Mengurut dengan Chu Mah

seterusnya Usaha untuk 6 bulan kedua 2013 :-) 

Ini mak saya yang bawa pergi.. kebetulan Chu Mah ni duduk berdekatan dengan rumah arwah pak lang saya.. Chu Mah ni memang bidan kampung.. asalnya mak saya tak terpikir pon.. semuanya bermula apabila dua pupu saya ke sana.. itu pon selepas mak tanya dengan lebih lanjut.. ghopenya ada bau2 bacang juga.. punyalah jauh selama ni dok mengurut, padahal sedara sendiri pon ada.. kalau tak carik memang tak tahu la kan.. nak2 pulak saya ni merantau.. balik kampung sekala sekala =_=

dua pupu saya ni pon dah lama kawin.. hampir sepuloh tahun juga la tapi masih belom ada rezeki anak.. alhamdulillah dengan takdir Tuhan selepas mengurut dengan Chu Mah Tuhan izinkan.. itu yang mak saya cadangkan kepada saya pula.. kita berusaha selagi mampu.. saya pon ikut la cadangan mak tu.. cik abe pon izinkan (",)

lepas aje saya berurut di Brickfield kebetulan saya balik kampung masa cuti pertengahan tahun tu.. seingat saya, saya mengurut pada 5&6 Jun 2013.. kisah selanjutnya boleh baca di entry INI.. saya dah cerita serba sedikit dalam entri tu.. 

Saya simpulkan di sini serba sikit..  menurut Chu Mah urat saya bersimpul.. sebab saya pernah xcident masa bertunang dulu.. tapi tak pernah ambik kesah pon ingat tak ada pape.. luaran memang nampak elok tapi dalaman kita tak tahu kan.. 
Chu Mah mengurut macam orang lepas bersalin tu.. mak aii sakit kemahen !!! urat dah bersimpul kan.. dah lama saya biarkan.. orang lain tak dapat cari tapi ChuMah tahu.. haaa, acaner :) pengalaman bidan kampung kan.. 

Lepas mengurut dengan Chu Mah saya berpantang makan benda sejuk & menjalar.. hampir setahun juga.. itu yang baru2 ni lepas gian makan Laksa.. selain tu, masa kerja pon saya takda sangat nak angkat atau buat kerja yang berat2.. saya bagitau la pada yang lain sekian.. sekian.. alhamdulillah, dorang paham.. saya buat kerja pelan2 yang penting semuanya berjaya disiapkan.. 

Kali ni saya ikut nasihat Dr. Hamid Arshat.. lama juga tunggu selepas berurut dengan Chu Mah.. kemdian cuba dengan usaha yang lain pulak..

Nanti saya sambung oke.. daaaaaaa (:


Previous
Next Post »
28 Komentar untuk "Mengurut dengan Chu Mah"

ye ar...best urut...lama x berurut

oo.. sbb tu ke tak leh mkn laksa..apa2 pon take care ek ciksu...

In sya Allah QR.jiran sebelah rumah/.kawan acik dulu puas berurut tak de rezeki..kemudian dia pi jumpa Dr.Hamid Arsat.Alhamdulillah.dapat anak seorang..tapi sebelum tu dia ada ambil anak angkat kelaki sorang..

urut kampung sakit
kite tak tahan. hihi
pernah urut kaki, bidan tu tekan kuat giler rasa nak putus kaki ni haha


p.s: oat chocolate tu kat pemborong simpang pulai perak, then cousin kite beli yg dpt rm7.50 tu kat batu pahat.

then cousin kite aiman tu dah makin sihat, buah pinggag dia pun dah ok sikit tp still ade kompiklasi dan die dah keluar hospital. ALhamdulillah. Thanks doakan dia :)

akak pernah berurut dulu
sakit jugak satu badan nih :)

Urut kat mna tu. Akk pun nak urut jugak. Tapi x tau nak urut dgn sape. Dulu ada org urut kat keramat tu. Tp skrg call x dpt la pulak.

i'allah, kita brusha Allah yg tntukan..cayok ciksu..klik2 korean burger..

saya doakan akak pregnant :) amin :)
akak buleh minta tolong cerita sikit pasal ganjaran dari nuffang yang akak da dapat?
maklumlah follower akak dah ramai :)

risau gak coz anis pun penah xcident jatuh motor aritu..wallahuaklam!

in sha Allah sue..setiap usaha pasti ada ganjarannye

saya since bersalin tak pegi berurut lg...sbb czer kan...xtau la bila nak pi berurut...badan dah sakit2..hehe

bestnye dpt berurut kg...last berurut pon lepas beranakkn Zaryth jew..

orang lama.. sentuh je tau dah mana bersimpul...

assalam. selamat berkenalan juga.tq follow blog mel. mel pun boleh dikatakan tiap2 bulan ngurut..tapi sekarang dah stop..cuba cara lain pula..x pun cri tukang urut lain pula..moga ada rezeki kita mengandung bersama ye..amiin

Sedapnya if dpt urut2 badan ni.hilang lenguh2.part yg sakit n kena pantang tu tak tahan hihi.apa pun demi kesihatan kuta juga.
X sabar nak tau citer selanjutnya

salam singgah. memang best berurut. urat saraf dalam badan pun semua nya ada refleks. best ja rasa ^_^

Assalamualaikum.

Saya risau juga..sebab saya dah banyak kali jatuh..

2,3 hari lps berurut..sakit satu badan..:)

saya minat sangat nak tahu usaha2 awak ni..sebabnya bestfriend saya pon tgh berusaha utk dpt baby..die dah kawen dlm 2 tahun lebih so lehlah saya share dgn die pengalaman2 awk nnti..saya doakan semoga awak n bff saya tuh sama2 bakal dpt rezeki tak lame lagi ye..insyaAllah..=)

Insya Allah, Ciksu adalah rezeki tu nanti. Urat tersimpul ke apa, yang berpengalaman aje yang tahu. Saya sendiri dah lama tak berurut.

elok berurut betulkan mana yg xok...mne tau lpas nih su akan mengandung

Mmg bgus mengurut bagi org perempuan...

moga Allah bukakan rezeki ciksu dan suami lepas nie amin amin

bestnyaaa kena urut. bila dapat tukang urut yg bebetul punya mmg kita ke dia jela nanti2 hihihi

salam QR..
kalo bidan yg mengurut yg urut mmg rasa nk terkucil2.. sakit2 tp best..
alhamdulillah..semoga dipermudahkan segala urusan cik su yer

moga dipermudahkan.. Ros belum lagi mencuba berurut..

Akk pon urut gak masa nak dpt anak 1st dulu. Dia kata uri akak agak kebawah. Alhamdulillah, lepas urut lekat ☺

bestnya ngurutttt....mcm nk suh bidan dtg urut lg ja

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF