindu ayah pula ni..

wahhhh nampak sedap tp memang spoil la klu sejuk. kambing pulak tueee

Meleleh saya tengok cheese nan dengan tandoori chicken tu. Kalaulah ada depan mata sekarang, memang tak peduli boss di belakang :)

Tak pernah singgah lagi di restoran ni tapi bila tengok menu CikSu, berkobar-kobar rasa dalam hati nak mencubanya.

kawan Ros pernah cerit ani. dia kata memang sedap. siap amik pic masa dok tarik cheese tu. hihihi

ye ke ciksu makan sorang2 nan cheese tu. gemuk kang ciksu.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF