THE LIEBSTER AWARD FROM OKJE

yang kedua kena tag dengan OKJE
TQ OKJE sebab tag kita walaupon kena paksa rela buat ni. muahahahaa. cuba ikut peraturan yang ditetapkan kot2 boleh dapat A++ khen ^___~


Jemput le baca peraturan dia supaya faham dan senang sikit nak buat entry nanti.. hehe.....

Rules 1: Berterima kasih kepada orang yang nominated korangKorang juga kena letakkan link blog dia dalam blog korang
Rules 2: Letakkan gambar Liebster Award dalam blog korang
Rules 3: Jawab 11 soalan yang dikemukan oleh orang yang nominated korang.

Rules 4: Senaraikan 11 fakta pasal diri korang secara rawak 
Rules 5: Calonkan 5 ke 11 blog yang korang rasakan layak dan mempunyai kurang daripada 
1000 followers
Rules 6: Senaraikan 11 soalan baru untuk blogger yang korang nominated kan
Rules 7: Senaraikan kembali rules ni dalam blog korang
Rules 8: Beritahu orang yang korang nominated tu dan sertakan sekali link entry korang

11 Soalan OKje untuk dijawab :

1)  Nama panggilan yang korang suka OKje panggil dan kenapa?
panggil ciksu sebab rasa muda giteww.. hewhewhew

2)  Entri korang yang paling best yang korang nak OKje baca?
ala, okje pilih sendiri la yang mana best.. kang bagitau, angkat bakul sendri pulakkan.. hihihi

3)  Satu kebaikan yang ada pada diri korang yang patut OKje tahu?
adelaaaaaaaaaa... kena jupe dulu baru boleh tawu, hoccay ;) 

4)  Satu sikap buruk korang yang patut OKje tahu?
tak suka nengok rumah atau bilik tidur bersepah.. nanti mulut ni akan mula la dok potpetpotpet..

5)  Bahagian tubuh korang yang korang rasa cantik?
mata rasanya. dari mata turun ke hati 

6)  Siapakah orang yang ingin korang jumpa kalau diberi peluang?
nak jumpa Dato' Siti Nurhaliza lagi, lagi & lagi

7)  Peristiwa paling best dalam hidup korang?
ntah la rasanya macam banyak je nak ditulis

8)  Impian korang yang masih belum tercapai?
nak pergi Makkah

9)  Makanan dan minuman yang selalu korang order kalau makan luar?
nasi paprik & makanan yang saya sendiri tak gheti nak buat atau pendek kata renyah sangat la nak membuatnya
air jarang order sebab selalu bawa air sendiri tapi kalau terlupa nak bawa air saya suka order air barli suam sajok

10) Kalau korang jadi kaya?
nak jadi owner rumah anak yatim. nak jaga dorang macam jaga anak sendiri. 

11) OKje di mata korang? Nak kritik pun OK ..... mak OK jer!
OkJe seorang yang happy-go-lucky.. mesti sporting kan dengan anak anak. syoknya :)
pastukan rasanya OkJe ni tak gheti nak tunjukkan rasa amarah.. 
sebab tu nampak awet muda sokmo.. kongsi la rahsianya.. kata sharing is caring..

Untuk yang keseterusnya,

11 Fakta mengenai diri sendiri secara rawak;

1) Anak sulung.. 4 lelaki, 1 perempuan.. sekarang tinggal 4, sorang dah meninggal.
2) Nda ada pekerjaan tetap.. ikut suka rasa hati nak kerja apa. boleh giteww.
3) Suka masak, suka makan. sedap tak sedap belakang kira. janji dapat makan. 
4) Sangat suka makan laksa tapi sekarang kena pantang. hukhuk
5) Suka tengok sawah padi, air laut & pulau sebab rasa tenang.
6) Suka simpan paper bag & pelastik comey2 bawah tilam masa zaman bujang.
7) Mula panas telinga kalau ada yang suka mengata belakang saya.
8) Tak suka mengata orang. janji dia buat hal dia, saya buat hal saya.
9) Tak pandai berenang.
10) Tak pandai menjahit. setakat sikit sikit tu boleh la tu pon kena complain dengan mak sebab kureng kemas. lagipon dulu saya tak belajar Ekonomi Rumah Tangga. 
11) Tak suka bau asap rokok. akan tegur kalau orang tu hisap rokok depan2 saya kecuali orang tu saya tak kenal tapi saya akan buat gaya menepis nepis asap rokok tu. harap dia paham la ye. 


Calon2 yang ditag oleh saya ialah;

2) Masya
3) Haryati
5) Putri
7) Azizah
12) Cik Rose
13) 9nOL4
15) cMa shieMa
16) Mama Jj

11 soalan yang perlu dijawab;

1) Nama penuh anda?
2) Nama yang digunakan dalam blog, kenapa?
3) Kenapa buat blog?
4) Suka baca majalah Pa&Ma, kenapa?
5) Suka ais batu, kenapa?
6) Suka bersolek, kenapa?
7) Koleksi tudung paling banyak, kenapa?
8) Bila tarikh perkahwinan anda?
9) Set Bersalin/ Set Berpantang yang pernah anda guna, kenapa pilih set itu?
10) 2 tips/ amalan untuk LUKA EPISIOTOMI cepat sembuh..
11) Usia kandungan berapa bulan sebaiknya membeli pakaian bayi..

* silalah menjawabnya dengan penuh ketenangan.. hihi..  
** maafkan saya ye, dah tag baru nak bagi tahu.. hihi..
*** saya pilih 16 orang aje, kalau ikutkan kena tag 44 orang la kan.. tak pa la.. janji dah tag jugak kan.. 
**** dah siap buat JANGAN LUPA INFORM saya ye.. saya nak pi baca tau.. 

Fuhhhh.. lega :)


Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "THE LIEBSTER AWARD FROM OKJE"

wahh smpai 2 org tag ciksu.. 22 soklan lah ye kena jwb..hihi..

salam ciksu...hhuhu..ciksu sihat...ggood luck buat ciksu..

Salam QR..
ehehe.. kene tag juge..
thanks ciksu.. cma usahakan buat yer.. ^^

bestnya soalan2 ciksue... rasa nak jawab tang tang ni juga muahahaha.

legakan bila hutang daa selesai..

hehehehe kena tag pula dah.. inshaaAllah jijah cuba buat

hehehehe kena tag pula dah.. inshaaAllah jijah cuba buat

yeay!! kita sama.. kalau keluar mkn kat luar mesti bawak air kosong dr rumah..:) tp kdg2 tu tak sempat..sebat jgak..:p

ciksu,
da jwp eh...tp ntah apa2 la.
soklan br pon lagi la takde skema langsung...yg penting sy dah cuba..
tq ciksu sbb sudi tag sy

selamat menjawablah untuk semua.. hihihi

sama dgn akak cukup berkenan makan nasi padprik. kalau pi makan luar mesti oder yg itu ataupun tomyam hihihihi

Samalah kita Ciksu. Suka beno memgumpul paper bag. Kalau masa bujang dulu memang buka aje bawah tilam, penuh paper bag :)

Selamat berliebster semua yg kne tag

soalan2 ciksu tu mmg canggih. Banyak pasal bersalin.

Yang luka epiosotomi tu, masa saya bersalin kt PPUM dulu, langsung saya tak diberi ubat kuning tu. Doktor kata, hanya cuci luka tu dgn air je lagi cepat sembuh.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF