Ceramah Perdana oleh Ustaz Kazim....

Ya Allah, memang rezeki sungguh la.. masuk ni kali ketiga dah saya dapat dengar ceramah dari pendakwah bebas tersohor negara.. siapa lagi kalau bukan Ustaz Kazim Elias Al Hafiz... 



Kali pertama 30 Nov 2013.. kali kedua 27 April 2014, kali ketiga 8 Jun 2014 :)
kalau ikutkan 1 Jun hari tu pon ada juga tapi tahu last minit dah.. so, tak dapat nak pergi.. kalau pergi pon mungkin akan sangkut jem di Jalan Tun Razak.. tak pa la nak buat macam mana kan dah bukan rezeki hari tu.. 

Semalam pon kebetulan juga.. on the way nak ke Pudu Sentral beli Cool Blog & check tiket mak mertua.. masa lalu kawasan Kg. Baru ternampak banner pasai ceramah perdana ni.. apalagi, selepas selesai Maghrib di Pudu Sentral baru gerak ke sana.. alang2 dah keluar kan.. tunggu je la selepas Maghrib.. malas nak patah balik ke rumah.. 


Ceramah Perdana ni dianjurkan di kawasan parkir je.. anjuran bersama Madrasah Rahmaniah & juga kerjasama dari beberapa pihak yang lain.. 

Ceramah semalam memang tak kering gusi dibuatnya.. ada aje yang membuatkan kita gelak ketawa.. biasala kan kalau dengar ceramah dari Ustaz Kazim..
banyak yang beliau sentuh.. antaranya tentang DNA Babi dalam Cadbury, Kepelbagaian Mazhab, Hikmah MH370, Kejiranan, Matahari,
Langit, Bulan & Bintang.. 

Disampaikan secara bersahaja selama 2 jam.. memang puas.. walaupon disampaikan secara spontan & bersahaja tetap ada pengisiannya.. yang paham.. paham.. yang tak paham sudah.. hahahaa.. 

Ustaz Kazim bab menyanyi memang tak kalah la.. memang terhibur.. Ustaz Kazim siap bagitau ada orang nak rekomen beliau masuk Kilauan Emas lagi.. muahahahaa.. 


Teringinnya nak belayar bersama tapi apakan daya.. memang tak dapat masa ni.. huhuhu.. mungkin rezeki di lain tahun.. in shaa Allah :)

Bagi yang berada di Manjoi, Ipoh, uols boleh la ke Pusat Barakah Ustaz Kazim pada 22/6/2014.. menurut Ustaz kazim, beliau bersama pihaknya akan mengadakan majlis ulangtahun ke 8 sempena penubuhan sekolah beliau.. orang ramai dijemput hadir.. 











Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "Ceramah Perdana oleh Ustaz Kazim...."

Wahh.. mesti seronokndapat dengar live kan...

Wahh bestnye sis.. Br ni saya terjumpa ustaz kazim kat airport... Tp segan nak tegur.. Hehe

Seronok tu berpeluang ada dalam majlis ilmu. Penceramahnya pun best tu, jadi mmg cukup berbaloilah dapat tahu last minute pun tu. Ada dirakam tak ceramah ustaz kazim ni? Kot boleh ditonton di u tube nanti. Menarik tajuk yang diulas oleh ustaz tu..teringin juga nak tahu apa yang disebutkan.

salam
dah lama tak tanya khabar cik sue. sehat ke?
alhamdulillah dapat ke majlis ilmu..saya dah lama tak pergi dengar ceramah secara live.asyik dengar kat tv je

Alhamdulillah..akak bangga dgn ciksue!bagus turut serta dlm kuliyyah agama ni,byk pahalanya...

ustaz kazim sempoi..tu yg best dgr cramah dia..loghat dia senang paham..

Wah.. Seronoknya dalam majlis ilmu tu..

Ciksu pegi sendiri ke ni. Rajinnya. Klw akk kkw x de org bawak x pegi la jawpnya.

Duduk dlm majlis ilmu selama itu malaikat mencatat amalan baik untuk kita. Sonok dpt dgr ilmu.

suka dgr ceramah beliau...best..nyanyi & menyentuh hati...."wolkvagen das auto"...

seronok tu ciksu berpeluang hadir ke ceramah mcm ni,akak tak penah lg berpeluang..

utz ni mmng best la..tak kering gusi klu dgr ceramah dia..

Salam QR..
terima kasih atas hebahan..
cma pun suka dgr ceramah UKE ni..bersahaja dan best..!tp tak pernah bertemu live..

rezeki bersama ustaz kazim dimajlis ilmu,Alhamdulillah

Semoga ilmu yg diperolehi tu akan bermanfaat. :)

Ros tengok kat astro oasis je ciksu.. hihihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF