Big Red Strawberry Farm

Morning uols.. syoknya key el hujan pagi ni.. lebat.. sijuknya °_*
sijuk2 ni jom kita sambung meneroka ke Cameron Highland di hari terakhir.. tak 
pergi ke mana pon..
 cuma repeat makan di Big Red Strawberry Farm 

Entry ni sambungan dari entry Ladang Teh Boh, Sungei Palas..

Kali ni kami jalan kaki je ke sana. pelan2 kayuh :) kemdian terserempak dengan satu family ni dari Shah Alam. bawa family dari Penang. apa lagi berkonvoi la kami naik ke atas. hihihi. ramai2 baru seronok ^___~

meja sebelah ni la geng konvoi naik tadi. hehhehheh.

king
menu di hari ke 3.. saya order Strawberry Sundae + Tea & Scones.. sedap baq hang. tu yang dok mengulang. memang puas la. lega ^_~ 
cik abe pulak ambik Strawberry Waffle with Ice Cream..



licin. hahaha. kekenyangan sangat. puas hati. 

see, hari nak balik tu memang ramai sangat orang kat Big Red Strawberry Farm ni. nak beratur beli makanan pon kemahen lama hoccay..

cuci mata dulu sebelum turun ke bawah



kedai cenderamata. macam2 ada. boleh pilih. 



sebelah kanan tu ada dijual fresh strawberry yang baru dipetik



sayuran yang ditanam menggunakan kaedah hidroponik... 



gemuk2 je lobak putih dorang. gerammmm je. 

Sebelum balik, jangan lupa abadikan kenangan di Big Red Strawberry Farm (",)



in shaa Allah 15/Nov nanti genap 7 tahun bersama. doakan kami (:

 bye.. bye Big Red Strawberry Farm!! in shaa Allah ada rezeki kami pasti kembali menikmati keenakkan Strawberry Sundae mu ittew.. hewhewhew ^_~

Previous
Next Post »
19 Komentar untuk "Big Red Strawberry Farm"

perghh teliur tgk menu semua atas meja tuuu...aishh laje jek nak pi cameron ni tapi pikir cuti sekolah ni sure ramai org kan....tangguh la dulu huhuhuhu

Hope kita prengnent. .. amin... comelnya and sweet gambar die yg last tu...

seronoknya cameron! last time saya pi sana almost 10 tahun lepas. mesti dah banyak berubah...moga ada rezeki nak kesana lagi..salam kenal!

alahai..ciksue,beruntung la dpt g sana..bila ntah akak bleh smpai situ..!huhu

Salam QR..

okehh..eskem tu menggoda.. tak pernah lagi nk merasa eskem dgn strawbery fresh cenggini.. nyum3...

muka hubb dgn cik su nmpk sama la.. hihihi

Saya tak nak komen pasal CH tapikan gambar yang last tu, macam seiras jek Ciksu dengan abe :)

Moga cepat dikurniakan zuriat :D

Strawberry Sundae + Tea & Scones..sedapnyerrr..
gambar last tu sgt suwitttt..

teringinya nak merasa scone..ntah bila dapat naik lagi ke cameron nih..

macam honeymoon lah ciksue..hehehe..

macam dah lama ja x pergi cameron.. :) teringin pulak nak p

emm, sgtlah sedap..bilalah brksemptan nk g sna lgi..

Bestnye bestnye...bile la dpt dtg sana

seronok nya Cik Sue.. sedap ye Strawberry Sundae + Tea & Scones tu..nampak pun menyelerakan. Sayur2 tu semua fresh dr ladang kan.. suka nya tgk.. gambar romantik tu..hehe

Ini tempat yang kami wajib pergi.. suka sangat ke sini. Naim dan Nazif memang main jelah..

tempat wajib pegi klu ke cameron..geram je tgok strawberi yg kemerahan tu.hehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF