Kuih Seri Bulan...

Alhamdulillah rezeki saya kali ni.. 
akhirnya dapat juga makan Kuih Seri Bulan..
 weehooo ^_~

Last makan Kuih Seri Bulan ni masa zaman sekolah rendah..
memang susah nak cari orang buatkan atau jual sekarang ni..
saya ada simpan resepi, terjumpa di blog junior saya masa sekolah dulu tapi tu la tak pernah pon cuba buat sendiri.. hihihi.. 
maklum le tak berapa nak ghajin sangat (",)

Kuih Seri Bulan 

Oh ya, saya di Kedah sekarang ni.. kebetulan semalam singgah beli kuih kat gerai.. ternampak Kuih Seri Bulan ni.. terus le beli.. 3 biji RM1.. cuma bezanya kalau dulu saya makan inti kaya.. semalam beli inti kastad..

Ada antara uols kenal atau pernah makan Kuih Seri bulan ni tak?


Previous
Next Post »
27 Komentar untuk "Kuih Seri Bulan..."

Wah.... .macam sedap ni... amin

Salam ziarah Qaseh..
ini pertama kali akak dengar dan tenguk ghupenya kueh sri bulan ni..tak tahulah kalau kat pasar2 malam ada jual tapi sebab tk tahu kueh apa..

Eh Ros ingat kuih ape tadi.. Tak pernah makan pula kuih ni ciksu.. Warna dia macam duriam crepe pula.hihi

namanya lain kot QR..ditempat lain mungkin orang panggil lain

wahhh meh la jumpa kita dengan uwais kat sini hihihi

dah duduk kedah dekat 5 tahun tapi tak pernah tau ada kuih nie. ke biasa jumpa tapi tatau namanya seri bulan

eh..tak penah jumpa pun time dok kt kedah dulu..mcm karipap ek

Nampak macam karipap je..

rasanya takpernah mkn lagi kot

salam QR..
okeh.. first time tgk ni.. tak pernah rasa..
bentuk dia mcm karipap jer...

rasanya macam pernah try dulu2
tapi yang warna hijau :)

wahh! mcm sedap je sis... tak pernah makan lagi ni..:)

baru 1st time dgr nama kuih seri bulan ni ciksu...bese dgr kuih bulan je...mcm sedap je..

Salam QR..tak pernah mkn kuih ni gak..cantik rupan kuih ni kan?

1 biji penapis minyak tu..hanya RM34 tak trmasuk kospost ya.Klu minat blh pm k.atie :D

Macam karipap yeh QR... rasa apa luar kulit dia tu?....mmg tak pernah makanlah rasanya

tak pernah dengar, tau, lihat atau rasa kuih ni, pestime dengar. sedap tak sedap tak orang bersalin boleh makan tak boleh makan tak. hehehe

Tak pernah lagi tengok atau makan kuih Seri Bulan ni, Ciksu! Nampak macam karipap aje.

owh.. bru tahu namanya.. tahu mkn je slma ni.. hehe

lah namanya kuih seri bulan ke..:p
husna mkn je tak taw nama..
husna suka yg ada sagu..

pertama kali saya tau apa itu kuih seri bulan..macam karipap warna kuning..tp..eh mata saya je kot

oo, pernah tgk kuih ni. Saya dtg singgah bila cuti2 sekolah !

mcm karipap je..
xpnh jumpa pon kuih seri bulan.. kuih tradsional kedah ye?

CikSu, untuk sakit lutut myra advice AJHT (Advance Joint Health) RM124 untuk 60 tabs
makan bersama Ostematrix 20 tabs RM61

Tak tua pon nama dia kuih seri bulan. Dulu biasanya dia tak kelim mcm karipa tu kan. Dia lipat 2 je kot? Sedap ni.

xpenah jumpa pun ciksue!kat mana bleh cari ni?

1st time dengar & tahu pasal kuih seri bulan.

X pernah makan la. Dgr pun x pernah tau. Sedap ke. Apa rasanya.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF