Cameron Highland 2014

Kalau ikut perancangan asal, kami laki binik nak ke Cameron Highland pada tahun 2012 lagi.. tapi itulah yang dikatakan kita hanya merancang Tuhan yang menentukan..


Nak ikutkan boleh aje naik Cameron Highland tu.. anytime.. sebab kami laki binik keduanya berasal dari utara, so, memang satu jalan je kalau nak naik Cameron Highland ni kan.. tapi tu la tak ternaik naik jugak.. boleh pilih je nak naik ikut Tapah atau Simpang Pulai.. hihihi.. 2 tahun ngko rancang nak ke Cameron Highland.. hahahaa.. itu belom nak ke obersi lagi.. mau merancang makan tahun jugak.. kikikiki..

Alhamdulillah, dipermudahkan pada tahun 2014.. so, merasa la jugak saya naik Cameron Highland.. cik abe kata Cameron Highland dah tak sesejuk macam dedulu lagik.. saya rasa ok je.. hahaha.. maklum le orang first time naik.. kikiki


Tak jalan ke mana pon.. nawaitu ke sana sebab nak relax relax je.. yang penting nak melawat pasar malamnya.. itu target utama saya.. selain tu, ada la jugak singgah singgah ke tempat yang ada eskerim, jenguk jenguk ladang teh.. cik abe ada offer kot kot teringin nak petik stobeli, tapi idok le teman berminat... ater mahei benor.. baik beli yang siap packing.. dapat banyak sikit. in shaa Allah, lain tahun teringin nak petik juga... mana tau kot kot ada rezeki nak hadap jalan bengkang bengkok tu lagi kan.. (",)



Mmm, citer selanjutnya di Cameron Highland nanti nanti la saya kongsi.. kita kasik peram lelama sikit... agak dah merindui kenangan di sana, baru kita hupdate, boleh!!!!!



Tengok pada tahap kerajinan saya nak publish entry tu... hihihi.. sebab sekarang mood melayan anak tekak dulu.. citer kemdian kemdian pon tak pa kan.. hahahaaha..





Sebenarnya.. saya teringin nak makan strawberi & strawberi sundae Cameron Highland hahaha.. strawberi celup coklat tu cik abe yang pulun lebih.. 
saya dapat eskerim, tak pandang kiri kanan dah (",) memang puas hati bila dapat makan apa yang diinginkan.. 

Previous
Next Post »
44 Komentar untuk "Cameron Highland 2014"

Tak pernh lagi jejak CH ni.. Bila lah kan tercapai..

lama gila dah tak naik cameron ni...

tak pernah pg CH...nak pergi tp anak2 kecil lagi..hihi..oh ya lawa header

huhhu..sedapnya strawberry sundae..bila la nak ke CH ni..huhu

ai is jeles! huhu...
harapnya berkesempatan la kami nak pi dlm masa terdekat ni hukhik

cheery sampai skrang xnaik naik lagi..uwaaaa!!

saya dari dulu lagi teringin sangat nak ke cameran highland..huhu..sapa la yang sudi bawa..

kasilah up gambar byk sikit

Haha.. akak pun.. mmg sedap kalau makan ais krim kat cameron. Mmg tak cukup berkongsi.. wajar amik banyak.. baru puas hati.

dah lama sangat tak gi CH ni..rindu plok rasa nyer

alahai..meleleh tengok sundae tu.. husna tak makan strawberry tp kalau dpt sundae tu pon belasah je..:p

naper la QR xajak akak sama..kalu idak ada geng la mkn aiskrim tu!hiii..

ciksu sama mcm saya. tak teringin pun nak petik stoberi. sbb waktu saya pergi tu baru lepas musim cuti skolah. stoberi besar2 dah abis kena petik. lagipun.... saya mmg tak rajin nak buat kerja mcm tu. saya lagi suka makan stoberi drpd petik stoberi.

wah,bestla pegi Cameron..IbuNoey baru sekali jer pegi Cameron Highland..tu pun masa awal2 kawin dulu,mood honeymoon..teringin gak nak pegi lagi bawa budak2 nih..tapi ntah bila la...

Akhirnya sampai juga ye CikSu. Sebenarnya bukan apa bila macam tak perlu selalu bertangguh apa lagi pergi berdua. Cuba pergi dgn group sebab dah plan mesti kena pergi..

Strawberry sana macam tak sama kan dgn yg kita beli kat mall...

Smlm ada jugak tanya en.husband..tahun nie xnak g cameron ke..huhu~ dia kata xmo..adeh..nmpk nyer tahun nie x g la cameron..huhu~

cek nak pi hujung minggu ni...

ada plan nakgi gak tapi tak sampai2... sedapnya stoberi tu

Myra plak plan nk ke CH dari awai tahun ritu xjugak dapat p lagi..
Haissyyy jeles ni tengok intro CH cik su ;)


Ephyra tu myra dah minum 2 kotak, asben baru dalam sekotak

Sedapppnya strawberry tu, che su... sundae tu yang lagi buat tertarik...
K nrl pun baru sekali je sampai CH ni.. x silap thn 2011 kot... dah lama juga tu, cam nak pegi lagi tapi x tau bila... ;D

dapat juga cuti2 kt CH ye qaseh..
best kan...
ya la..CH tk brapa sejuk sgt skrg time siang la..tp kalau time mlm, mmg sejuk gak la...

rajin cari madu je bila ke sana

Salam QR..
huhu..rindu nak ke cameron.. :)
sedapnya lahai eskem.. nyum3... :)

akak x suka stoberi celup coklat. lagi suka stoberi cicah garam. masa naik cameron time preggy dlu. siap bawak naik garam sebekas kecik. sbb tingin nk menyicah atas tue hahahahaha

Jangan perap lama-lama Ciksu nanti terlupa terus :)

Saya pun lama gak tak naik ke CH ni. Bila orang kata dah tak sejuk, dah tak selamat, teruslah dah tak 'berselera' lagi nak naik ke CH. Itulah ikut kata orang aje kerjanya!

Akhirnya sampi juga sis ke CH kan..akak juga yg belum pernah sampai..hehe..pasti byk cerita ni..hehe

Lama x gi CH.. kalau pegi mesti nak singgat kat bharat tea tu.. seronok menikmati pemandangan ditemani secawan tea panas! :D

alhamdulillah sampai juga sue,
sejuk2 makan sekrem memang nikmat hehe,
akak kalau pergi sana sebab nak pergi bee farm tu :)

Sadiss belom pernah g cameron lg

CH ada masa sejuk, ada masa tak. sejuk time hujan je..hehe..
sedapnya ekkerim tu.. nyumnyum.. :)

gambar last tu sangat menguji air liur dari meleleh..

Bilalah pulak okje nak naik CH ni...asyik dengar cite org lain naik sini jer hehe

Haish nana pulak terliur tgk strawbery sundae tu:)

SUNDAE ITU SGT MENGODA TEKAK, KLU SY PUN X TOLEH KANAN KIRI DAH HUHUHUHU

icecream tu yg paling best...ari tu tak sempat nk gi pasar mlm coz hujannnn n cuaca mmng sejukkk la..

sekian lama peramkan hasrat hati, last p cameron darjah 6 dolu2, lepas kawen rasanya mulut ni dok bebel je, nak makan strawberi, nak p cameron, nak tengok lavendar. nah!! 22-23 ni insyaAllah tak ada aral akan ke sana.. yeye!!!

Bestnye....sy gak xsmp cameron lg

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF