Nasi Goreng Ikan Rebus

Ok, kita kembali ke Dapur Ciksu.. muahahaaa.. menu Nasi Goreng lagi.. dah lama masaknya, baru sekarang nak kongsi2.. maklum ler.. tak da bahan nak diceritakan.. boleh la ye.. layankan aje :)

Nasi Goreng Ikan Rebus


Macam biasa, mula2 sediakan nasi putih secukupnya.. gaul garam siap2.. ketepikan.
Goreng ikan rebus.. ketepikan.
Tumis bawang putih, cili padi.. bawang dah garing pecahkan telur.. kacau bagi sekata.. kemdian masukkan nasi & kacau lagi.
Kemdian masukkan sayur kailan & kicap..kacau kacau la sekejap bagi serasi bersama.
Bila dah masak angkat.. 


Gu kan dengan ikan rebus, sambal belacan & ulam ulaman yang uols suka.. 
saya pilih timun, itu je sayur yang ada :)

pppsssttt: dah sarapan ke?





Previous
Next Post »
34 Komentar untuk "Nasi Goreng Ikan Rebus"

lama x makan ikan rebus.. sedapkan kalau masak lemak..

adoi tgk pn dh selera ni..axaner ni..hihi

wahh blog baru cmel lah ciksu..huhu

yummylicious hehehehe simple tapi mengenyangkan ^^ Alhamdulillah.

ikan rebus ni favourite papa Farah CikSu...tengah breakfast sambil buat 3 kerja ni...

saya pulak suka kalau isi ikan tue masuk sekali dalam nasi. rasa dia lagi umphhhhh hihihihi

tambah bunga kantan sikit, terus jadi nasi ulam tu... sedapppp nyer...

sedapnya ciksu.. ros tak pernah pula goreng ikan yang direbus.. ciksu guna ikan ape selalunya?

xpenah rasa lg nasi greng camni..nak kena try ni..hihi

kalau rumah kakak pun sama bila makan nasi goreng memang partner ulamnya timun.. Nak cuba jugalah cara ini dgn ikan rebus sedap ye..

sedapnya kalah kedai tom yam :)

salam singgah. saya selalu guna ikan goreng. ni ikan rebus. memang kena cuba ni :D

Sy pun suka letak ikan dlm nasi goreng sbb rasanya lagi manis dan sedap...hmmm...terliur plak..hehhehehe

amboiiiii...
dapnya nmpk Ciksu oiii :)
tgk plak time perut dok nyanyi kan..hahaaa

Sedapnya. Nasib baru lepas makan.

nmpk sedap dan menyelerakan..ehh..ikan rebus tu dah rebus pastu goreng ekk??

owhh begini rasanya.. bangun2 tatap nasi goreng ikan rebus, syahdu jer takat tatap gambar ciksue oi. hehehe lom breakfast lagi ni.

cam sedap je ni..next time buat ikan rebus nak try buat nasi goreng.. hihi

aduhh! sedapnya sis... lapar dah ni...hihi

alahai..
sedapnya qaseh
petang2 ni tgk nasi grg siap hidang gini..
mengugat ha iman..kahhH!

Sedapnya. Dah lama akak tak buat nasi goreng ni.. nak makan jkab rebus jugalah nanti

salam QR..

hihi..cma suka mkn ikan rebus goreng ni dgn nasi putih semata.. layannn.. ^^

tenkiu share resepi cik su.. :)

Laparlah CikSu sebab tak sempat breakfast dan makan tengahari. Sibuk buat rondaan kat kawasan seliaan :) Sedap aje nampak masakan CikSu. Minggu lepas seminggu kita hentam nasi goreng pelbagai cara gitu sampai naik muak dah nih :)

nampak mcm senang tapi tetap fail masak nasi goreng je pun T__T takpenah nya berjaya kadang tu termasin lah tawar sgt la tepedas la...;)

ciksu...sy memg tgh lapo ni, tgk entry ciksu nie..memg xkeruan jadinya..

husna blajar mkn ikan rebus goreng dr housemate.. serius sedapp.. wangi je ikan tu..

Sedapnye...nsib baik skang xmkn nasi

Dah lama tak makan nasik goreng. Rasa nak buat nasik goreng plak ari ni.

Jom mkn nsi grg...! Hahaha..ari2x kje ciksu kompem masak je kan...

adess...tengah hari ni ciksu,..berkeriuk2 perut dibuatnya..kekeke

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF