Big Red Strawberry Farm

Destinasi hari ke 2 di Cameron Highland. kami ke Big Red Strawberry Farm

Mujurlah ternampak signboard ni masa hari mula datang tu. Sebelum pusing ke hotel akan lalu jalan ni dulu, kalau dari Tapah. One way. 

Nasib terperasan, kalau tak.. mau melilau carik jugak ni. Hihihi. Senang la khoje kami nak ke sana sebab dah tahu jalan kan.

Kalau dari Hotel Chua Gin boleh je jalan kaki. Bagi saya boleh la tahan jauhnya. Ala, jalan lenggang kangkung.. sambil 2 cuci mata nengok barang kat kedai.. sekejap je dah boleh sampai ke atas. Exercise le sikit :)

Lagipon cuaca tak da panas mana. Masih rasa sijuk sijuk. So, boleh la (",)





laluan ke Big Red Strawberry Farm. one way.
kalau naik kereta. terus je memandu sampai ke atas nun haaa.
kalau jalan kaki boleh ’short cut’ ikut laluan kedai je.
terpulang ^_* hihihi.

Apa yang best di Big Red Strawberry Farm???



Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Big Red Strawberry Farm"

Kat sini ke yg ada kedai mkn stoberi cicah cekelet tu?

Bestnya.. mesti banyak strawberry yg segar2 kat atas tu...:)

tak pernah pon singgah sini..rugi..rugi..banyak tempat kat CH saya lom pi..hehe

Wahhh
Cuti2 cameron ye CikSu..beshhnyaaaa

wah pergi cameron ya cik sue..ada ole2 tak..hihi gurau

Salam QR..
cma dulu x sampei sini lagi.. kitorang ke strawbery farm ke.hape ntah name die..
ade yg blh petik sendiri, ade yg dah siap packing, kitorgbeli yg dah siap packing jer.. hehehe.. :p ape yg best kat sini cik su?

>>hihi..tak tau kenapa suka dgn biji cabai..kalau yg masak hitam (daging masak dendeng ect )ade nampak biji cabai lg nmpk selera.. :D

mestilah penuh dengan strawberry..hehehe..

ewahhh....nak jugak saspen saspen ciksue ni.. apa ada kat sana yer?? hihi

dok plan lepas kawen nk honeymoon pusing pahang..hihi...

masa sy ke CH haritu xde pun singgah ke situ.. msti bestkan ciksu..

Nama pun jalan2..kan??kena rajin jalan2 le..heheh

yg bestnya mesti la petik strawberi ye tak.hehe

Kalau kami g sini, wajib makan salad.. haha.. keluarga pemakan sayur kan.. lain2 kami suka waffle, strawberi lassi, cupcake.. dan budak2 pastinya suka sebab ada banyak mainan kat situ..

Kalau pegi CH, mesti pegi ladang Strawberry... :)

kami pun p sini gak 2thn lepas hehe

Kena p masa tak cuti sekolah baru syok kan, jalan takle sibuk

entri ch lagi? huhu. bikin jeles aje ni. :)

jeless jugak. hahha.. tapi takpe, boleh jadikan entry Ciksu sebagai panduan..

Wah... Blh borong strawberry byk2

Sejuk lagi tak kat CH ni ciksu?

amboii.. ada lagi rupanya entri psl CH.. hikhik..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF