MarryBrown

Masa duduk JB kalau nak makan dekat MarryBrown boleh dikatakan senang juga nak mencarinya.. bersepah MarryBrown di JB sebabnya HQ MARRYBROWN letaknya di Taman Pelangi, JB..

Area Bandar Sri Alam dekat Today’s Market ada, Kip Mart Masai ada, Pasir Gudang pon ada.. boleh pilih nak pergi yang mana satu.. lain tempat, lain rasanya.. mungkin disediakan oleh orang yang berbeza2 kot.. walaupon menggunakan kaedah & bahan yang sama.. tapi kadang2 masih ada kekurangan rasanya.. sebab tu kalau bab masak memasak ni kena masak dengan penuh keikhlasan kan.. jangan main masak je :)

Sejak balik KL merata saya carik MarryBrown.. akhirnya ada juga cawangannya di KL.. lega.. bila2 rasa nak makan boleh je terjah ke sana.. hihihi..

 MarryBrown Pudu Sentral

Kalau tak ke Pudu, saya ke MarryBrown Kenanga Wholesale.. nak jauh sikit boleh ke MarryBrown Sendayan 2… sambil2 jalan cuci mata.. tak pon boleh ziarah sedara kat Sendayan 2 tu.. hihihi..


Agak tak tahu nak pilih menu apa, saya pilih set Kiddy Meals.. sesuai untuk anak2 menu ni sebenarnya.. simple..

untuk set ni ada 3 pilihan.. antaranya..
chicken burger, fries & milo (s)
chicken nuggets, fries & milo (s)
1 pcs chicken, fries & milo (s)

chicken burger kasik taruk sos manyak2.. baru best nak ngapp :)

antara tiga2 menu ni baik pilih set burger.. lebih berbaloi mengikut harganya.. jimat pon jimat.. kalau nuggets ada 4 ketul je.. 

setiap pilihan ada ’free gift’.. ikut pada dorang la nak bagi apa.. kadang2 ada ’note book’, ada pen, mainan dsbnya..


 Nasi Marrybrown pon sodap.. ini nasi lemak tau..

kalau order, suka sangat tambah bun ni.. memang sedap dimakan.. setiap roti burger atau bun MarryBrown sangat2 la lembut & gebus.. sebabnya mereka steam .. nak tau kena try k.. 

menu peberet saya semestinya FISH BURGER, HOT TOUCH BURGER, BUN & CHICKEN PORRIDGE… cik abe pulak suka MEE KARI & FISH BURGER

Harga kesemua menu sangat berbaloi. in shaa Allah (",)

ppsssttt: meh makan.. 



Previous
Next Post »
28 Komentar untuk "MarryBrown"

Tak pernah makan kat MB lagi.. hee

Salam ciksu..lama kak intan x singgah sbb lama x buka blog..hehe..xpa, leh tgk instagram ciksu..ehehe...tak pernah lagi nih makan MB...betul tu kalau nak masak, kena masak dengan penuh keikhlasan

sedap ke Ciksu MB?
Ai jarang lah ke MB rsnya penah sekali je kot..

i jarang layan MB ni... tapi nampak sedap ni... heheheh...

Akak pernah makan sekali je di MB ni. Kat genting rasanya.. hihi. Dah lama pun. Nampak menarik je tu. Boleh try..

ecah pun tak pernah makan MB lagi. willing to try it one day ^^

xpernah jgk mkn dkt mb lagi hehehe

Marry brown mmng sedap...sy suka nugget dia..line dri fast food yg lain..

Saya suka MB;)
balik johor bru dptmkn ;)
kt taiping takda MB.huhu

alahai cam sodapp jer!kena try dlu kot..

MB memang payah nak jumpa.. dulu macam banyak gak... ehm sedap gak kalau sekali2 pekenakan...

ermm sedapnya..lama suda dq xg mkn MB ni..cam sedap pulokk ek..sihat ke ciksu??

akak pun ske menu budak kecik
tak padan dengan dah tua dah akak ni heheh, btw mee kari dia boleh tahan :)

Marrybrown pun sedapp juga...
rasanya last month k nrl makan kat MB ni kat GM Klang... kat sini x byk cwngan MB...

lama gila kot tak makan MB.. oo baru tau HQ dia kat johor.. tau ada MB kat kulai tu satu..

tak pernah masuk pun... bertapa kolotnya aku ni...hahaha...

jarang masuk marrybrown.. tapi best sebab marrybrown takde tax kan :)

Ni kira peminat MarryBrownlah ye Ciksu. Saya ok aje dengan MarryBrown ni. Kalau singgah pun pilih ayam goreng aje dah itu yang anak-anak suka. Dulu masa hantar anak tuisyen di Selayang rajin juga pergi yang dekat Aeon Kepong tu. Best, siap ada tempat duduk buaian lagi ...

kalau nana prefer yg ada ayam...hihi...burger2 kurang sikit:)

Kat Mydin S2 pun de marrybrown..tp xprnh gi pun

betul la. susah nak cari merry brown kat kl ni. Ni local punya restoren kan ciksu. Org malaysia punya.

Klu marybrown ni suka bubur dgn kntg grg dia...sedapppp...

Sedap juga marrybrown. Dah lama tak makan kat sini.

masa dok banting, jiran sebelah ada jaga anak org. mak budak tu keja marrybrown. tiap kali balik mesti bawak makanan marrybrown.kami yg jiran je pun merasa gak kengkadang hehe...rezki, takkan nak tolak, ye dok? kat dlm utm skudai dulu pun ada marrybrown gak ;)
uniknya kat sini, dia je ada bangku bentuk buaian hehe

roti dia mcm roti kepsi ke? roti kepsi pun lembut gak.. :)

sini dulu ade la marrybrown..skrang xde..mgkin sbb xjalan..

atau, mgkin sbb org tepen xpandai mkn MB..hehehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF