Harga Bekas Air

Kawasan sekitar Lembah Klang mengalami masalah air sekarang ni.. kalau sebelum ni tempat saya tak tersenarai tapi kali ni tersenarai jugak.. huhuhu.. bertabahlah hati mengharunginya.. banyak2kan bersabar..

Kalau ikutkan banyak kedai2 yang ambik kesempatan dengan menjual tong2 air dengan harga yang tak munasabah.. agak2 la kan.. jangan la nak untung atas angin dek kesusahan orang lain.. grrrr..

Rasanya saya BARU PERTAMA KALI JUMPA TONG/ BEKAS AIR YANG PALING MAHAL NI.. sebab apa mahal pon saya tak tau la.. hanya mampu memuatkan 28 GALON AIR SAHAJA.. 
bila pegang rasanya tak da la TEBAL MANA.. boleh la..

Mungkin lebih sesuai untuk kegunaan yang lain juga.. tapi hagak2 la kan harganya tu.. mahei benor ^_*

 Meh nak tunjuk kat uols..

 sekupang je lagi nak cukup seratus hengget..
kalau nak boleh cari di Aeon Big Wangsa Maju..
nak dijadikan citer, saya ada pi Aeon Big pada 3/4/2014 saja buat tinjauan.. kikiki..
masa tu tong merah ni memang dah ada.. harganya masa tu ialah RM70++ aje..
gambar yang disnap tu ialah pada 7/4/2014..
naik mencanak kan!!!!!

Kalau uols ada masalah air dan duduk area Lembah Klang, meh kita beli tong yang bawah ni je..

Boleh beli di NSK WANGSA MAJU..
HARGA BIASA RM63
HARGA AHLI RM61

 Boleh mengisi air sebanyak 38 GALON..
LAGI TEBAL TONG PLASTIK NI..
DAPAT JIMAT RUANG DALAM BILIK AIR
puas hati..

Kalau sebelum ni saya pernah simpan air dalam storage macam kat bawah ni.. tapi KELEMAHANNYA IALAH BILA AIR DAH PENUH STORAGE NI MELEBAR.. risau takut pecah.. huhu.. lagi satu bila guna storage ni BANYAK PAKAI RUANG BILIK AIR.. bilik air dah le sempit..

Yang ni murah aje saya beli tapi lupa dah berapa harganya.. beli di kedai hardware kat JB dulu.. lagi satu tak kuasa nak keluarkan segala barang kat dalam tu.. nanti nak mengemas lagi.. satu hei pulok.. 

ppsssttt: saje abadikan dalam entri ni sebab kenangan kot air tak da.. muahaahaaa.. selama duduk JB hampir 4 tahun, masalah air alhamdulillah tak pernah terjadi.. 



Previous
Next Post »
36 Komentar untuk "Harga Bekas Air "

Memang jadi suatu yg beeharga tatkla ini..

hamboiii cepatya harga naikk.. hehe.
skrg ni dalam umah ntah berapa bijik tong tu..bnyak betul -.-

hamboiii cepatya harga naikk.. hehe.
skrg ni dalam umah ntah berapa bijik tong tu..bnyak betul -.-

mahal betul tu, saja amik kesempatan naikkan harga tong !

Setakat ini ditempat bunda belum kene lagi catuan air...bunda ada juga simpan air sebagai langkah berjaga2...
Nak beli jugaklah tong besar camtu...save tempat kan...air pun bolih isi banyak...

Tak patutlah pekedai naik kan harga tong air pada masa2 ini.. ambil kesempatan plak kan...sabor je lah..

mencekik darah! mengambil kesempatan dalam kesempitan ni T__T

dasatnya harga dia..
gerun tengok aihh...!

Betul tu QR...okje pun ada nmpk kat Aeon Big ritu....mahal ya rabbi...
Syukur tak terkena catuan

konon-kononya permintaan la skrg ni sebab tu harga terus hot....selamat berjimat air walau di mana pun kita berada...ingatan diri sendiri.

eh komen saya tadi masuk ker tak? tetiba kuar benda pelik.

peniaga yg mgmbil kesempatan
tk patut2

untuk simpan air nak masak masak saya gunakan bekas kopi 3-1 CNI je.. hahaha..

Waktu kat sabah dulu selalu gak x ad air sampai ad trak askar bawa tangki air ke rumah.then kena angkut.rumah masa tu tingkat 2.nasib amri ada. dekat rumah kami sediakan tangki air yg besar...bleh tahan 3 hari kalau x ad air

rsanya diorang naikkan harga sebab permintaan meningkat.. tp x ptt la hrganya tinggi sgt..


cantik blog sue.. sue buat sendiri ke?

adoi...mahalnya... biar betui depa ni... mohon share link this entry ya :-)

stress bekas tong air kemahin mahal, klu x silap dismbg catu sampai 3 bulan lg

mak aiiiii sampai nak dekat seratus. gila sangat la tue. saya rasa pun patut ada satu tong nie dalam umah. takde masalah lagi buat masa nie tapi mana tau kan kalau nanti2 boleh jadi penyelamat huuu

trs tong pun naik rega kan.muehehehe

**stakat skrg Kulim ok lagi..taiping pun dah dok start 2 catu air ni..huhu

Amik kesempatan tau dorang ni. Tak patut naikkan harga mahal2 mcm tu.

aku beli kat kg... serupa sebijik baru 12 hinggit je...

beli 2 biji x rm11.
dah ada 1 kat rumah..
biasa punya, cukuplah setakat ni..

Haha.. memang terasa mahal. Akak beli 3 je bari tu pun dah habis hampir 150. Mujur kawasan kamj tak ada masalah air. Takla rasa kena beli lagi tong air

salam QR..
huhu.. mmg mengaut keuntungan sungguh diorg ni.. suka amek kesempatan.. :(

cma beli tong yg isi 38 gll tu rm79.
pejam mata je beli tu.. huhuuh

Itulah pasal, Johor memang best! Eh, tetibalah pulak :)

Saya beli tong sampah aje CikSu. Murah cuma RM9.90 aje. Tong yang CikSu tunjuk ni first time saya nampak RM99.90 lepas tu bila catuan dah agak reda kejap jadi RM89.90 dan sekarang saya tengok naik balik RM99.90. Apa yang dikatakan harga promosi tu? Ni harga membunuh poket namanya!

pandainya diorang..jgn smpai ada yg ttipu ckup..

Boleh jd kaya mcm nih jual tong air saja

Mahal sungguh harga tong ye. Saya belum pernah beli lagi tong air ni. YG beli kat NSk tu kena jadi ahli apa?

bila start ke catuan air..herga tong2 gini melambung2kan..mmg diorg amik kesempatan betul..!

kat sini pun harga air sebotol kecik pun dah jadi rm10...sebelum ni, xsampai rm5 pun..

melampau2kan...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF