THE LIEBSTER AWARD FROM NAZIRAH

kena tag dengan Nazirah



Jemput le baca peraturan dia supaya faham dan senang sikit nak buat entry nanti.. hehe.....

Rules 1: Berterima kasih kepada orang yang nominated korangKorang juga kena letakkan link blog dia dalam blog korang
Rules 2: Letakkan gambar Liebster Award dalam blog korang
Rules 3: Jawab 11 soalan yang dikemukan oleh orang yang nominated korang.

Rules 4: Senaraikan 11 fakta pasal diri korang secara rawak 
Rules 5: Calonkan 5 ke 11 blog yang korang rasakan layak dan mempunyai kurang daripada 
1000 followers
Rules 6: Senaraikan 11 soalan baru untuk blogger yang korang nominated kan
Rules 7: Senaraikan kembali rules ni dalam blog korang
Rules 8: Beritahu orang yang korang nominated tu dan sertakan sekali link entry korang

11 Soalan Nazirah untuk dijawab :

1)  nama penuh?
suidah binti ahmad

2)  sejarah boleh start blogging (tinggalkan link 1st entry anda?
terbaca pasai Ben Ashaari dalam Mingguan Wanita, kemdian ada member sekolah rendah buat blog. terus jatuh hati nak baca blog dorang. bila dah baca kisah dorang teringin pulak nak kisahkan tentang diri dalam blog tapi nda ada yang menarik untuk dikongsi. hihihi.
ni 1st entry, linknya "Rajuk Jiwa Menanti Permata" permulaan segalanya. 

3)  blog anda berkisarkan tentang apa?
 resepi & usaha untuk hamil saya je la

4)  rakan alam maya (blogger) yang paling rapat dengan anda?
rasanya ramai. ala yang selalu wassap & sms

5)  cara anda mendapatkan idea untuk buat entry?
suka pandang persekitaran sekeliling. dari situ mula la otak ligat berpikir

6)  hadiah paling berharga yang anda pernah terima?
duit mas kawin. muahahahha

7)  perkara paling nakal yang pernah anda buat?
drive dari Taman Equine, Seri Kembangan pergi Johor Bahru semata mata nak jumpa cik abe yang terpaksa bekerja semasa Hari Raya Haji tahun 2008, masih PJJ. pastu tak gtau mak ayah & keluarga mertua sebab comfirm dorang tak bagi punya, so, kita kasik redah sajok

8)  anda suka rambut panjang atau rambut pendek, kenapa?
rambut pendek sebab nampak muda remaja giteww yang penting senang nak menjaganya ^_~

9)  pendapat anda tentang aurat seorang muslimah?
seorang muslimah yang sejati & taat pada perintah Allah wajib menutup aurat & menjaga auratnya daripada tontonan bukan mahram

10) ciri ciri kakak ipar yang anda suka?
suka kalau dia rajin masak sebab boleh selalu pi makan makan. hahahha

11) komen apa saja tentang blog saya...
simple & suka baca kisah kehidupan nazirah di UUM. kalau boleh lepas ni cuba la kongsikan cara & suasana di kampus UUM. semoga membantu bakal bakal lepasan SPM, STPM & Matrikulasi untuk melanjutkan pengajian di sana. kalau terlebih rajin masukkan sekali pitcher pitcher menarik di UUM.. hihihi..


Untuk yang keseterusnya,

11 Fakta mengenai diri sendiri secara rawak;


Calon2 yang ditag oleh saya;

11 soalan yang perlu dijawab;


Benda yang sama sahaja, so, saya himpunkan DI SINI. 

nak tawu, sila lah ringankan jari jemari runcing uols itu untuk mengklik ^_~


Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "THE LIEBSTER AWARD FROM NAZIRAH"

Fuiyoooo...yg no 7 tu memang nakal...hehehe...

wahhh baru tahu ni sikit2 info ciksu

Ok... Dpt knl serba sedikit tntg puan su... Hehe

wahhh ciksue sangat fofular see la ramai sangat tag ciksue kan, hahahha saya gurau jer saya pun risau takut tak dan nak jawap soklan2 cepumas ni semua.

tq ciksu....
ada sorang blogger yg tak faham pasal rules, jd saya letak link ciksu sebagai rujukan, sebab saya sendiri pun tak paham rules dia sebenarnya, dah org tag, saya main jawab, buat soalan n tag org balik, hihi..
tq so much ciksu!!

menarik..gudluck tau ciksue ;-)

Kiranya soalan berulang ni CikSu cuma ada tambahan sikit dari yg N3 yg sebelum..

saya ditag oleh seseorang pun belum siap lagi menjawab soklan... huhuhuh teruk betul...!

akak pun suka rambut pendek. rambut panjang mcm cerewet pulak nk menjaganya hihihihi

amboi.. nakal tau ciksu ni.. jangan buat dah macam tu.. risau mak ayah tu kan. hihihi

jenuh nk menjawab soklan kan? CN pun hutang beberapa entry dari blogger utk jawab soklan dorang, ampunkan saya..hehe

Dah hampir selesai tugas Ciksu. Tinggal satu lagi ya? Seronok pulak membaca hal-ehwal yang dipersembahkan dalam Liebster Award ni kan :)

selamat tak kena tag. hehehe... suka kakak ipar yg suka masak ye. Sbb suka makan. Heheh..

Nakalnye drive sorang2 gi jumpa cik abe.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF