Kea Farm, Cameron Highland

Ok kita sambung lagi citer2 percutian budjet ke Cameron Highland 
perjalanan diteruskan pada hari ke 2..

selepas pekena eskerim idaman hati & strawberi celup cekelat di Big Red Strawberry Farm kami singgah ke Kea Farm.. sekali tengok... mak aiiii!!!!

kiri kanan jalan orang parking kereta memasing. pastu jem le jalan tu.. huahuaa.. dengan bas persiarannya lagi kan. memang sesak

sebenarnya boleh je masuk parking kat area rose valley.. sekali masuk RM4 kot..
saya pon singgah sekejap je kat Kea Farm ni.. kikiki.. saje nak usha usha apa yang menarik

 macam2 ada kat sini
nak beli fm pon murah
ada brokoli goreng, cendawan goreng, kim chan goreng.. kami cuba makan kim chan goreng.. sedap.. ada juga keledek rebus, jagung bakar, jagung rebus.. 


ada buah 


ada bunga, 


ada strawberi.. pilih le nak apa kan ^___~

oh ya.. jangan terpedaya dengan satu kedai ni yang tulis pemborong tu.. bagi saya bantal comel cameron highland kat situ mahal la.. baik beli kat pasar malam.. lagi murah.. 


tak berapa nak selesa sikit jalan2 kat Kea Farm ni sebab sesak + panas la jugak. dah tengah hari kan.. 

 nak tepek sekeping gambo i hari ke 2 di Cameron Highland :)

ambik aura munge munge.. sejambak tu RM50 sajok.. 
Previous
Next Post »
24 Komentar untuk "Kea Farm, Cameron Highland"

sonok pi CH time diluar waktu cuti umum atau cuti sekolah kan...mane2 senang parking dan tak jem nak naik atau turun dari CH....

lieya dah lame tak pi CH...baru2 ni kawan2 pergi dpt kirim jagung mutiara...puas betul dpt makan jagung CH..sedap manis....

bestnya! tp tu la, mmg sesak kea farm tu, ramai btul org

teringin nak gi cameron... hehhe...

Bestnya. Last kesini masa team building Maybank dulu :-(

bunga kat atas tu pun mahal? ingat murah

akk tag sue...hhee

http://msredcheesecake.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-anis.html

org kata kat sini jagungnya manis.. makan mentah2 pn boleh.
x pernah sampai..dasyat nya..
dekat je pun x pernah jejak.

best dapat jalan2 ke cameron kan..gambar dengan bunga tu sangat cute

sejuk lagi ke kameren? dh banyak pokok tebang...

best2..mnunggu msa free nk pi sna lgi utk kli ke-3..

chantek nyer jambak bunga tuuuuu...

abg belikan x bunga tu hihihihi ... kea farm ni sentiasa ramai org kalau waktu pg lagi² hujung minggu dan cuti.

bestnyee.. lame giler kot x p.. huhu.. manis aih gadis yg pegang munge tu.. ehh gadis ke? hikhik

bestnyer jalan2 cameron...dah lama tak p cameron nih

wahhh bungeee.. nak seketol.. hehehe..

macma-macma boleh dibeli tu.. oh strawbery. hihi.. terima kasih banyaklah ciksu, susah2 nak bagi bunga tu pada Ros. hahahhaa

kalau pi sana org borng munge tapi akak tak. sebab tak minat munge. akak borong stoberi dgn sayur je. mak mak sangatttt hahahahaha :p

Bila ya Ciksu pergi CH? Saya kalau padat, sendat, penuh orang gitu memang letih nak berjalan. Kalau ukur shopping mall tu oklah :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF