Big Red Strawberry Farm

Hari ke 2 kami ke Big Red Strawberry Farm...

Big Red Strawberry Farm dibuka setiap hari dari 8:30 am - 5:30 pm. masuk percuma. bab parking jangan risau, berlambak kat atas sana haa. cuma sanggup dengan tak sanggup je nak bawa keta uols panjat bukit tinggi tu. memang tinggi la.. 

 macam kami, hari pertama bawa keta sampai ke atas..

lepas parking masuk jalan2 cuci mata nengok kebun sayur Big Red Strawberry Farm ni. Ya Allah, seronok je nengok. hijau. luas mata memandang :)

ada kektus

 tomato pon ada. geram je tengok. 

subur2 belaka sayur mayurnya. 

strawberi.... gerammmnyaaa :D

boleh petik strawberi juga kat sini. kena bayar RM25.
 saya tak petik pong. makan yang dah siap dipetik je. hihihi.

dah penat melilau, kami menjamu selera di Big Red Strawberry Cafeteria.

kami pi makan around 10 am.. so, orang pon tak da ramai mana..  boleh la :)

senarai menu yang disediakan. pilih jangan tak pilih. rambang  bijik mata nak memilih sebab semuanya berasaskan strawberi. makan la sampai muntah. hahaha.

kami makan ni aje..

Strawberry Sundae RM6.90. 
Strawberry Fondue RM16.90
asalnya saya yang beria nak makan strawberry celup cekelat tu tapi sentuh sikit je. selebihnya cik abe yang habiskan. cik abe pulak yang beria benor makannya ^___~ itu lah untungnya berjalan dengan orang mengidam ni. nak rasa sikit aje. dapat lalu ank tekak pon jadi lah. selebihnya memang rezeki peneman lah, kan !! baru lah betul sharing is caring. ahahaha. 

 akibat tak puas makan di  Big Red Strawberry Farm, esoknya sebelum balik key el, lagi sekali singgah sini. hihihi..

Previous
Next Post »
22 Komentar untuk "Big Red Strawberry Farm"

bestnye jalan2.
done follow cik sue.
visit n follow my blog too
http://cikhafizahnurani.blogspot.com/

:-)

oh..bestnya strawberry cameron. rindu nak makan strawberry

Beshnye ciksue jln2 CH... nk pi jugak...

uishh memang geram la tengok tanaman dia kan, tomato tu,,,, punya la lebat.

pernah datang kat sini juga. memang sedap dan banyak pilihan berunsurkan strawberry. sesuai utk minum petang.

wah! bes, dulu timm pi sana sambaq wafer dia..sedap smpai rsa nk mkn sudu ngn garpu..hehe..

Assalammualaikum...QR,

sedap strawberry nie... tp harga boleh tahan gak kan..

mselim3

bestnye gi CH. teringin pulak rs nk gi sane. :)

rindunya nak pegi kemren lagi...

Salam Qr..
Wah..manyak nyer stoberi.. heheh.. okehh eskem tu menggoda..nyum3.. :)

Tempat ni yg akan terjah bila panjat CH nanti... tak sabarnyaaaa ;)

geramnya tengok strawbery tu.. hihihi....

Sedapnya stobery. Si kimi sibuk nak buah stobery.

banyak tu..boleh habis cik abe mkn sorg huhuhu..

syoknyeee.. nak bodek incek hubby lah p sini.. tp tulah dia x thn sejuk..hahahaha..

sedap sangat tengok eskrem tue T.T

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF