Ladang Teh BOH, Sungei Palas, Cameron Highland

Mac, 2014

Pada hari ke 2 di cameron highland selesai aje cuci2 mata di Kea Farm en.driver terus je pandu lalu ke bawah.. pastu u turn balik.. sebab tak tau nak menghala ke mana dah.. sekali terperangkap dalam jem.. jem sebab orang singgah Kea Farm lettew..

Nak ke Taman Rama Rama.. macam tak best je.. Bee Farm pon sama.. alih alih kami ke sini;


tengah2 dok beratur dalam kesesakan tu, terpandang signboard ke Ladang Teh BOH, Sungei Palas.. haaa.. apa lagi cik abe kona stereng teruih masuk ke jalan kecik tu.. konon2nya nak lari dari jem tu le..

ingatkan dekat aje la.. sekali haaa, nah hamek kau.. masuk jauh ke dalam ok.. tengok signboard 2km aje katanya.. 


rasa macam jauh mungkin sebab jalannya yang macam ular kena palu tu.. bertabah je la.. 
rasa macam nak u-turn balik aje.. tak sanggup betul la nak tengok jalan tu..
seriau ok..


sempit sangat2.. sesuai untuk sebiji kereta je nak lalu
udah ler pemandu bas mini bawa bas macam hape lagi..
tau ler mengkeme dah biasa benor dengn selok belok jalan ke situ kan..
kalau ye pong pikirkan pemandu yang lain juga..
haiisshhh 
rasa ggrrrrrrr je..

ke tepi.. ke tepi.. YB nak lalu.. kikiki

kalau berselisih dengan kenderaan lain kena la beralah.. ikut pada situasi.. kalau ruang kita lebih, kita la kena bagi jalan.. kalau ruang pemandu lain yang lebih.. dorang la bagi jalan.. kena bertolak ansur kalau nak ke sini..

dalam hati ni punya lah risau.. kot2 la tersesat kan.. macam pelik je..
maklum le tak pernah sampai ke situ lagi.. 

sampai la akhirnya, 
nampak ni..


baru rasa lega sikit.. dari sini pon sebenarnya jauh lagi masuk ke dalam.. huahuahua..
bertabah la wahai hati kengkawan semua.. 

pastu terus je masuk ke dalam.. sampai la jumpa penempatan pekerja Ladang Teh BOH.. 
ada rumah, surau & kuil juga.. maklum le ada melayu & india..

k la.. saya dah mengah.. nanti2 saya sambung lagi kembara ke Ladang Teh BOH Sungei Palas ni.. kena buat part by part la kot rasanya.. sebab banyak sangat gambar..

sayang pulak kalau tak abadikan dalam blog ni
saya suka sangat tengok kehijauan Ladang Teh BOH Sungei Palas
cantik tersusun
memang sejuk mata memandang
dengan suasananya yang sejuk, nyaman
pendek kata berbaloi sangat masuk jauh ke dalam semata2 nak menikmati suasananya. 

bukan apa kalau setakat nak cuci gambar pemandangan ladang teh boh ni macam malas je.. makanya kita tepek je la dalam blog.. duit pon jimat
kalau ada gambar sendiri ok la kalau nak cuci kan :)

psssttt: gambar semuanya di ambil masa dalam perjalanan balik sebabnya masa masuk tu  tertumpu pada jalan yang bengkang bengkok tu + plus seriau.. hahaha

Previous
Next Post »
30 Komentar untuk "Ladang Teh BOH, Sungei Palas, Cameron Highland"

**mandi memang salah satu cara kurangkan rasa sakit nak bersalin.

akak cukup anti jalan macam nie. kat balik pulau pun seboleh mungkin lari dari jalan nie walau kena pusing jauh

memang kena hati2 lah kalau lalu jalan macam tu..

tahun lepas first time sy pegi sg palas ni.. memang jalannya menakutkan...

lamanya tak ke sini, CN suka view kat sini, cantik jer

alamak!!!! macam tobat je nak pg, teh boh sg palas ni.. tp kt org pun pg yg estate jgk dulu seriau wehhh jln dia.. mmg rasa cam nak patah blk...

tak penah smpi lgi kt sini...jln tu buat rasa penin kpla la -_-'

hr tu p dgn kwn kt sini.igt dia nk bw p mn2 la rupa2nya sg palas

Itulah pasal saya dah lama tak naik ke CH. Takut sungguh dengan jalannya. Nak bawa anak-anak lagi. Tapi tak thrill lah kalau dah sampai dok terperap merasa hawa dingin aje, ya tak?

Oklah, part by part pun takpa. Walaupun tak mengah lagi baca, tuannya blog dah mengah nak type, camna. Kita tunggu ajelah sambungannya ya :)

lama rasanya fae x minum teh hehe

btw fae tag ciksu

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2014/05/liebster-award-dari-blogger-ainim.html

jalannya memang bengkang bengkok tu yang buat lama kan ciksue, kena extra hati2. tapi best jer drive sana kan sebab sejuk.

seriau kan jalan nak ke sini.. huhu..

ciksu tak pegi bharat tea? kat sana pun best jugakkk..

tak pernah pegi lagi..sedih betul

Memang menakutkan..masa pergi dulu,tobat rasanya xnak masuk lagi...hahahaha.Tapi,bila tgk pemandangan...sangat berbaloi kan?
Tapi...cukuplah sekali..hihihi

mmg best chillax kat ladang boh sg. palas. sejuk je rasa.

ala tingin nak p cameron lagi .

de rezki nk p la nnti.

Saya nak pergi cameron tak sampai sampai haha

Wahh.jenjalan cameron..huuuuu best2..hehe

best hirup teh kat atas tu... bila nak repeat lg ntah... hee :)salam singgah dan follow..

http://aniszahirah87.blogspot.com/

salam kenal.. tq komen blog Kak Alycia ;)

Teringin ank pergi tapi tak pernah sampai lagi Cameroon Highlands ni huhuuu :D

Ladang Sungai Palas saya belum pegi lagi. Dulu masa pegi sana, tak jumpe pun ladang tu. Hehhe. Kena pegi lagi skali la ni nampaknya.

salam QR..
oo..cma tak sampai lagi kesini.. waktu pegi tempoh hari dah petang..takot kalo sampai sana dah tutp, maunye meraunggg.. huhuhu..

takde gambao feeling2 kat ladang teh dgn cek abe ke..? ngegegege :p

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF