Nasi Beriani Ayam + Kambing

Memang best la makan kat gerai ni.. kalau uols nak try boleh singgah setiap hari sabtu di Pasar Malam Jalan Tar, Masjid India..

Nasi Beriani Ayam RM9
Ada nasi beriani, acar timun, dalca & ayam masak merah..
untuk ayam masak merah ada dua pilihan.. sama ada nak bahagian drumstik + thigh
atau wing + rib.. pilihan saya semestinya wing + rib.. kalau ke Marrybrown pon sama juga.. hihi.. memang akan request nak bahagian ayam sekian2.. 

satu set ni memang puas la nak habis sensorang.. mengah juga la habiskannya.. hahaha..  kalau bawa anak elok berkongsi.. 

Nasi Beriani Kambing RM10
Ada nasi beriani, acar timun, dalca & Kari kambing..
kari kambing tak da pilihan.. dorang bagi je tapi kalau nak minta try la cuba.. 
daging kambing dia memang lembut.. cuma kuahnya cik abe kurang sikit sebab nampak tak tu kemahen kan minyaknya.. tapi kari kambing dia memang sedappp..

Itu pasal kami suka asingkan lauk dengan nasi.. kalau letak sekali mau berladung kuah dalam nasi beriani tu nanti.. susah pulak nak makannya..
dalam tempoh ni rasanya dah 3 kali kami ke sini.. 


Selain ayam & kambing, ada juga daging. Untuk daging RM9.

uols boleh take away atau makan aja di sini.. ada meja disediakan.. kebiasaannya kami makan je kat sini.. 



Cer bayangkan nasi beriani seperiuk besar tu boleh habis tau.. haa, macam mana saya tahu ni sebab dulu2 saya selalu meronda dari hujung sana ke hujung sini.. so, bila dah dekat nak balik tu mesti datang usha periuk nasi beriani tu balik.. hahahaaa.. dasyat kan saya !!!!



dah kenyang, bayor.. jom balik.. tak lalu dah nak jalan2 sebab orang makin ramai.. ini pon kebetulan datang sini semata2 nak pekena nasi beriani ni je.. kalau tak maap la ye !!! nak jalan pon tak lalu dah.. 
Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Nasi Beriani Ayam + Kambing "

nasib baek dah lunch..sedap tgk nyer..

nasib baek dah lunch..sedap tgk nyer..

sedapnyaa kak.. lama betul xmakan..

nk try la satu hari nnt turun KL weekend. bab mkn xpe rela bersosak.ehehe

lapaq pulak rasa bila mai singgah sini...hiksss

mmg sedap la kalo seperiuk besar tu blh licin

Nanti bolehlah singgah kalau lalu kat sana....macam best jer...

Aduhh...sedapnya beriyani.. akak suka yg beriyani ayam, kambing tak makan.. hehe

awal bulan hari tuh baru pekena nasi arab tapi org melayu buat la...sedap jugak laaa....:)

sedapnye beriani..ari jumaat aritu gigih ajak member tapau nasi beriani..

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalammualaikum wbt

ALFAJR TRAVEL & TOURS SDN BHD (768307-X) (KPK/LN 5056/1) menyediakan perkhidmatan UMRAH.

Pakej Umrah December (Musim cuti sekolah) dari harga RM4,790.

Layari:

umrahjohor.blogspot.com
www.alfajrtravel.com.my

Hubungi:
07-2344437
(utk sebarang pertanyaan)

sori dah lama tak singgah sini.. ni baru sempat blog walking sikit..

sedap nye nasi beria ni.

assalamualaikum dr afasz

sedapnye nmpak nasi beriyani tuh..mg suka sgt nasi beriyani + ayam merah..kambing tak makan sgt..hihihi..nway, rase first time dtg blog ni..semoga urusan dan usaha utk mendapatkan cahaya mata dipermudahkan ye..insyaAllah..=)

lama dah tak pi jalan TAR ni sejak ada anak...

Mmg dah lama sangat okje tak ke sini Cik Sue.....pak Jilapnya bukan nak pun...kalau reramai cenggini.....tension mak tau ....kafang tu teringin gak nak tengok tudung...mesti bestkan cik Sue...

Sejak ada anak ni akak dh tak ke pasar malam ni. Kalau diorang ni dah besar nanti nak juga ke sana. Meriah kan. Akak dulu selalu juga, masa bujang meronda pasar malam ni.

Rasanya dah lama x pekena briyani... suka makan ngan kari kambing... :)

salam QR..
tak penah mkn kat sini.. buleh la ajak en hubby pegi try.. kemain dia teringin nk mkn kambing.. tp sup kambing yg dicarinye..

kalau sy mesti pilih mbbbkkkk...entah suka kambing kot

Dah lama tak ke sana Ciksu. Kalau dulu (pada suatu masa dulu lah) memang setiap Sabtu menyinggah nak beli nasi beriani ni tapi orangnya tetap sama ke, Ciksu? Pernah sekali saya pergi, tengok penjual macam berbeza sikit dan rasanya pun tak sesedap yang saya selalu beli. Lagi satu, kalau ke sini (ni cerita lama dulu Ciksu) mesti nak beli kacang kuda yang bersalut pedas tu. Sedap alahai teringat pulak dah ni!

Sy x mkn kambing, mmg makan nasi beriani ayam je..

ok nanti boleh try kat situ. sabtu masa pegi kl ritu ada jugak tingin nk pegi jlan tar tp abg ipar pesan sesiap nak pegi jln tar hari sabtu memang kena tahan sabar la huuu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF