Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland

memandangkan kami sampai pon dah petang, makanya tak da la nak pergi mana2 hari tu. lepas settle apa yang patut dalam bilik,
kemdian bersiap2 terus keluar ambik angin petang :)

Destinasi hari pertama ke Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland.


walaupon hari tu hari jumaat. selalunya pasar malam Brinchang hari sabtu kan. oh ya, mulanya saya tak tau pon kata pasar malam tapi saja nak pi tengok (sebab masa sampai tu khemah semua dah dipasang. ingat ada apa) sekali tanya, dorang cakap
sepanjang cuti sekolah pasar malam di buka setiap hari. haaaa, bestnya :)



suasana di pasar malam.. pendek kata jalan berselisih bahu la. kalau pi petang ok sikit berbanding malam. hari pertama pergi petang. hari kedua pergi lepas maghrib. nak2 pulak hari sabtu lagi la ramai manusia. 

apa la yang dicarik di pasar malam Brinchang ni?
macam2 ada. pilih aje yang mana berkenan.. 

tak selesa sangat nak ambik gambar. ni pon ada la 2,3 keping


anak jagung ni murah giler!!

bagi saya kalau nak beli bantal ke, makanan ke, sayur ke, strawberi ke.. harga di pasar malam lagi murah & berbaloi. 


menu malam pertama.. hahaha..
 napsu makan sungguh.. 
strawberi beli 1 kotak besar, free 1 kotak kecik
ada nasi ayam, rangka ayam, udang & cendawan goreng, air kelapa laut


ini dekat masjid. belakang tu ada kedai makan. boleh la kalau nak merasa makan tapi kami tak pergi pon. menu makan malam beli di pasar malam sajok :)

yang herannya kan dekat atas camron highland ni banyak pulak orang meniaga air kelapa laut. asal ke depan sikit ada.. depan sikit ada lagi.. pendek kata memang banyak la.


Previous
Next Post »
28 Komentar untuk "Pasar Malam Brinchang, Cameron Highland"

sedapnya strwberi n air klapa laut tu..mana buah tgn wat akak QR?huhu..

sonokkan pi sana..tambah2 cuaca sejuk dia..uihh..

timm 2 kli da p cemeron hghlnd..mmg best..sntiasa beli cndawan greng ngn strwberi salut cklat..emm..nk pi lgi!

pasar malam brinchang mmg seronok... macam2 ada

dah 2x gi CH tp x sempat gi psr mlm brinchang tu..

best giler pasar malam dia.. banyak makanan sedap2.. hehe..

Huhuu.. banyak pulak orang jual kelapa laut ek.. okay will take not if datang lagi akan terjah pasar malam untuk shopping sebab MURAH..!! :D

http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-8-buckingham.html

Jangankan Pasar malam CH, CH pun OKje tak sampai lagi hehe...OKje suka gak melawat kawasan kat Pasar Malam ni QR.....Lama tak makan Rangka ayam
Kalau sudi dan teringin join sila silakanlah yek...
http://hainomokje.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

Wah lama x makan strawberry coklat..

Salam QR..
tudia memborong makanan.. ahaha.. sama jer kita ciksu..
sedapnye stoberi..nyum3.. :)

oh..rindunya nak pergi cameron highland

wah harga air kelapa tu harga biasa ke lebih mahal?

seronok gi pasar malam ni.. harga pun murah.. makanan lagi lah kan, puas hati sbb murah...:)

sedap ke air kelapa laut tu..aritu penah rasa mcm sedap lagi air kelapa biasa...kot la time org jual tu mmng tak sedap ke kan..

Hamboiiiii
Sakan aihhh eli CikSu..abis ke suma tu.hehe

pergh bab makan tue yg tergoda..ahaks

tak menyabar rasanya nak tunggu 22-23 ni nak p cameron.. lalaalala

sy pergi hritu ptng bru buka. ok lg la nk jln.. klau mlm x snggup dh.. sesak.. hehe

tak dapat ke pasar malam, kita tumpnag ciksue jer la sini hihi.

pasar malam dekat rumah ni pun setiap minggu macam2 nafsu,klu brinchang tak tau ka apa yg diborong.hehe

byk gak ye yg diborong.yg bestnya murah2 belaka sayur

Haha.. seronok kan kalau ke pasar malam ni. Kalau akak, membeli tak banyak tapi seronok tgk kepelbagaian benda yg ada kaat situ.. semua segar2.. banyak pilihan

gulp. telan air liur saje laaaa. bile la nk gi ch pulak ni. :)

rangka ayam. teringat kat adik Ros.. suka dia makan rangka tu..

Meriahnya menu malam pertama tu...hehehe...

hahah.. menu tu dah mcm nak bukak pose kekdahnye..kemain lagi..hahahaha..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF